Mijn eerste week in London (EF)

Hi loves! Zoals beloofd zou ik bij jullie terugkomen wanneer ik in London ben! Het heeft even wat langer geduurd, maaaar hier is de blog hoor…

Ik zal het jullie allemaal vertellen, dus neem even de tijd ervoor! Want er zijn zoveel dingen gebeurd, positief natuurlijk maar ook wel negatief…. Ik zit nu precies op de helft en het was echt een enorm leuke eerste week! PS, dit blog is 700 woorden meer dan normaal!!!

Zondag 2 september: s ‘Ochtends vroeg vloog ik richting London Gatwick. Vanaf daar moest ik de trein en de bus pakken. En ohohoh, wat was dat zwaar met twee koffers en een tas… Je zal wel denken zoveel? Ja, echt! Ik denk dat ik wel spullen voor 3 weken bij me heb!

Rond een uur of half 10 kwam ik bij het gastverblijf aan, waar de vrouw (Patricia) mij nog helemaal niet verwacht had. ‘I thought you will arrive in the evening’ helaas ik ben er al! Ze ging snel m’n kamer klaar maken, zodat ik alles kon inrichten. Ik had een kamer voor mij alleen, dus ik koos lekker het grootste bed. In het huis waren ook nog twee andere studenten. Een 31-jarige vrouw uit Mexico (Julieta), en een 34-jarige vrouw uit China (Coco), die beide bijna geen Engels konden… Maar daar zijn ze hier natuurlijk voor, 6 maanden lang. Nadat ik alles uitgepakt had, ging ik samen met Julieta naar het centrum.

We waren rond een uur of 5 weer terug in het huis, omdat Coco voor een week op vakantie ging naar China. Toen we terug waren was ze alleen helaas al weg… Patricia was samen met haar vriend in de keuken, bezig met het voorbereiden van het eten. Ik ging er gewoon bij zitten en we hebben de hele avond lekker lopen kletsen, en muziek gedraaid. Helaas vertelde ze mij dat ze die nacht voor twee weken op vakantie gingen en ik alleen met Julieta in het huis zou zijn. Prima dacht ik, lekker chill!

Maandag 3 september: De volgende dag moest ik al vroeg op de school zijn: 08:45 uur. Maar wat had ik een slechte eerste nacht… Toen Patricia zich aan het klaar maken was om uit huis te gaan, hebben ze zoveel lawaai gemaakt… Gooien met deuren, kastjes, schreeuwen naar elkaar. Ik was eigenlijk heel blij dat ze weg gingen, hoe gezellig ze ook waren!

Naja, de school, daar waren. Ik kwam aan en ik werd door een meisje met een aantal andere studenten naar een lokaal geleid, waar nog 30 andere nieuwe studenten zaten. We kregen eerst een introductie, daarna inschrijfmoment, daarna een gesprek voor je niveau en toen nog een rondleiding in de omgeving… Het liep allemaal heel soepeltjes en snel eigenlijk. Tussendoor hadden we ook een aantal breaks, waar je gewoon met iedereen kon praten. Al snel kwam ik erachter dat er nog twee andere Nederlanders in deze groep van 38 studenten zaten. Een meisje (Marit) en een jongen (Casper). Al snel maak je natuurlijk een gesprekje, en vormde je een groepje met een aantal andere studenten, waar we tot vandaag nog steeds elke dag wat mee doen!

Dan even wat fangirling tussendoor: Voordat ik naar London ging, had ik me voor genomen om deze eerste dag even een mega fan te gaan zijn. Want je raad het bijna al, Shawn Mendes was ook in London! Deze maandag zou hij op een event van Armani zijn, en ik wist natuurlijk ook al welk hotel hij zat. Nog geen 5 minuten lopen van de school, ging ik samen met twee andere studenten naar zijn hotel, maar helaas moesten we al snel weer gaan omdat we een Boat Trip over The Thames hadden. De trip had ik eigenlijk wat langer en beter verwacht, dus geloof het of niet ik had spijt dat ik niet bij Shawns hotel was gebleven! Het was natuurlijk wel supergezellig, en we zijn na de boot nog even naar het centrum gelopen. In de avond wou ik eigenlijk ook nog naar Shawns hotel gaan, maar ik was veelte moe dus ik ging lekker m’n bedje in!

Dinsdag 4 september: Dit was de allereerste schooldag, en ik begon pas om 11:50 uur. Dat was lekker! Ik dacht heerlijk uitslapen! Maar ik was al om 09:00 wakker… Op dat moment zat ik enorm te twijfelen of ik naar Shawns hotel zal gaan, of dat ik in bed blijf liggen… Ik ben in bed blijven liggen, en ik heb wat aan de vlogs gewerkt toen, maar och wat heb ik hier spijt van… Want om 11:15 uur vertrok Shawn uit zijn hotel en heeft hij nog met wat fans die daar ook waren staan te praten en foto’s lopen maken… IK KON WEL HUILEN JOEEE! Dat was even jammer, maar ik heb m’n dag er niet door laten verpesten…

De lessen: De lessen op school begonnen. En geloof het of niet, ik zit in niveau C2.1, wat ik totaal niet had verwacht, en daarnaast zit ik nog gezellig met Casper in de klas. Tijdens de lessen doe je veel opdrachten in twee tallen, of met de hele klas. Zo heb je het ‘basisvak: GeA’ en ik heb geen idee wat het betekent, maar hier doe je van alles samen met de docent over een bepaald onderwerp. Dan heb je ook nog Spins, zoals ze het hier noemen. Je kan het zien als keuzevakken. Voor dit heb ik Marketing en Global Issues. Marketing zegt het eigenlijk al, je leert Marketing in het Engels. En wat is dat moeilijk! Hier moet ik ook echt mijn aandacht erbij houden, anders wist ik niet meer waar ze het over hebben… Omdat ik nog nooit wat met marketing gedaan heb, en er dus totaal geen verstand van heb zat ik daar ook echt van ohmy wat is dit allemaal!!! Gelukkig ging deze les snel voorbij… Global Issues is eigenlijk dat je met de klas een bepaald onderwerp gaat ontleden en hierover gaat praten en discussiëren, heel leuk moet ik eerlijk zeggen. Want je kan gewoon je mening geven, tegen elkaar in gaan, etc. En hier leer ik best wel veel! Zo was eigenlijk de week, naja de momenten dat ik op school was dan!

Dan ga ik nu nog wat vertellen over wat we buiten de schooluren gedaan hebben!

Na de lessen op dinsdag ben ik samen met Marit, Javier uit Mexico en Salma uit Frankrijk naar een Engelse pub geweest. In het begin was het wat awkward, omdat niemand ons kwam helpen. Goh, we moeten het zelf aan de bar halen… Een Desparado’tje en wat kippenvleugels en zo hebben we onze avond doorgebracht. Twee Engels gasten die om de hoek zaten, kwamen op een geven moment, bij ons zitten. Wat uiteindelijk enorm gezellig was. We vertelde waar we hiervoor waren en zo gingen ze ons wat Engels leren!

Naja, om het wat korter te houden ga ik de volgende dagen niet zo uitgebreid schrijven! Ik zal wel vertellen wat we nog allemaal gedaan hebt! Ohja, en ik heb nog wel wat twee heftigere dingen mee gemaakt… Hier komen ze:

Woensdag was de langste schooldag, van alle dagen! School tot 17:15 uur. Het was de bedoeling dat we met een aantal naar een Karaoke bar zouden gaan. Iedereen zou thuis eten en dan hadden we om 19:30 afgesproken. Dit veranderde al snel toen ik de verkeerde trein had genomen… Ik kon hierdoor nog eens 45 minuten extra reizen. Dom dom dom… Ik nam de volgende trein, die wel goed ging! Ik zette me tas naast me neer, legde me telefoon ernaast, jasje erover heen en ik ging even chill op me laptop. Ik had een openklapbaar hoesje die ik als portemonnee gebruikte bij me. Hier kon ik ook m’n telefoon uit halen. Dit deed ik omdat ik wat moest op zoeken. Toen ik eenmaal bij het juiste station was, pakte ik m’n jas, tas en liep ik zo weg, zonder na te denken dat m’n telefoonhoesje daar nog lag… En het was zo raar, want ik kijk altijd achter me of ik alles heb… Ik zat ergens anders met m’n gedachten denk ik, en wat voelde ik me dom… Dat hoesje lag daar nog, en op het moment dat ik het me realiseerde reed de trein weg… Ik in paniek een nummer bellen wat op een help point paal stond. Niemand aan die telefoon wist wat ik kon doen, en na wat telefoontjes, kreeg ik op Facebook opeen een bericht van een jongen dat hij ‘m gevonden had… Snelle jelle naar het station waar hij was, en gelukkig had ik alles weer terug! Ik heb wel 600 keer dankjewel gezegd tegen hem! Wat een avond was dit… Voortaan check ik echt alles voordat ik ergens weg loop! #problemone

Dan ga ik ook wel gelijk met het volgende verder… Zoals ik al zei is Patricia met haar familie twee weken op vakantie. Ik voelde me daardoor totaal niet op me gemak. Er was niet bepaald veel eten voor ons en ik had niet het gevoel dat ik heel veel Engels leerde zo… Want als ik thuis was ging ik douche en me bed in, in plaats van nog even lekker praten enzooo. Daarom ben ik afgelopen zaterdag naar een ander gastgezin verhuisd en gelukkig was dat nog mogelijk voor deze laatste week. En dit is nog dichter bij het centrum ook! Hier heb ik wel een kamer genoot, ze komt uit Zweden (maar ik weet niet zo goed wat ik van der moet vinden, oopsie) maar ze spreekt ook aardig goed Engels! En de familie die hier woont is enorm leuk en gezellig! #thatwasproblemtwo

London verkennen! Nou, wat hebben verder nog gedaan… We zijn toen s ‘Avonds nog wel gezellig naar een karaoke bar geweest! En op de andere dagen zijn we naar Camden Market geweest, London Eye gezien, Big Ben, Piccadilly Circus, Oxford Street, Tower Bridge, Avondje uit geweest en natuurlijk nog even geshopt in het grootste winkelcentrum van Europa: Westfield.

Over dit alles komt ergens volgende week nog een vlog online, zodat ik alles ook aan jullie kan laten zien! I’m so excited!

Ik heb het in ieder geval enorm naar m’n zin, en door al dat Engels gepraat, weet ik soms niet eens meer hoe ik iets in het Nederlands zeg! Ik ga nog een weekje genieten (en leren of course) en dan schrijf ik jullie volgende week weer!

Liefs, Demi Bonita

PS zie hieronder nog wat foto’s!

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts