Met een omweg kom je er ook!

Tegenslagen doen pijn. Het is moeilijk, maar uiteindelijk moet je door. Welke reden het ook is… Ja, dat is makkelijk gezegd denk je vast… Nee hoor, ik weet net zo goed hoe moeilijk het is om door te gaan, nadat het voelt dat je droom in duigen valt. Ik heb het hier niet over je relatie die net uit is, of dat je geen kaartje hebt kunnen krijgen voor je favo superstar. Nee, ik zal jullie eens mee nemen in deze ervaring!

 

Kan je je nog herinneren hoe ik wel eens schreef dat mijn gedachtes door dit werk bij KLM helemaal veranderd waren? TUIfly is sinds de eerste klas van mijn opleiding al mijn droom. Maar wat KLM met mij gedaan heeft… Ik was in een keer helemaal hoteldebotel en wilde het toch proberen om voor KLM Cityhopper te gaan. Gewoon om te kijken hoe het zou uitpakken. Korte vluchten, alleen in Europa, superjong en leuk team, leuke passagiers en heel veel overnachtingen. Ja hoor, ik zag het mezelf al helemaal doen! Toen ik mijn diploma binnen had, heb ik ook direct gesolliciteerd! De rondes van het selectieproces liepen vlekkeloos. Het was te mooi om waar te zijn, voor mijn gevoel dan… Na een aantal rondes was ik door naar het allerlaatste gesprek! Dit laatste gesprek was met twee recruiters. Zij gingen net wat meer in op details en ze wilden alles weten. Ik was eerst nog niet zo zenuwachtig, maar toen ik het gebouw binnen kwam voelde ik m’n hart toch wel in m’n keel bonken… Eigenlijk ging het gesprek enorm goed! Het was leuk, en ik heb goed mijn positieve punten en mijn passie kunnen onderbouwen en over kunnen brengen! Ze leken zo enthousiast dus het voelde gewoon goed. Dit kan niet anders als dat ik door ben! Ik wilde mezelf niet te veel hoop geven, dus ik zei het maar niet hard op!

Dat was maar goed ook, want helaas… De dag erna kreeg ik al gelijk een mail dat ik het niet geworden was… Ik zei altijd dat het me niet zoveel zou doen, maar het had meer impact op me dan ik had gedacht… Ik kon niet meer, ik wilde dit zo graag en dan zo’n afwijzing… Ik zag het echt niet meer zitten, ik wilde alleen nog maar in m’n bed liggen en er nooit meer eruit komen.

Op woensdag kreeg ik de mail, en de dinsdag erop kon ik pas bellen voor mijn feedback! Dat is nog het meest klote van allemaal… Zo lang wachten, en het enige wat je gaat doen is blijven nadenken wat je verkeerd gezegd hebt. Wat had ik beter kunnen doen, of wat had ik juist wel of niet moeten zeggen… Toen ik eenmaal belde voor mijn feedback kreeg ik te horen dat ik geen concrete voorbeelden had dat ik de verantwoording aan zou kunnen. Daarnaast zeiden ze dat mijn ABN niet goed genoeg was. Nou, ik kom uit Rotterdam, maar zo Rotterdams praat ik echt niet… Ze vroeg nog of ik me erin kon vinden, ‘nou nee, echt totaal niet, want ik weet dat ik dit kan!’ En dat is ook wat ze zei, ‘Dat zien we, want we hebben ook nog wat positieve punten’. ‘We vinden dat je een hele leuke persoonlijkheid hebt en een representatief uiterlijk, daarnaast zien we dat je alles voor de passagier wilt doen en dat je een hele sterke motivatie hebt en zo zien wij dat deze baan echt voor jou gemaakt is en dat je er echt wel komt! Maar helaas nu nog even niet bij ons’ Dat was het moment dat ik wel weer kon huilen… Zulke goede en sterke positieve punten, en dan door twee dingen afgewezen worden. Ik weet dat verantwoordelijkheid een ding is bij KLC, en ik heb zo duidelijk verteld dat ik het kan en in me heb…

Ik was ik blij dat ik het eindelijk wist, maar nog was ik boos… Ik vroeg mezelf zoveel af… Waarom hebben ze niet nog meer door gevraagd naar mijn verantwoordelijkheid? Ik had zoveel voorbeelden uit praktijk kunnen geven… Ik probeerde mezelf er overheen te zetten, en ik heb het even laten bezinken. En eindelijk ben ik nu ook zover dat ik erover heb kunnen schrijven. Dat ik mijn gevoelens op papier kan zetten. Ook door dit ben ik weer een ervaring rijker. En zo wil ik ook mee geven, dat het inderdaad niet altijd rozengeur en maneschijn is… Je komt niet overal zo 1 2 3 binnen, en ja het was even hard maar uiteindelijk kom ik daar ook weer overheen. Het duurt misschien even, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden! Dat is wat ze altijd zeggen, toch?

Dat waren wat wijze, moeilijke, maar goede woorden! In mijn volgende blog ga ik jullie iets vertellen over een bepaald soort training! Om up-to-date te blijven, kan je abonneren op mijn blog hier aan de rechterkant, of scroll naar beneden! & vind je dit nou een leuke blog, geef het hartje hier rechtsonder dan even een klik! Bedankt ❤️

Liefs, Demi Bonita

 

Delen:

2 Reacties

 1. Sammy
  december 23, 2018 / 8:24 am

  Wow, gek om te zien dat je afgewezen bent en ze je precies dezelfde reden/positieve dingen hebben gegeven als mij! Ik vlieg nu bij trans, had gesolliciteerd bij tui maar dat laten gaan voor klc en heb nu wel een beetje spijt haha. Veel succes bij tui in ieder geval! ?

  • demibonitax
   Auteur
   december 28, 2018 / 9:52 am

   Ah jeetje…. Pff zo apart dit! Wat jammer dat je Tui heb laten schieten, ik had t bijna gedaan maar heb toen toch nog even gewacht! Maar wat leuk dat je al bij trans vliegt, heel veel succes! ☺️

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts