EF Talencursus in London: Hoe mijn Engels vooruit is gegaan!

Wow, het is alweer een week geleden dat ik terug ben vanuit London! De plek waar ik twee weken een talencursus Engels heb gevolgd. Afgelopen week ben ik weer hard aan het werk gegaan bij (nu mijn baan) KLM. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb meer geleerd dan ik had gedacht!

Sinds dat ik terug ben krijg ik veel vragen of het nou echt wel geholpen heeft, wat ik allemaal geleerd heb, hoe het was en natuurlijk of het het geld wel waard was? Ik vertel jullie er graag alles over! In mijn vlog van afgelopen week heb je al kunnen zien hoe erg ik het naar mijn zin heb gehad, maar hier vertelde ik natuurlijk niet over de lessen en hoe mijn Engels vooruit is gegaan. Dat zal ik je nu eens allemaal vertellen!

De dag dat ik naar huis vertrok ging ik nog eens bij mezelf na, goh was het het nou echt wel waard? Zoveel geld? Ik wist het niet zo goed… En dan nog je ouders gaan vertellen van uh ja ik weet het niet hoor… Dat gevoel was al heel gauw weg, na mijn eerste dag terug op de werkvloer bij KLM! De volgende dag mocht ik namelijk alweer gelijk aan de bak, en natuurlijk had ik daar enorm veel zin in! Eens zien of ik verschil merk in mijn Engels dacht ik bij mezelf… En ja hoor, ik mocht direct al door naar de transferbalie, waar ik een enorme met rij passagiers stond te gemoet liep, natuurlijk omdat er weer een London Heathrow geannuleerd was… Hier merkte ik voor het eerst dat ik vond dat het werk anders was. Huh? Ja nou, ik verstond de passagiers, ik hoefde niet na te denken wat ik zou reageren, en het mooiste was nog, dat ik alle soorten accenten bijna zo goed als kon verstaan. Het voelde alsof ik een heel nieuw iemand was, of naja een hele nieuwe baan had… Is dat raar? Ja, eigenlijk wel hè, omdat ik al 5 maanden lang op de luchthaven heb rond gehobbeld. Maar mijn brede woordenschat in Engels, dat heeft ervoor gezorgd dat het als nieuw voelde. Ik praat op een andere manier tegen de passagiers, ik leg dingen aan de passagiers op een andere manier uit, en als iemand heel snel praat kan ik het gewoon volgen. Het gaat zo makkelijk allemaal, en dit merkte ik totaal niet op de dag dat ik vertrok. Ik merkte enorm hoe mijn Engels vooruit is gegaan met een talencursus bij EF. En dat met alleen maar twee weken weg.

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, vond ik de lessen niet boeiend, en ze waren niet zoals ik verwacht had. Ik had niveau C2.1 en ja dat is redelijk hoog. In deze lessen waren we eigenlijk heel veel aan het praten en deden we veel opdrachten in twee tallen. De momenten waarbij ik dus dacht ‘uh kan dit snel voorbij gaaaan, dit is saaaiii….’ hebben mij eigenlijk heel erg geholpen. Al die verschillende leerlingen, uit verschillende landen van verschillende werelddelen… Nou en of ik elk accent nu kan verstaan!

 

 

Natuurlijk verwacht je wel iets voor het geld wat je betaalt, en uberhoud wanneer je zoiets gaat doen. En natuurlijk wil je bepaalde dingen leren. Op mijn lijstje stonden voornamelijk mijn woordenschat vergroten en vocabulaire. Heb ik hier les in gehad? Nee, voor mijn gevoel niet hoor! Maar is mijn lijstje voldaan? Ja, zeker wel. Ik had namelijk heel erg verwacht dat de lessen zouden zijn zoals ik ze vroeger op school had. Grammatica en lappen met tekst lezen. Maar dit is niet de manier van EF. Tijdens deze cursus heb ik heel erg gemerkt dat je bepaalde gedachtes los moet laten. Laat alles maar op je af komen, zo leer je dingen. En dat is ook wat ik geprobeerd heb. Ik heb dyslexie, en stukken tekst met nieuwe woorden op hoog niveau is dan nog moeilijker. Voorheen heb ik nooit woorden overgeschreven, om achter de betekenis te komen, deze te gaan onthouden en te gaan leren. Maar geloof het of niet, ik heb een heel notitieboekje vol!

De docenten gaven ons soms een stuk tekst over een bepaald onderwerp, en hoppa ga maar aan het werk met de vragen. Nou daar ging ik hoor. Moeilijk? Ja, tuurlijk! Maar ik deed het wel. Vervolgens gingen we alles met z’n alle bespreken, en voornamelijk door het spreken is mijn woordenschat groter geworden. Niet alleen in de lessen, maar ook daarbuiten. Als we een middag weg gingen met z’n alle, als ik thuiskwam bij mijn gastgezin. Praten, praten, praten is de truc! En zo heb ik het meeste Engels geleerd.

Ik ben daarom enorm blij dat ik deze ervaring heb mogen op doen. Hoe ik voorheen heel onzeker over mijn Engels was, hoef ik dat nu niet meer te zijn. Ik heb mijzelf ontwikkeld en ik hoop dat ik dat mag blijven doen in de toekomst. Dus als je vraag was of EF echt helpt? Ja, zeker wel! Twijfel daarom vooral niet, en doe dit gewoon! Naja, mocht je erover aan het nadenken zijn dan hè ;P! Je vergroot niet alleen je talenkennis, maar je houdt er ook een hele boel mooie herinneringen, vrienden en een mooie toekomst aan over! Mocht je toevallig nog vragen hebben, dan beantwoord ik deze met alle liefde!

Oh ja, je hebt bij EF veel meer mogelijkheden dan alleen een talencursus! Zo kan je hier ook een master halen, of een hele studie volgen! Misschien wel in 3 verschillende landen? Je vind het allemaal hier!

Liefs, Demi Bonita

 

2 Reacties

 1. Ellis
  september 24, 2018 / 9:19 pm

  May I have a pint please ????? xx Ellis

  • demibonitax
   Auteur
   september 30, 2018 / 3:17 pm

   always el, always ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts