Waarom ik het werken voor een airline zo mooi vind

Laatst vroeg iemand mij nog waarom ik zo graag stewardess wil worden… Waarom wil ik dat nou? Het reizen klinkt misschien leuk, maar nu ik zo’n beetje in de wereld van de luchtvaart zit hoor je ook veel andere dingen voorbijkomen. Ik dacht altijd wel: ‘chillll beetje heen en weer vliegen, mini vakanties’… Maar het tegenovergestelde is net zo groot! Je bent natuurlijk ook veel weg, je ziet je geliefdes niet op belangrijke dagen en je bent vaak toch wel heel alleen… Nu ik toch al zo’n 10 maanden voor KLM werk, kan ik je eindelijk zeggen wat dit werk nou zo mooi maakt. Je bent misschien een nummertje bij een maatschappij, maar er komt zoveel moois bij kijken!

Het mooiste van werken in de luchtvaart zijn dan ook de passagiers. Je ontmoet mensen van over de hele wereld en je leert zoveel nieuwe culturen kennen! Je krijgt fantastische en mooie verhalen te horen. En sommige mensen willen juist alleen maar even hun verhaal kwijt. Van een wereldreis tot aan honeymoon tot aan mensen die gaan emigreren. Ik sta maar al te graag naar al hun verhalen te luisteren.

Zo ook het moving your world waar KLM bekend om staat. Ik heb geprobeerd om dit een soort van mijn eigen te maken, Service ala Demi ;P! Dat zodra ik dalijk bij TUI werk, ik dit nog steeds doe en ik zo ook weer weet waar ik dit werk voor doe. Er zijn natuurlijk vaste procedures, en er is niet altijd tijd voor alles. Maar als ik de kans krijg om één klein ding extra te doen, dan doe ik dit met alle liefde. Van de gate opzoeken en de weg wijzen tot aan een seat change voor een familie die met een baby reist zodat ze meer ruimte aan boord hebben. Ik doe het maar al te graag en die glimlach achteraf is alles voor mij! Als ze te vrede weg gaan, dan ben ik dat ook!

Er gaat ook geen dag voorbij dat ik geen zin heb om te werken. Elke dag is anders en elke keer vraag ik mezelf weer af wat deze dag mij gaat brengen? Of het nou een heerlijke zonnige dag is waar alles goed gaat of dat het een drama storingsdag is. Ik zie het als een dag dat je juist wat extra’s voor de passagiers kan doen! En net zoals ik al zei, dan ben je misschien een nummertje bij een maatschappij, de passagiers zien jou niet zo! In ieder geval niet bij KLM en dat merk ik echt! Vele bedanken je als je zelf iets doet, en ze waarderen het. ‘Thank you so much! You’re amazing’ , ‘Oh my gad, what would I’ve done without you!’ , ‘Thank you, have a wonderfull day!’ Ik hou van die reacties, en die geven mij ook weer een big smile! Wij zijn er op dat moment en wij doen het. Zo nemen vele het ons ook niet kwalijk als er een vlucht geannuleerd is. Het is natuurlijk super vervelend en ze zijn dan eerst wel even boos. Maar dan doen ze hun verhaal, (ik ben luisterend oor) en daarna zeggen ze nog even sorry en dat ik er niks aan kan doen. Gauw weer verder om er het beste van te maken. Want dat is waar ik voor ben! Moving Your World, zowel op momenten als het niet mee zit maar natuurlijk ook als het wel mee zit!

Naast de passagiers maken de collega’s het natuurlijk ook altijd gezellig. Sommige ken je nog niet dus zo leer je weer nieuwe dingen, maar met de oude gezellige meut zitten en hier en daar over van alles praten maakt het toch altijd weer onwijs gezellig. Ook collega’s die je al een hele tijd niet gezien, wat kan het gezellig zijn! Zo ook tussen grond en lucht collega’s!

Als laatste maken de vliegtuigen dit werk voor mij helemaal af! De meeste weten wel dat ik helemaal gek ben van die dingen, en ik vind het heerlijk om aan boord te zijn. En ik blijf het zeggen, het zijn bijzondere dingen die vliegtuigen! Vind je niet? ;P

Ik hou van mijn job, en ik ben blij dat ik voor de luchtvaart gekozen heb!

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts