Waarom ik voor deze tattoeage heb gekozen!

Al sinds het begin van mijn opleiding wist ik al dat ik dit ooit wilde. Mijn foto bibliotheek stond al jaren vol met inspiratie. Eigen ontwerpen, ideeën en super mooie plaatjes. Samen met mijn vader ging ik langs een aantal shops. Heel erg zenuwachtig, maar we gingen het toch doen. Ik ging een tatoeage laten zetten!

 

Op 29 maart was het zover. Samen met mijn vader en een zelf ontworpen tattoo gingen we op pad. Hoeveel zou zo’n tattoo nou kosten… Natuurlijk hadden we al wat research gedaan, maar je weet het nooit precies. Op naar Tattoo Jan op de Goudsesingel, in Rotterdam. Met hoop op een niet te hoge prijs, lieten we het ontwerp zien en de plek waar ik hem graag wou. Met verbazing kon ik gelijk aan de beurt! ‘Oh, nou ga maar meteen liggen!‘ is wat mijn vader zei nadat het meisje in de winkel naar het ontwerp had gekeken. Vol verbazing zei het meisje ook nog eens dat het kon. Iets wat ik al super lang wou, ging eindelijk gebeuren. Ik was enorm zenuwachtig en had dit eigenlijk niet verwacht. Zo erg dat ik eerst op het punt stond om te zeggen ‘Kunnen we geen afspraak maken? Dan kan ik me nog even voor bereiden’ Maar dat deden we niet, we gingen hem gewoon zetten! Terwijl een jonge man alles klaar aan het maken was, ging mijn vader nog even een colaatje en een lekkere pizza voor me halen. Goed voor de suikers!

Het ontwerp! ‘Het moet iets worden met een wereldkaart’ dacht ik bij mezelf. Iets wat voor mij een betekenis heeft. Ik wou dat het wat te maken zou hebben met mijn liefde voor de luchtvaart, met mijn vrienden en family en met de stappen die ik het leven gemaakt heb om mijn droom te halen… Door het werk wat ik doe, is het niet toegestaan om zichtbare tatoeages te hebben. Daarom wou ik de tatoeage op m’n rug!

Een tattoeage is niet zomaar iets. Het zit voor de rest van je leven op je lichaam dus er moet goed over na gedacht worden. Dat is waarom ik hem nu heb laten zetten! Ik ben op dit moment bezig met mijn droom waar te maken en dat is iets wat altijd bij me zal blijven. Zoiets wil ik nooit meer vergeten!

Een crush op de wereld heb ik altijd al gehad. Wanderlust kan je het ook wel noemen. Ik heb veel verschillende tattoeages gezien met een wereldkaart. In gekleurd, gestippeld, schaduw… Nee, ik wou hem gewoon basic houden. Ik wou er iets persoonlijks van maken. Iets voor de weg die ik gelopen heb, inclusief alle tegenslagen in het leven. Iets voor wat ik bereikt heb en wat er de afgelopen jaren gebeurd is. Daar ben ik trots op en dat is waar het grote, gestreepte, middelste rondje voor is. Het bovenste rondje is voor de mensen dicht bij me staan. De mensen die er altijd voor me geweest zijn en er nog steeds elke dag voor mij zijn!

Niets loopt in het leven zoals gepland. Je komt op verschillende plekken en dat is oké. Dat is het leven en hoort er nou eenmaal bij. Kijk maar eens naar jezelf 5 jaar geleden. Is alles zo als wat je 5 jaar geleden dacht dat het nu zou zijn? Waarschijnlijk niet, er gaat soms wel iets anders dan je zou willen. En daar is mijn To Travel is to live voor. Sta maar even stil en denk aan waar je nu bent en ga dan weer door. Tijdens het maken van een reis gebeurt heel veel. No matter where you live or where you are, you will always keep moving. Het leven is één grote reis! Elke dag is anders en daar mag je wel eens bij stil staan! Het belangrijkste van deze tattoo is, dat het gaat om iets waar ik voor leef: om mijn droom waar te maken, voor mijn crush op de luchtvaart, voor de stappen die ik door het leven zet en voor al die mensen die dichtbij me staan en die er altijd voor mij zijn geweest!

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts