KLM en ik! Mijn ervaringen, geslaagd met een dikke G

Hi loves! Afgelopen vijf maanden ben ik hard bezig geweest met het afronden van de laatste fase van mijn opleiding. Gister kon ik dan ook eindelijk zeggen dat ik geslaagd ben! Mijn stage heb ik met een G afgerond, en ik ben enorm blij! Ik neem jullie graag even mee naar de afgelopen vijf maanden. Ik heb er al veel over verteld, maar hoe ik het vond, wat ik allemaal geleerd heb en hoe het nu verder gaat, lees je allemaal in een hier in een verkorte samenvatting! Lees je mee?

 

 

Gister (08-08-18) was de allerlaatste dag van mijn eindstage bij KLM, waar ik op 12-03-18 mee begon! Ik kan het me nog zo goed herinneren. Ik had er zoveel zin in, ik was zo zenuwachtig maar wat een uitdaging vond ik het. En dat is het zeker ook geweest! Vijf maanden klonken zo lang, maar dat is nu alweer voorbij! Hoe het in mei nog leek alsof het nog maart was, maar hoe juni en juli voorbij gevlogen zijn!

In deze vijf maanden hebben ik 856 uur stagegelopen. En dat heb ik met plezier gedaan! Vooral de laatste week had ik me voorgenomen om er enorm van te gaan genieten. Om te lachen met passagiers, gewoon doen wat je moet en rond te lopen met een lach. En op de momenten dat ik aan het werk was voelde het ook echt zo, maar als ik nu terugdenk, denk ik toch ‘ik had nog meer moeten genieten!’ Want het voelt zo raar om klaar te zijn. Eigenlijk heel dubbel. Ik vond het zo leuk, maar ik wou ook zo graag klaar zijn. En dan ben ik nu eindelijk klaar, wil ik eigenlijk helemaal niet klaar zijn! Ik zou wel gewoon gelijk weer doorgaan willen gaan! Gelukkig mag ik dat ook. Omdat ik mijn stage met een goed afgerond heb, mag ik blijven bij KLM. Zodra ik terugkom van mijn talencursus in London, ga ik ook weer lekker aan de bak! Dezelfde werkzaamheden, collega’s, area’s, etc. Ik heb er nu alweer zin in, want eerlijk gezegd ga ik het stiekem echt wel een beetje missen hoor. Ondanks dat ik soms aan het zeuren was over de lange dagen, vervelende taken, vervelende passagiers… Maar nee, het zoveel op Schiphol zijn, het heen en weer lopen, de vliegtuigen, de leuke passagiers en mijn collega’s is wat het juist leuk maakte! Nou niet getreurd gelukkig, want over en maandje mogen we weer!

Maar wat heb ik deze vijf maanden nou geleerd… Dat is een vraag die de laatste drie dagen van mij stage veel voorbij is gekomen. Veel collega’s vroegen wat ik in de toekomst wou gaan doen, wat ik allemaal geleerd heb en of ik het wel leuk gehad heb! Ik zal het eens vertellen!

 

Wat gaat de toekomst mij brengen?

Zoals velen weten wil ik natuurlijk enorm graag gaan vliegen! En dat ben ik ook zeker van plan! In de tussentijd dat ik nog bij KLM blijf werken, ga ik gewoon lekker solliciteren voor een baan als Cabin Attendant. Tegelijkertijd heb ik een baan en blijf ik ervaring op doen bij KLM. Zo overlapt dat elkaar lekker en wanneer ik klaar ben om te vliegen (en aangenomen ben) gaan we gelijk door! Het echte leven gaat beginnen! 

 

Wat heb ik nou allemaal geleerd?

Deze vijf maanden ben ik zoveel zelfverzekerder geworden. Vooral in het voor mezelf opkomen, in mijn Engels en in zoveel meer vaardigheden die te maken hebben met luchtvaart. Werkzaamheden als het innemen van bagage vond ik dan ook echt zo spannend de eerste paar weken. Maar als je nu eens ziet hoe dat gaat… Sommige passagiers durven bijna geen nee meer te zeggen. Stiekem een heel fijn gevoel!

Daarnaast heb ik enorm veel over KLM zelf geleerd! Het zijn de passagiers die KLM zo speciaal maken. Onze passagiers willen toch net wat meer service, en dat geven wij maar al te graag. En natuurlijk is dat ook waar ze voor betalen, maar dan krijgen ze ook wat! Met deze werkervaring is dat ook iets wat ik altijd zal blijven doen, ongeacht welke Airline! Passagiers verdienen een goede service, goede informatie en een fijn en veilig gevoel! Dat is waar ik zo naar streef, en wat ik fijn vind om te doen!

 

 

Heb ik het echt wel leuk gehad?

Dat ik dat nog vraag… Je had me eens moeten zien lopen, met een big smile soms… Natuurlijk heb ik het enorm leuk gehad! Elke dag is anders en je maakt zoveel dingen mee! Daarom vertel ik jullie een van de meest leuke, en een van de minder leuke dingen! Laat ik begin met het minder leuke… Dat begint al tijdens mijn opleiding, want hier krijgen wij training in agressie. Passagiers die boos worden, die gaan lopen schelden, gooien met dingen, gaan lopen dreigen… Het is maar goed dat school dit geeft, want ook hier heb ik helaas mee te maken gehad. Op een avond vlucht, was ik net aan boord om te kijken voor een passagiers, maar die was er niet. Logisch, want hij stond boven herrie te schoppen bij mijn collega. Hij heeft haar enorm bedreigd, hij heeft lopen schelden, met dingen lopen gooien en zich totaal niet aan de regels gehouden. En dat allemaal omdat meneer te laat was, en mijn collega alleen maar vroeg hoe dat kon. Toen ik boven kwam, ging hij ook door tegen mij. Samen met mijn collega hebben bij de captain en security naar boven/de gate laten komen. Meneer is uiteindelijk niet mee gegaan, en dat was te recht ook! Geen leuke ervaring! 

Een van de leukste dingen van mijn stage, was toch echt wel het contact wat je had met de passagiers. Het hoeft niet altijd lang te zijn, maar soms een grapje of een klein gesprekje tussendoor is toch fijn. Zowel voor de passagier als voor mij! Ik dacht dat ik al enorm veel leuke passagiers gesproken had, maar toen ik gister aan mijn laatste taak op de transferbalie begon, kreeg ik toch de meest leuke familie die ik in deze vijf maanden gezien had. (Met toestemming van de familie mag ik dit bericht schrijven!) De passagiers moesten naar JFK New York, maar deze vlucht was gecanceld. En of course, dan komen ze bij mij terecht! Toen ik zei dat ik ervoor zou zorgen dat het helemaal goed zou komen, en ik ze zou helpen, vertrouwde ze me helemaal. Het was zo’n fijne familie. Onder elkaar en tegen mij. Ze vertelde allemaal dingen over elkaar tegen mij, terwijl ik voor de juiste vlucht zorgde. Wie, wie was, waar ze vandaan kwamen, wat ze allemaal gedaan hadden. En het was ook oprecht fijn om met ze te praten. We hebben zo gelachen, en dat is het allerleukste aan dit werk. Het kwam er uiteindelijk op neer dat ze een nacht moesten blijven in Amsterdam, omdat de eerstvolgende vlucht pas de volgende dag ging. En dat vonden ze eigenlijk helemaal niet zo erg! Ze gingen gewoon naar het Anne Frank huis ‘s Avonds! Met een dolletje en ditje en wat hulp van een collega, hebben we ervoor gezorgd dat ze allemaal op dezelfde vlucht zaten en nog naast elkaar ook! Het voelt altijd zo enorm fijn, om de wensen van een passagier te voltooien! Eenmaal over half 3 (mijn eindtijd) wou ik toch enorm graag nog een foto met deze onwijs leuke en gezellige familie. En natuurlijk wouden hun dat ook! ‘You are doing just a great job, how old are you?’ is wat ze zeiden tegen mij. Toen ik vertelde hoe oud ik was schrokken ze en vonden ze het nog knapper hoe ik om kan gaan met een baan als dit. We hadden nog even gepraat, vooral over mijn baan en wat ik later worden. En ze zeiden dat ik een enorm goede Cabin Attendant zal worden! En wat is het fijn dat er mensen zijn die dat af en toe toch weer even tegen me zeggen. Daar kan ik me aan vast houden, en zo ben ik deze vijf maanden goed door gekomen!

De passagiers, collega’s en vluchten is wat KLM zo speciaal maakt. Hoe ik vroeger tegen KLM op keek, en hoe ik er nu over denk is gewoon omgekeerde wereld! Ik ben echt van mijn baan gaan houden, en ik denk dat ik dat altijd zal doen! Niet alleen van de baan, maar ook KLM! Samen gaan we voor de extra mile. Ik heb dit hoofdstuk enorm mooi af kunnen sluiten, en ik ben benieuwd naar de volgende! See you soon guys!

 

Liefs, Demi Bonita

 

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts