Maak je droom waar met Cabin-OK

Is jouw droom, net zoals die van mij om ook steward of stewardess te worden? Cabin-OK bereid je op een professionele wijze voor, zodat je zelfverzekerd het selectieproces in gaat!

Een aantal weken geleden gaf ik een aantal tips hoe je het best voor de dag kan komen op je sollicitatiegesprek. Ik hoop dat een aantal van jullie, die toen destijds in het selectieproces zaten er ook echt wat aan gehad hebben! Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met Cabin-OK! Mijn tips waren misschien handig, maar Cabin-OK is helemaal gespecialiseerd in de sollicitatiegesprekken en selectiedagen in de luchtvaart! De trainingen worden gegeven door Ellen de Jonge, die Cabin-OK in 2006 heeft op gericht en inmiddels heeft ze veel succesvolle kandidaten voorbij zien vliegen! Zelf vliegt zij nog steeds en heeft ze meerdere functies gehad waardoor ze ons het beste kan voorbereiden op de selectieprocedures. Ze geeft je niet alleen tips, maar ook beoordeeld ze je motivatiebrief en je outfit & look. Word je al nieuwsgierig? Lees maar snel door, want ze hebben nog veel meer in petto!

Cabin-OK leert je jezelf niet alleen beter voor doen dan dat je bent, maar zorgt er ook voor dat je niet slechter presenteert! De eerste indruk is namelijk al alles. Hoe stel je jezelf voor, hoe is je houding tijdens het gesprek en vooral op welke manier praat jij! Niet te snel, of met straattaal toch? Veel deelnemers die de Cabin-OK sollicitatietraining volgden, vliegen nu met veel plezier bij KLM, KLM Cityhopper, Transavia, TuiFly en Corendon.

Ikzelf heb deze training gevolgd toen ik in het laatste jaar van mijn opleiding zat. Dus ik zal vooral veel uit ervaring praten! Ik kan natuurlijk leuke kopjes gaan kopiëren en plakken van de website, maar dan kan ik je ook gewoon de link naar hun website geven! ;P

 

Netjes in mijn outfit met brief & CV in de hand, werd ik beoordeeld. Mijn outfit was top, en aan de tips die ik mee gekregen had voor mijn brief, daar heb ik veel gehad. Een goede, duidelijke en leidende brief is heel belangrijk. Zorg dat je alles erin zet. Niet letterlijk alles natuurlijk, want anders heb je nergens meer om over te praten tijdens je gesprek. Maar… Well, met een sollicitatietraining bij Cabin-OK kom je erachter wat ik bedoel! Hiernaast kreeg ik ook nog de tip dat het belangrijk is om een opvallende CV te hebben. Niet met allemaal kleurtjes natuurlijk, maar denk aan een opbouw die ze waarschijnlijk niet vaak zien! Cabin-OK helpt je er helemaal mee!

Mijn training werd gegeven op school met zo’n 15 tot 20 andere studenten. We zaten daar allemaal voor onze eindstage. Goede gesprekken werden er gevoerd, en zo moest je ook je motivatie duidelijk kunnen vertellen. Maar ook je goede eigenschappen en verbeterpunten! 

Als je hier onder kijkt, zie je wat je kan verwachten bij een sollicitatietraining van Cabin Attendant KLM: 

Elke maatschappij heeft andere eisen, waardoor de trainingen ook weer anders zijn. Zo heb ik het voor KLM-grondstewardess gehad, deze vind je hier beneden. Natuurlijk is het wel zo dat de basis tips hetzelfde zijn en deze kan je met zoveel andere dingen ook nog gebruiken! Neem hier een kijkje voor andere airlines!

Sollicitatietraining grondsteward(ess) cursusinhoud:

 

De trainingen voor grondstewardess zijn voor alle maatschappijen weggelegd. Dit is tevens de training die ik ook gehad heb.

 

Deze training heeft mij niet alleen geholpen met de sollicitatie voor grondstewardess. Maar ook kreeg ik al direct hele goede tips mee voor een sollicitatie voor Cabin Attendant. Deze heb ik zelfs een jaar later met mijn sollicitatie bij TuiFly nog kunnen gebruiken!

De trainingen worden gegeven in een professionele omgeving. Zo heb je direct het sollicitatie gevoel te pakken, en dat is wat je moet hebben! Je krijgt veel tips, en een eerlijke feedback. Natuurlijk word je niet helemaal afgekraakt, maar wees erop voorbereid dat je op dingen aangesproken kan worden die je misschien niet verwacht had… Natuurlijk hoeft dat helemaal niet, want vooraf krijg je nog wat huiswerk mee om je voor te bereiden. Dus wees maar niet bang! Het is een hele leuke en leerzame dag! En daarnaast is het natuurlijk niet alleen goed voor een sollicitatie in de luchtvaart, ook met alle andere sollicitaties zal je hier altijd nog wat aan hebben.

Vergeet Cabin-OK niet op Facebook te volgen en houd hun pagina in de gaten! Hier vind je de nieuwste vacatures, maar ook leuke verhalen of spotjes in de luchtvaart!

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts