Mijn eerste 5 vluchten!

Jaaaa! Ik heb eindelijk mijn droom waar gemaakt! Waar ik in m’n vorige blog vertelde hoe een initial bij TUI is, heb ik ondertussen al 5 vluchten gehad and I’m absolutely loving it!

Het was altijd een droom van mij om stewardess te worden. Om in een vliegtuig te werken, en lekker een praatje te maken met de mensen. Het is eindelijk werkelijkheid! Het voelt nogsteeds zo raar, maar het voelt ook zo goed! Gewoon om eindelijk te zeggen: 'ik ben stewardess' , wat ik tevens best wel raar vind om te zeggen 'stewardess' , dan zeg ik eerder 'ik werk voor TUI' en dan komt natuurlijk de vraag 'oooh, je bent stewardess?' en dan super trots en met een big smile ja zeggen! Dat voelt zooooo goed!

Precies twee weken geleden was mijn aller eerste vlucht naar Heraklion! Je zou verwachten dat ik het super spannend vond, maar eigenlijk dat viel best wel mee! Ik was meer excited, ik had er zoveel zin in, ik wou het gewoon doen! Op deze eerste vlucht stonden we met een man extra, aangezien het mijn aller eerste vlucht was. Deze vlucht vloog ik samen met Sharon, zij is ook van mijn Initial - (zie foto hieronder). De vlucht zat op de heen reis helemaal vol en alles ging eigenlijk best wel prima! Ik moest best wel m’n weg vinden in het uitvoeren van de veiligheidschecks en vooral de ruimtes ontdekken. Zo ook de lades van de trolley bij de service. 600 keer de derde la open trekken, terwijl die stomme Cola gewoon in de tweede ligt! Gelukkig gaat dat nu helemaal goed hoor.

Zo stroevig als dat de veiligheidschecks de eerste vlucht gingen, zo snel gaan ze nu alweer! Zo ook het zoeken naar spullen in galley's (oftewel onze keukentjes) was best een dingetje... Ondertussen weet ik nu wel waar wat ligt. Best wel lastig hoor, zoveel deurtjes en luikjes!

Naast het zoeken waar wat ligt in de trolley, had ik bij de service verder eigenlijk helemaal niet veel moeite, want eerlijk is eerlijk dat is eigenlijk gewoon doen! Bij mijn aller eerste vlucht merkte ik wel heel erg aan mezelf dat ik best wel als een lomp iemand, heel zoekend naar alles, aan die trolley stond. Na elke vlucht heb ik steeds meer het gevoel dat ik echt een stewardess 'aan het worden' ben. Hoe je door dat gangpad loopt, instructies geeft, hoe je de mensen helpt, hoe je de seatbelt/bagage/stoelleuning/tafeltjes allemaal checked... En het voelt zo goed om er steeds beter in te worden, het is gewoon echt leuk! Ook had ik best veel moeite in het zoeken naar woorden en wist ik niet zo goed hoe ik alles moest uitleggen. Dat vooral omdat wij alles in het Engels geleerd hebben, maar nu moeten we alles in het Nederlands doen dus dat is best wel even wennen.

Mijn tweede vlucht was naar Rhodos, waar we helemaal leeg terug gingen, dus ik mocht lekker in de cockpit zitten! Dat was zooo gaaf. De captain en first officer hebben me alles uitgelegd en laten zien.
✅ Check! Nog een bucketlist dingetje

Mijn derde vlucht was naar Hurghada, Egypte, en dit was de langste tot nu toe! Vijf en een half uur heen, vijf en een half uur terug. Wat was dit een lange dag zeg.... Niet speciaal qua tijd, want die vloog zo voorbij! Maar meer lang in wat je allemaal moet doen, en dat op koningsdag... Ja ja, op koningsdag was ik gewoon lekker in de lucht in plaats van aan het feesten. Naja, we hebben ons eigen feestje aan boord gemaakt - (zie foto met wat lekkere tompouce hierboven). Anyways, we zijn denk ik wel 12 keer dat gangpad in geweest met de trolley, op één vlucht! Bestellingen op nemen: 2 keer, service doen: 2 keer, kouden dranken service: 2 keer, duty free, afval ophalen: 6428648 keer en landings snoepjes uitdelen... Dat was wel even heftig hoor. Gelukkig hebben we even lekker 40 minuutjes buiten op dat trappetje staan te genieten van het zonnetje en 30 graden... Helaas moesten we weer terug maar de zon hebben we toch wel even mee gepakt hoor die paar minuten, heerlijk. Dit was tevens mijn aller eerste keer dat ik oooit buiten Europa geweest ben!
✅ Check! Another bucketlist dingetje

Tot tegenstelling van deze lange vlucht naar Hurghada, had ik vrijdag een hele korte naar Mallorca! Heel veel kinderen en baby's... Ik klaag altijd 'pfff zoveeeel kinderen, u kidding?!' (we hadden er 51 op de terug weg #help) maar achteraf vind ik het toch altijd wel leuk hoor! Het was maar twee uurtjes heen en twee uurtjes terug. Prima te doen, we blijven lachen.

Gister was dan mijn vijfde vlucht alweer, naar Ponta Delgada. Dit is een Portugese Eiland, bij de Azores. Op deze vlucht had ik voor het eerst het gevoel dat ik me echt een stewardess voelde. Alles wat ik deed voelde goed. Heen zaten we niet helemaal vol, maar 94 passagiers. Maar terug was het volle bak! Heel veel oudere passagiers merkte ik. Best grappig hoe je ziet dat dat per bestemming zo anders is! We hoefde ons pas om 15:45 uur aan te melden, dus we hadden een nacht vlucht op de terugweg, en gelukkig lag bijna iedereen te slapen. Lekker rustig, maar dan wil je zelf ook wel slapen... Zelf heb ik deze vluchten als passagier vaak gehad, maar nu zie je het van een hele andere kant natuurlijk. Je moest ook echt wel even uit kijken dat je niet viel in dat gangpad, want iedereen die aan het gangpad zat, lag met zijn of haar arm, been, hoofd, voet en/of schouder letterlijk in het gangpad! Als een slangetje moest je er door en overheen! De tijd ging best snel, maar och wat was ik moe. En niet te vergeten dat het best koud was aan boord... We waren pas om 03:00 uur geland en om 04:30 uur lag ik eindelijk in m'n bed!

 

Tot nu toe vind het ik het echt enorm leuk! Alles is nog nieuw en ik ben nog steeds super excited voorafgaand elke een vlucht. Ik hoop dat ik dit gevoel ook blijf houden en zo nog maanden en jaren door mag vliegen! Ik heb nu best wel veel standby dagen in m'n rooster zitten - die ik helemaal niet wil want ik wil gewoon vliegen! Dus mijn eerst volgende vlucht is pas 14 mei weer, naar Rhodos. Fingers crossed dat er nog een vluchtje in gegooid word op één van mijn standby dagen!

 

Ik schrijf jullie snel weer!

Liefs, Demi Bonita

2 Reacties

  1. Jordi
    mei 5, 2019 / 2:16 pm

    Super leuke blog en collega!

  2. Kristsl
    mei 6, 2019 / 12:11 pm

    Leuke blog meis en het was heel leuk met je te vliegen ?

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts