8 dingen die je over het stewardessen leven hoort, maar die niet kloppen!

Elke dag hoor ik weer gekke dingen voorbij komen. Mensen die een totaal verkeerd beeld hebben over een steward en stewardess. ‘In elk stadje, een ander schatje’ , ‘Ajoh, makkelijke baan, beetje achter een wagentje wat eten uit delen’. Nou, I dare you! Hou jij het maar eens een maandje vol.

In deze blog vertel ik je 8 dingen die je over ons leventje hoort, maar die totaal niet kloppen!

 

1 Stewardess zijn is, alleen voor jonge meiden

Om maar meteen met een feitje te beginnen, het meerendeel van het personeel van bijvoorbeeld KLM is 30+ en dat is maar goed ook! Je moet het toch van iemand leren en volwassenen hebben in sommige situaties toch een beter inzicht. Jong of oud, het kan allebei! Dit verschild misschien per airline, maar geloof me. Zelfs als je 40 bent kan je nog solliciteren en de wereld rond vliegen!

2 Flight attendants hebben geen hoge opleiding

Helemaal niet waar! Er zijn er genoeg die een HBO-opleiding afgerond hebben, maar waar hun passie toch in de luchtvaart ligt in plaats van in de commerciële branche! Follow your dreams, zeg ik altijd maar.

3 We zijn niet alleen maar een ‘serveerster in de lucht!’

Er gaat geen dag voorbij dat mensen dit niet denken. Het serveren is dan ook iets wat alleen de passagier zien. Maar daarnaast zorgen wij maar al te goed voor jullie veiligheid. Mocht er een brand uit breken, dan zijn we even brandweervrouw. Mocht er iemand agressief worden, spelen we even voor politieagent en mocht je toevallig naar de WC moeten, hou ik die kleine boef wel even van je vast; kinderjufvrouw! Maar ook in geval van nood, zullen wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat u veilig en snel uit het toestel komt!

4 We zijn ook maar gewoon medewerkers!!

Natuurlijk hebben we zelf voor deze baan gekozen. Wij dragen het uniform en zijn er voor de passagiers, maar ook wij zijn mensen en hebben niet alles in eigen hand! Dus als jouw vegetarische pasta niet aan boord is of als jouw vlucht gecancelled is, kunnen wij hier helaas ook niet veel aan doen.. Wij doen altijd ons uiterste best om jou een fijne en voorspoedige vlucht te bieden.

5 ‘It’s all a part of the job’

Tegenwoordig vinden veel mensen het heel normaal dat wij altijd maar klaar staan met een antwoord. Maar een goede middag ontvangen is voor ons ook heel fijn. Dit blijkt soms moeilijk te zijn… Wij doen graag een stapje extra jullie en een bedankje wordt dan ook meer dan gewaardeerd. Een klein bedankje tovert dan ook altijd een lach op mijn gezicht!

6 Het is makkelijk om een Cabin Attendant te worden!

Je zult er van versteld staan als je weet wat er allemaal bij komt kijken om Cabin Crew Attendant te worden! Een training van 4 tot 8 weken. Waarin maar 10% van deze training om de service gaat. De rest is allemaal veiligheid! Zoals ik in kopje 3 al zei, we leren om een brand te blussen, om met agressie om te gaan, om in 90 seconde te evacueren maar ook leren wij alles om iemands leven te kunnen redden doormiddel van reanimatie. Zo weten wij ook hoe je kan overleven op zowel vaste land als op water, en ga zo maar door… De training is er niet voor niets en makkelijk is het zeker niet!

7 De stewardessen bij de gate doen helemaal niks!

Ook de grondstewards en stewardessen zijn van groot belang voor een luchtvaartmaatschappij. Zij regelen de communicatie wanneer er vertragingen zijn en zorgen ervoor dat altijd alles correct om geroepen wordt. Ook zal het grondpersoneel altijd klaar staan voor je vragen en kunnen ze je helpen met het eventueel omwisselen van je stoel in het vliegtuig!

8 Stewards en stewardessen feesten alleen maar!

Dit is helaas ook niet helemaal de waarheid. Bij intercontinentale vluchten heb je vaak maar een beperkte tijd op de bestemming. Dit is meestal net 24 uur. Deze 24 uur heb ik dan ook vaak nodig om bij te komen van de lange vlucht en de jetlag te verwerken. Tot rust komen, bij tanken en klaar maken voor de terugreis!
Toch komt het ook wel eens voor dat we langer dan een dag op bestemming zijn. In dit geval hebben wij gelukkig wel wat tijd voor ons zelf en doen we ook zeker een drankje met de Crew, maar dit hoort er natuurlijk bij!

Kortom, geloof dus niet alles wat er gezegd wordt over de luchtvaartbranche! 

Tot volgende week weer!

Liefs,

Demi Bonita

Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts