Een talencursus met EF!

Al maanden struggle ik met mezelf over het beheersen van talen. Natuurlijk spreek ik niet vloeiend Spaans, maar een beetje Engels spreekt iedereen wel. Toch merk ik tijdens m’n werk dat ik nog erg veel moeite heb en dat ik vaak nog naar veel woorden moet zoeken tijdens een gesprek. En daar wil ik al een tijdje een talencursus in het buitenland voor gaan doen. En eindelijk is dat nu gepland! Hoe, wat, waar, wanneer en met wie? Dat lees je allemaal hier!

Het is altijd even denken wat je gaat doen zodra je afgestudeerd ben. Ga je door studeren, ga je gelijk werken… Ik wou allebei! Ik wil enorm graag gaan vliegen, zoals jullie weten. Maar daarnaast wil ik ook heel graag m’n kennis in de Engelse taal verbeteren. Die keuze heb ik nu dan ook gemaakt! Per 2 september 2018 ga ik twee weken naar London, om daar een intensieve cursus Engels van EF te volgen.

 

Wat is EF?

Misschien ken je het, misschien niet. Maar via EF ga ik deze cursus volgen. Even een korte beschrijving: EF is een groot bedrijf, met scholen, campussen en kantoren wereldwijd! Leer een taal in het buitenland. 9 talen op 50 verschillende bestemmingen. Alle leeftijden zijn mogelijk en zo kan je niet alleen een taalcursussen doen, maar kan je ook 6, 9 of 11 maanden studeren, een internationale particuliere middelbare school volgen en bachelor, master en MBA-programma’s volgen. Is dat niet gaaf! Bekijk hun website voor meer informatie!

 

Maar wat gaat er nou gebeuren deze 2 weken dat ik in London ben?

Nou, zoals ik al zei ga ik dus naar London en ik kan niet wachten! Ik heb al 2 keer naar London geweest voor een citytrip en wat lijkt het me enorm gaaf om daar 2 weken lang te leven! Studeren, een beetje het Engelse leven lijden en wat van de cultuur op snuiven. Op maandag 3 september is mijn allereerste dag op de school. Die zich trouwens pal achter de London Eye bevindt. Hoe gaaf is dat! Dit betekent dus dat ik op zondag 2 september naar London vlieg. Deze 2 weken in London zal ik verblijven bij een gastgezin. Samen met een andere EF-Student op een twee persoonskaper. Met wie? En waar? Geen idee! Dit krijg ik allemaal nog te horen. Bij dit gastgezin zit uiteraard ook ontbijt en avondeten inbegrepen, wat erg fijn is. Scheelt weer geld natuurlijk! ;P Ik kon ook kiezen voor een residentie, een soort studentenwoning, maar daar zouden we letterlijk alles zelf moeten regelen en dit lijkt me eigenlijk wel enorm leuk. Zo leer ik weer wat meer van de cultuur en mensen in London.

De school bevindt zich dus achter de London Eye. Helemaal niet zo gek van de stad, of naja Oxford Street en Piccadilly Circus. Degene die wel eens in London zijn geweest weten precies waar ik het over heb. Op deze school zal ik 36 lesuur per week krijgen. De lessen zullen 40 minuten lang duren en zijn verdeeld onder verschillen dingen natuurlijk. Spreken, luisteren, schrijven, praten, etc. Van deze 36 lessen, zijn er ook 10 keuzevakken. Tijdens deze 10 keuzevakken wil ik mij graag richten op het zakelijk Engels!

Naast de lessen, zijn er ook zat activiteiten die geregeld worden. Zo kan ik nu al zien dat er op de maandagen een boot trip over The River Thames is. Ook zijn er tripjes naar andere steden zoals naar Oxford en Cambridge. Maar ook gewoon simpele dingen op school zoals een filmavond met popcorn wat door de school geregeld wordt! Dit lijkt me zo enorm gaaf!

Op de site van EF heb ik een eigen account gekregen. Hier kan ik alles in zien wat te maken heeft met mijn twee weekse verblijf. Zo zie ik ook wie er tegelijkertijd met mij in London zijn, en wellicht wie mijn klasgenoten worden. Meiden en jongens van Argentinië, Costa Rica, Spanje, Zwitserland, noem maar op! Ik zou nu al contact op kunnen nemen om alvast vrienden te worden. Te leuk natuurlijk! Ik kan nu al niet meer wachten!

Wat verwacht ik eigenlijk?

Tijdens deze cursus verwacht ik vooral mijn vocabulaire te verbeteren en mijn woordenschat. Ik hoop dat ik nog beter het mooie Britse accent kan leren en natuurlijk hoop ik enorm veel ervaring op te doen en nieuwe vrienden leer te maken, wat denk ik wel goed moet komen! Mijn vader wou eerst niet dat ik ging. ‘Je kan dit toch ook gewoon in Nederland doen!’ Dat is waar. Maar door de hele dag en nacht door Engels te praten met medestudenten denk ik dat ik er toch hier veel meer van ga leren. En dat twee weken lang! Daarnaast wil ik deze ervaring maar al te graag op te doen en ja, ik hou gewoon enorm veel van London. Want, ik had ook naar Malta kunnen gaan. Superlekker natuurlijk. Maar dan had ik meer het gevoel gehad dat ik op vakantie was en dan had ik voor geen minuut meer in die schoolbanken willen zitten. Daarom leek London mij een stuk beter idee!

Zoals ik al een aantal keer heb gezegd, kan ik niet wachten om te gaan! Natuurlijk is het nog niet zo ver. Want ik moet nog even 18 dagen door werken (in de komende 4 weken) en dan is m’n stage eindelijk voorbij! Dan nog even 12 dagen op vakantie naar Torremolinos en dan mag ik me klaar gaan maken voor deze geweldige trip! Ik hoop hier gewoon zoveel mee te bereiken, en dat ik eindelijk m’n droom waar kan gaan maken en eindelijk kan gaan vliegen!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd of andere wel eens een talencursus met EF hebben gedaan. Jij toevallig? Laat dan een reactie achter met jouw ervaring en wat je ervan vond! Ik ben erg benieuwd!

 

Liefs, Demi Bonita

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts