Het begin van iets nieuws

 
Welkom bij mijn aller eerste blog!!! Zo spannendddd OMG! Zoals ieder ander persoon op deze wereld, heb ik ook een droom. Maar wat is er nou leuker dan die droom waar maken? In deze blog zal ik jullie vertellen waar mijn droom begonnen is en wat er de loop der jaren gebeurd is om zo ver te komen. Ik kijk er naar uit om dit schrijven en om dit met jullie te delen, so enjoy it!

Al van kleins af aan is het een droom van mij geweest om stewardess te worden. In de kleuterklas riep iedereen altijd maar wat. De één wilt juffrouw worden, de ander dokter en de ander stewardess. En dat is wat ik wil! Die leuke pakjes, verre landen en mooie steden… Dat vond ik geweldig klinken! Maar wat weet je daar nou van op 6-jarige leeftijd. Ik vond laatst mijn oude vriendenboekje uit 2007. Hier stond al in dat ik stewardess wilde worden! Toen het eenmaal zo ver was om te gaan bepalen wat voor opleiding ik wou gaan doen na mijn middelbare school, wist ik het even niet meer. “Oktober 2014, we waren net geland van een heerlijk weekje vakantie op de Canarische eilanden, Gran Canaria. Ja hoor, school begint weer bijna dacht ik bij mezelf, starend uit het vliegtuigraam. Taxiënd naar de gate, keek ik, terwijl ons toestel een bocht maakte, naar de andere vliegtuigen achter ons. Wat zijn het toch bijzondere dingen dacht ik bij mezelf. Op dat moment ging er weer een belletje rinkelen. Ik wil stewardess worden, ik wil in een vliegtuig werken! Dit is zo gaaf en wou ik vroeger altijd al! We gaan er voor!”  Vanaf dat moment was het raak. Thuis heb ik heel wat research gedaan in de luchtvaart, Airlines en scholen waar ik een opleiding zou kunnen volgen. En wat een geluk! Er bestaan opleidingen om stewardess te worden! (Dit wist ik dus niet op dat moment, ik was helemaal excited om er meer over te weten te komen) Toen het eenmaal zover was, ben ik naar de open dagen van verschillende scholen geweest. Op de open dag van het Albeda College, momenteel Rotterdam The Hague Airport College, heb ik de dag van mijn leven gehad. Ik zie het nog als de dag van gisteren. Ik werd enorm vriendelijk ontvangen en een meisje leidde mij rond op de school. Ik wist niet wat ik kon verwachten en hoe het eruit zag, maar toen we het ATC (Aviation Training Centre) binnen kwamen, was ik helemaal verkocht! Er stond een simulator van een vliegtuig, met een slide eraan en daaronder de incheckbalies! Ik was meteen verkocht! Ik hoefde verder niks meer te zien en wou me meteen inschrijven! Nog geen week later na de inschrijving, kreeg ik bericht dat ik op intakegesprek mocht komen. Ik ging er blind heen en vertelde dat het een droom was die uit zou komen. Dat is makkelijk praten natuurlijk, waarom moeten ze mij nou aannemen? Ik lulde de oren van de kop, maar eigenlijk ging het voor mijn gevoel super slecht. Toch zagen ze het in me en was ik aangenomen! Een wereld ging voor mij open en mijn passie voor de luchtvaart werd op dat moment alleen maar groter en groter. Ik kon niet wachten om te beginnen!

September 2015 ging de opleiding eindelijk van start. We begonnen met een introductie week en de week daarop kwamen de lessen aanbod. Ik was erg benieuwd, want ik wist niet wat ik moest verwachten. Tijdens de introductie week kregen we alle regels van de opleiding te horen. Op het Albeda Rotterdam The Hague College is het elke donderdag Uniformdag. Dat houdt in: schooluniform aan, haar vast, make-up op, nageltjes gelakt, hakjes aan en gaan! Dit is om alvast een taste te krijgen van het echte luchtvaart leven. Tijdens de introductie week kregen we ook een cursus voor je make-up. Dat heeft mij enorm veranderd! *positief!*

Gedurende de opleiding word je opgeleid tot Grond Stewardess en Cabin Attendant. Zoals op iedere andere school, heb je hier ook periodes dat je stage moet lopen. In het eerste jaar liep ik 9 weken stage bij een restaurant van het Albeda College. Dat is voor de nieuwe studenten momenteel veranderd naar een 9 weken stage bij Axxicom Airport Caddy op Schiphol Amsterdam Airport. Mijn tweede stage ging van start in Juli 2016. Dit was mijn ontwikkelingsgerichte stage. Normaal zou dit een hotelstage van 800 uur zijn, maar ik kreeg de mogelijkheid om deze 800 uur stage bij Axxicom Airport Caddy te lopen. Bij Axxicom was ik een assistent voor de passagier die niet alleen naar de gate konden. Dat kunnen passagiers zijn die geen trappen kunnen lopen, die geen lange afstanden kunnen lopen en ook passagiers die helemaal niet kunnen lopen. Ook assisteert Axxicom bij het begeleiden van kinderen die alleen reizen en business passagiers. Samen met 11 andere studenten van de opleiding, begon ik aan deze uitdaging als tweede jaars student van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College opleiding Luchtvaartdienstverlener! Je bent bij Axxicom dus veel in contact met de passagiers en dat is wat ik het meest leuke vond aan deze job! Natuurlijk vond ik het ook geweldig om elke dag vliegtuigen te zien en hoopte ik stiekem dat ik soms mee naar binnen mocht om de passagier daar af te zetten. Gedurende de stage heb ik mijzelf erg ontwikkeld. Zowel in mijn ervaring en talen als in persoonlijkheid. Deze stage heeft mij enorm geleerd om voor mijzelf op te komen en meer open te worden naar anderen. Maar ook om meer te praten met de mensen en te weten wat je moet zeggen of moet doen in bepaalde situaties.

In de eerste week van het tweede leerjaar was ons verteld dat we dit jaar twee excursies gingen doen. Namelijk de Wet Drill en Fire Fighting. Dit zijn dan ook de dingen die de opleiding enorm leuk maken. Maar niet alleen dat, in werkelijkheid kan je door deze excursies honderden levens redden. Bij de Wet Drill gaat het erom dat je weet hoe je moet survivallen ingeval van een evacuatie op water. Je leert hier hoe je jezelf en andere warm moet houden in het water, hoe je het snelst in de raft komt (de gele boot op de foto hierboven) en hoe je moet overleven gedurende de tijd dat je op water zit. Zoals je op de foto’s hieronder ziet, moesten we ook zwemmen met een zwemvest. Dat was nog best lastig was, maar gelukkig houd het je wel boven water! Dit was een enorm leuke en leerzame ervaring!

De andere excursie was Fire Fighting op Rotterdam The Hague Airport. Hierbij ga je in een simulator van een namaak vliegtuig een brandje blussen. Maar dat lijkt misschien makkelijk, maar er kwam veel meer bij kijken! Op school hebben wij les gehad in Medical. Zo is ons geleerd hoe je iemand met de rauwtec techniek, uit een vliegtuigstoel moet krijgen en hoe je iemand moet reanimeren. Ook dat kwam voorbij tijdens het Fire Fighting. Je bent met een crew van 4 of 6 man tijdens de oefening. Terwijl twee collega’s een brand aan het blussen waren, valt er achter jou iemand flauw. Vanwege de brand moeten we evacueren en daar ga je. Met alle kennis die je hebt, help je de passagiers aan boord van de simulator te evacueren (wat in het echte leven in 90 seconden moet). Met de rauwtec breng je de flauwgevallen passagier naar buiten. Buiten moet je alle passagiers bij elkaar zien te houden. Je zorgt ervoor dat iedereen bij bewustzijn is en iedereen ongedeerd is. Als alle passagiers beneden zijn, check je of er niemand meer in de cockpit, op de wc’s of in de cabine is achter gebleven. Een enorme adrenaline komt er los tijdens het doen van deze oefening!

Ik vind het heerlijk om zulke verhalen te vertellen! Ik heb zo genoten en zoveel geleerd. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn allereerste blog te lezen!

Na het tweede jaar gaat natuurlijk het derde jaar van start waar alles steeds meer werkelijkheid word, dat kan je in De Meest Spannende Tijd lezen!

Tot snel! 😉

Liefs,

Demi Bonita

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts