My KLM Moments

Dinsdag 26 februari was mijn laatste dag bij KLM. En zoals iedereen wel weet heb ik het enorm leuk gehad bij KLM. Ik heb een echt blauw hart gekregen en het liefst had ik nog bij KLM gebleven. Maar ik ga verder met mijn droom. En niet bij KLM, maar bij TUI! Daarom wil ik nog één keer een terugblik nemen op het afgelopen jaar! Op Instagram had ik al een aantal foto’s gedeeld, maar nu wil ik graag de mooie en leerzame momenten met jullie delen. Hoe ik gegroeid ben en hoe ik steeds meer mezelf ben gaan worden!

Op 12 maart 2018 begon mijn KLM-avontuur. Samen met 12 andere begonnen we aan onze 5 maanden stage. Ik wist vanaf het begin al dat ik het superleuk zou vinden. Het contact met de passagiers, met collega’s en de vliegtuigen! Ik heb mezelf zo erg leren kennen en ontwikkeld!

Dus hier even wat feitjes:

 1. Ik kan opeens heel goed Engels spreken! Hoe ik op school nog altijd 3e en 4e haalde, kan ik nu gewoon hele gesprekken aan! 
 2. Ik kan veel beter voor mezelf op komen. Als ik dan bijvoorbeeld bagage in moest nemen van een passagier was het niet van ‘oh oh, uh ja neem maar mee, is niet erg, pak de volgende koffer wel’. Nee, het is: ‘Ik ga uw koffer innemen want de vlucht zit vol dus uw koffer gaat niet passen. Hij is te groot en het is voor uw eigen veiligheid’. Alle opties noemen dat ze niks terug kunnen zeggen. Zo was dat ook op de transferbalie als de passagiers beweerde dat een vlucht niet vol zat, als die wel gewoon vol zat… etc, etc.
 3. Ik vind het helemaal niet erg om op een vrijdag of zaterdag avond thuis te zitten. Laat mij maar lekker relax in bad met netflix hoor. Heerlijk!
 4. Ik vind het ook niet meer vreselijk als ik ergens niet mee naar toe gevraagd word. Of voor een feestje. Ik kan gewoon minder vaak naar dat soort dingen en dat vind ik niet erg. Hier heb ik zelf voor gekozen, en als iemand een keer iets wil doen sturen ze me echt wel privé berichtje!
 5. Ik spreek sommige (oud-) vrienden minder of helemaal niet meer. En dat vind ik ook helemaal niet erg meer. Vroeger vond ik het jammer, en werd ik daar boos om. Maar waarom? Iedereen wordt volwassen en neemt een eigen weg. 
 6. Ik vind het totaal niet erg om om 04:00 uur op te staan en om 06:00 uur op de werkvloer te staan! Ik ben veel meer een ochtend mens dan een avond mens. Althans als het om werk gaat! Ik heb liever nog lekker wat aan mijn dag en ik lig s’ Avonds liever op de bank dan laat thuiskomen hoor ;P
 7. Ik vind het overdreven gedoe van Amerikanen heerlijk! Veel mensen kunnen er niet tegen, maar och ik hou van deze mensen. Als ik dan een Amerikaanse vlucht had, had ik er ook maar al te veel zin in.

 

 

Me & Passagiers

Elke dag is anders en daarom maak je ook veel dingen mee. Veel dingen blijven bij, maar sommige momenten springen er toch uit. Ik heb ze op een rijtje gezet:

Eén van de momenten, is het verhaal wat ik al eens eerder verteld heb. Eén Australische passagier met en prachtig verhaal over de tweede wereldoorlog. Deze passagier had daar een mooi boek over geschreven; Never Give Up, Nothing Is Impossible! Ik kreeg een koalabeertje, uit Australië van deze meneer, die ik nog altijd aan mijn sleutels heb hangen. De man was zo lief, en ik vond het heerlijk om even een luisterend oor te zijn voor deze man. Lees hier de blog over dit verhaal.

Een ander mooi moment was van een groep Amerikanen die gestrand waren op Schiphol. Ze wisten geen weg en waren helemaal desperate. Het was een heerlijke familie, en ik heb ook zeker wel ruim een uur met ze staan te praten en bij ze gebleven. Mijn collega van het ticketoffice heeft ze geholpen met een nieuwe vlucht, maar ik heb heerlijk met ze staan te praten over letterlijk alles! Ze vertelde me zoveel dingen over tripjes die ze gemaakt hadden als familie, hoe de koppels elkaar hebben leren kennen maar ook hoe ze elkaar soms niet kunnen uit staan! Heerlijk en een superleuke groep waar ik even van heb mogen genieten.

Een mooi moment voor mijzelf vond ik ook dat ik Romee Strijd aan de gate ontmoet heb. Echt een Woman Crush voor mij. Super knap en een inspirerende vrouw, en zo lief in het echt! Ik wist dat ze veel met KLM vloog, maar nooit verwacht haar tegen te komen. Ze wenste me nog een fijne dag en werkseeee. Vond ik wel even cool? Ook heb ik Michelle Zwaal aan de gate gehad, waar ik ook heel erg naar uit keek. Ook super knap en vond het zo leuk haar te zien!

 

 

 

Het leukste tijdens mijn werk vond ik een vlucht samen met één van mijn favo collega’s. Meiden en jongens die ook stagiaire waren, die je veel spreekt en waar je veel mee omgaat. Het gebeurde niet vaak, maar als het gebeurde was dat altijd leuk! Daarnaast vond ik het geweldig als ik aan boord mocht om de missing passagiers te checken. Dan bleef ik nog even lekker staan om met de crew te praten.

Mijn tijd bij KLM zit erop, maar ik hoop in de toekomst zeker weer terug te komen bij de blauwe familie. Misschien wel weer op de grond, als ik ooit aan kinderen wil beginnen. Dit is zeker een ding wat ik dan zou willen doen! Maar wie weet dat ik over een paar jaar wel in de lucht hang bij KLM. We gaan zien wat de toekomst brengt, maar voor nu ben ik helemaal klaar voor TUI!

Nog even een weekje vrij, en 11 maart gaan we eindelijk met de Initial bij TUI beginnen!

I’M SO EXCITED!

Tot volgende week weer ?

Liefs,

Demi Bonita

1 Reactie

 1. rabje1gmail.com
  maart 27, 2019 / 4:33 pm

  Geweldig! ReemBeem groot fan!

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts