De meest spannende tijd!


In deze blog zal ik jullie vertellen hoe het laatste jaar van mijn opleiding ging. Onder andere over hoe ik bij KLM te recht ben gekomen en over de eind examens! Ben jij benieuwd? Lees dan snel door!

Laten we teruggaan naar waar we gebleven waren. De allereerste schooldag van het derde jaar. Deze dag moesten we ons zelf meteen goed presenteren, want er was een bedrijvenmarkt. Op deze bedrijvenmarkt konden we kennis maken met alle bedrijven waar ik mijn eindstage kon lopen. Bedrijven als KLM, Swissport, Aviapartner, Menzies en Axxicom waren aanwezig, maar ook TUIfly en PrivatAir. Zoals jullie weten, is het mijn droom om Cabin Attendant te worden en dit wou ik zo graag bij TUIfly doen! Toch ging ik mijn eindstage op de grond doen. De bedrijvenmarkt vond plaats in het ATC bij ons op school. Je kon hier met medewerkers en shiftleaders van de bedrijven praten en even later waren er in de leslokalen presentaties met meer informatie.

Voor mezelf had ik wat dingen op een rijtje gezet. Want wat wil ik nou precies? Als eerste wist ik al meteen dat ik zoveel mogelijk wil lopen. Zie je mij al achter de incheckbalie zitten? Nou nee, ik ook niet! Daar ben ik veel te druk voor. Wat nog meer? Ik wil zoveel mogelijk bij de vliegtuigen zijn. Dat vind ik het aller leukste! Daarnaast vind ik het ook super om lekker veel met de passagiers bezig te zijn. Met deze gedachtes ging ik naar de presentaties die plaats vonden. De eerste presentatie was die van Aviapartner. Daar had ik eigenlijk meer van verwacht, omdat je Aviapartner ook op Rotterdam hebt. Ik dacht oh lekker dichtbij huis! Maar nee, het was het net niet… Toen gingen we naar de presentatie van KLM en eigenlijk stond ik hier versteld. Ik heb het nooit echt gehad met KLM, maar na deze presentatie was ik helemaal verkocht. Je hebt namelijk binnen KLM verschillende afdelingen. Zo heb je de afdelingen Vertrek, Arrivals, PG Transavia, KLM Cityhopper en Preparation & Boarding. En die, Preparation & Boarding, sprak mij aan! Bij deze afdeling werk je op Airside, of te wel achter de security, bij de vliegtuigen! De naam zegt het al, Boarding, je staat hier voornamelijk aan de gate, maar ook ben je werkzaam bij de Transferbalies. Je bent dus lekker veel bij de vliegtuigen en ik kan van hop naar her vliegen, van gate naar gate. Perfect dus! Maar we hadden nog één presentatie te gaan en dat was die van Menzies. Niet veel mensen kennen Menzies, maar Menzies is de af handelaar van EasyJet en RyanAir. Ook Menzies sprak mij heel erg aan. Het voordeel was hier dat je de check-in deed voor een vlucht en daarna de vlucht deed afhandelen en dat je na je studie te gelijkertijd kon werken en kon doorstuderen. Ook superleuk! Maar er moest een keuze gemaakt worden en toch was KLM het leukst! Toen ik thuis kwam ben ik direct met mijn sollicitatiebrief begonnen! In het begin twijfelde ik nog of ik Preparation & Boarding en KLM Cityhopper. Bij KLM Cityhopper mag je namelijk ook echt het platform op en krijg je de leuke pantalon bij het uniform! Maar vanwege mijn Engels heb ik het toch niet gedaan. Je moet namelijk super goed Engels kunnen en er was een hele streng selectie, dus ik dacht, ik ga gewoon voor Preparation & Boarding. Ik krijg maar 1 kans bij KLM en daar moest ik voor gaan!

Mijn Stewardessje Saab ❤️ Ook KLM’er

Helaas mochten we pas vanaf 15 oktober solliciteren. Zodra de sollicitatie op de post ging, was het wachten op antwoord. Super spannend! Een paar weken later kwam er antwoord… Ik mocht op gesprek komen! 30 november was het zo ver. Ik had me goed voorbereid: sollicitatiebrief uit m’n hoofd geleerd, SkyTeam partners geleerd, de werkzaamheden, etc. Ik had mijn gesprek om 11:45 uur. Op Station Rotterdam Alexander had ik de trein, extra vroeg genomen voor het geval er iets zou gebeuren en dat was maar goed ook! Helaas had mijn trein bij Den Haag Moerwijk een aanrijding met een persoon. Dit heeft ontzettend lang geduurd tot we de trein uit konden. Gelukkig belde ik om 10:30 uur al naar KLM. Daarnaast had ik het geluk dat mijn vader in de buurt was, zodat hij mij naar Schiphol kon brengen. Uiteindelijk liep ik om 12:15 uur binnen bij KLM, een half uur later. Ze waren erg vriendelijk en vroegen zelfs of ik het gesprek niet op een andere dag wou in verband met het incident, want het is natuurlijk wel even schrikken als er iemand voor je trein springt… Ik voelde me prima dus het gesprek kon gewoon door gaan. En ik ging het natuurlijk gewoon rocken!

Voor mijn gevoel ging het ook gewoon erg goed. En dat was het ook! Ik moest even naar buiten en toen ze mij weer binnen riepen was ik aan genomen! Een enorme opluchting want het is toch niet zomaar wat. Maar eindelijk kon ik me gaan eindelijk richten op wat ik echt wou. Van het één op het andere moment, was mijn droom van alleen maar willen vliegen, om gezet naar eigenlijk alleen maar binnen willen komen bij KLM en lekker me ding gaan doen.

Super! ✈️

In januari had ik mijn examens en natuurlijk moest daar enorm hard voor geleerd worden. Ik heb zelfs het weekendje met de voetbal moeten afzeggen… Dat is natuurlijk niet voor niets geweest, want we zijn gewoon geslaagd! Op 16 & 17 januari had ik de examens Kerntaak 2, of te wel de werkzaamheden aan boord. Met acteurs en docenten erbij heb ik alles gerocked wat ik de afgelopen 3 jaar had geleerd. Super!

Na de examens gingen we ons richten op mijn stage. Ik was maar aan het wachten en wachten tot ik eindelijk een mail kreeg om m’n uniform te gaan passen. Want je wilt toch weten hoe dat staat! 9 februari mochten we eindelijk! Spannennnnnd! Ik wist al hoe het uniform eruitzag natuurlijk, maar hoe het stond? Well, see it for yourself! I loveddddd it!

De aller eerste foto’s in uniform met mama en Nigel (broertje)

Een week na het uniform passen kreeg ik ook een mail dat ik mijn KLM ID en mijn Shipholpas mocht ophalenl. Een Schipholpas is een pas waarmee je van Airside naar Landside kan gaan, oftewel een pas waarmee je achter de douane mag komen. Vanaf toen had ik nog 6 dagen voordat we echt zouden gaat beginnen! Ik had er enorm veel zin in. Onder tussen, vandaag 16 maart zit de eerste week er alweer op! Ik was zo benieuwd hoe het zal zijn. Uiteraard zijn de eerste twee weken een cursus en daarna nog een week meelopen met een collega.

Een nieuw hoofdstuk in mijn leven is geopend. Ik ben enorm benieuwd naar alle momenten die ik ga mee maken, naar de verschillende werkzaamheden, naar de passagiers, naar collega’s maar daarnaast heb ik er enorm veel zin in!

Liefs,

Demi Bonita

 

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts