Waar het allemaal begon…

Dit ben ik werkend bij KLM op de grond

Als klein meisje vloog ik al enorm vaak. Drie keer per jaar op vakantie, ik vond het heerlijk! In het laatste jaar van de middelbare school moest ik toch echt gaan kiezen wat ik als vervolgopleiding wilde gaan doen. We waren net geland, en ik dacht al gelijk: ‘oh nee.. Morgen weer school!’ Ik keek uit het vliegtuigraam, net op het moment dat we een bocht maakte. Ik zag 5 andere vliegtuigen, netjes in een rijtje achter ons rijden. Het was zo mooi. Dat was het moment. Ik wist het gewoon, ik ga het gewoon doen! Niet wetend of het mogelijk was, maar ik ga ervoor. Thuiskomend direct de computer opgestart en alles over het stewardess zijn opgezocht! ‘Hoe word ik stewardess?’ ‘Hoe slim moet je zijn om stewardess te worden?’ ‘Zijn er speciale opleidingen?’ Ik dacht altijd dat je superslim moest zijn, of dat je ouders ook stewardess of piloot moesten zijn, maar kijk nou eens. Met een mavodiplomaatje ben ik er toch hè!

Al snel kwam ik erachter dat er in Rotterdam een Mbo-opleiding zat. Toen destijds nog het Albeda College, nu kan je ze vinden als de beste, Albeda Rotterdam The Hague Airport College. En ja hoor, ze zijn alleen gespecialiseerd in het stewardess zijn. Zowel voor op de grond, als in de lucht. ‘Maar ik wil geen grondstewardess worden’ is wat ik zei… Kijk mij nu eens, ik heb de tijd van m’n leven! Mijn obsessie met vliegtuigen en luchtvaart werd als maar groter en de drie jaren vlogen voorbij! Van inchecken tot noodsituaties, van agressieve passagiers tot aan een omroep doen. Noem het zo gek maar op, of school heeft het ons geleerd. De donderdagen waren dan ook dagen waar ik enorm naar uit kijk. We moesten in ons uniform naar school! ‘Zo leer je het alvast voor later’ is wat er altijd op school gezegd werd. Hoe trots ik er altijd bij liep, ik vond het heerlijk!

Docenten die zelf het beroep gedaan hebben, gaven ons les en veel uit ervaring! De leerstoffen van de werkzaamheden op de grond vond ik toch altijd minder leuk. Al dat saaie Spaans en lange lappen tekst die je uit je hoofd moest leren… Althans zo voelde het, maar we hebben alles gelukkig toch behaald! De praktijkoefeningen waren alles! Daar keek ik altijd enorm naar uit, niemand die dat wist, maar och wat vond ik deze lessen toch superleuk! De installaties op school waren alles! Van de slide af tijdens een noodsituatie in onze groende kikkerpakken met enorm veel rook, een brandje blussen, iemand reanimeren… We hebben alles geleerd! En hoe graag ik mijn eindstage als vliegen wou, oh oh… Je kan niet alles hebben is wat ze zeggen hè… En dan te bedenken hoe erg ik tegen het werken op de grond op zat. Nou, uiteindelijk was het toch niet zo erg!

Tijdens deze drie jaar, ben ik helemaal mezelf geworden! Als onzeker jong meisje op de middelbare school, ben ik zo gegroeid tijdens deze opleiding. Ik heb nieuwe vrienden leren kennen, waaronder mijn besties! Even is het speciaal Sabrin en Calvin! Ik ben veel meer voor mezelf op durven komen, en zo ook in het dagelijks leven. Ik vond het weer leuk om naar school te gaan, en wou geen dag missen! De vriendjes kwamen wat serieuzer aanbod, ookal als we naar nu kijken.. Uh, laten we die maar even overslaan! Wat ik er mee wil zeggen, doen wat je leuk vindt is het allerbelangrijkste wat er is! Laat je vooral niet beïnvloeden door anderen! Ik heb mijn passie gevonden, en je wilt niet weten hoe snel deze drie jaar voorbij zijn gegaan! Vind jouw passie ook, en ga lekker je ding doen! Natuurlijk zullen er tegenslagen zijn, die heb ik ook gehad! Maar daar moet je even door heen. En dat kan je! Ga je dromen achterna, zie de wereld, doe je ding, hoofd omhoog en word die power woman! Of power man natuurlijk!

Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts