Citytrip naar Lissabon

Lissabon, een stad vol kleur en gezelligheid!

Samen met een vriendinnetje ging ik 4 dagen naar Lissabon. Ik had zoveel goede en leuke verhalen gehoord en wou er zelf maar al te graag heen! Well, here we are. Een stad waar ik echt verliefd op ben geworden! Vanuit het vliegtuig zag het er al zo leuk uit. Het uitzicht was prachtig, allemaal gekleurde huisjes met bruine daken en smalle straatjes. Can you imagine?

 

Ons Hotel

Wij kwamen al vroeg aan in Lissabon, want wat heeft je dag anders nog voor zin. Het hotel waar wij in verbleven was het VIP Grand Lisboa Hotel & Spa. Een hotel dat 15 minuutjes van het centrum lag, maar ook vanaf de luchthaven was het maar 15 minuten rijden. Ons hotel lag in de wijk Campo Pequeno. Heel centraal geleden. Een mooi en net hotel met goede service. Het treinstation Entrecampos lag op 3 minuten loopafstand en zo ook het metrostation Campo Pequeno. Ontbijt hadden wij er niet bij, dus elke ochtend haalde wij een vers broodje en een donut bij de bakker Granier aan de overkant voor nog geen €4,00.

 

Dag 1

Van tevoren hadden we al een aantal hotspots opgezocht waar we heen wouden, alleen het plannen met wat wanneer wie waar hoe wat ging net even wat anders. We gingen en dachten eigenlijk we zien wel waar we heen gaan. Daarom gingen wij eigenlijk direct naar het grote bekende plein Praça do Comércio. Door naar de winkelstraat erachter en ofcourse, gelijk even de Zara in om te shoppen! Tegen de klok van 15:00 uur gingen we lekker een hapje eten bij een leuk restaurantje die we als hotspot opgezocht hadden! Enorm lekkere pancakes bij Nicolau

‘s Avonds helemaal opgetut de deur uit, op naar Alfama! De wijk met de te leuke muren, straten en uitzichten! Snel wat foto’s genomen en daarna op pad naar een tentje waar we veel over gehoord hadden: Tapas ‘n Friends. Na het eten zagen we een te mooie zonsondergang opkomen. We racete terug naar het grote plein Praça do Comércio en genoten hier nog even van het mooie uitzicht! Al werd het ‘s Avonds wel al een heel stuk cooler met een aardig windje.

 

Dag 2

We hadden de wekker vroeg gezet want we gingen Princess worden!!!! Op naar Sintraaaahet Pena Palace. Wat was het er mooi! Een kasteel boven op een berg, allemaal kleurtjes maar onwijs en dan ook echt oooonwijs druk! Een foto zonder dan ook maar 1 iemand erop lukte gewoon niet… We hebben er zo’n anderhalf uur rondgelopen en foto’s gemaakt. Met je ticket (die €14,00 per persoon kost) kon je ook het paleis in, maar er stond een gigantische lange rij dus dat hebben we even overgeslagen. Wij zijn met de trein naar Sintra gegaan, wat een klein half uurtje duurde. Vanaf het station waren er pendelbussen, die €6,80 per persoon waren, stampend vol zaten en mega lang duurde… Geen aanrader!!!! Neem een Tuk Tuk, gaat waaaay faster en dat is ook nog is leuk! Helaas hadden wij de bus al betaald.

Na Sintra zijn we naar het hotel gegaan, hebben we ons omgekleed en zijn we in LX Factory beland. Een hele leuke creatieve wijk! Hier hebben we een heerlijke burger bij Burger Factor gegeten. Alles moest opeens heen snel want om 18:30 gingen we iets heel leuks doen! Iets waar ik enorm naar uit keek, want als je mijn Instagram gevolgd hebt, kon je wel zien wat ik het mooiste van allemaal vond! EEN BOOT TRIP MET ZONSONDERGANG!

Via Airbnb hadden wij de boottrip geboekt. €38.00 per persoon. Je kreeg een welkomstdrankje, een comfortabele zit ruimte, een dekentje, een mooie boot en twee hosten (Ana en Pedro) die er veel verstand van hadden, je alles wouden vertellen en je graag hielpen. Ana en Pedro vertelde veel informatie over de historische beelden en wijken langs het water. We konden alle vragen stellen die we maar wouden weten, maar vanaf een uurtje of 8 schoven we rustig naar de voorkant van de boot om de zonsondergang te bekijken en mooie foto’s te maken! Het was echt een ervaring, iets wat je niet vaak kan doen en de. zonsondergang was prachtig!

 

Dag 3

De derde dag alweer! Dat ging best snel. We wisten niet zo goed wat we allemaal nog wouden doen, dus we besloten om alle hotspots die er nog over waren op een rijtje te zetten. We namen de metro naar Cais do Sodré en gingen opzoek naar Pink Street. Hier had ik veel over gehoord, de mooie roze straat met gele, blauwe en roze gebouwen, eetcafés en gezelligheid. Vol verwachting er heen! Nou, we hadden er zo voorbijgelopen.. Wat een tegenvaller was dat zeg. De grond was bijna niet meer roze, helemaal vies, het stonk er heeel erg en het geel was ook niet bepaald geel meer. Het mooie wat het waarschijnlijk altijd geweest is, was het totaal niet meer… (onze mening he jongens!!)

Gelukkig wouden we nog wat andere dingen in de buurt zoeken dus waren we er niet voor niks heen gegaan. De stijlenberg met tram en prachtig uitzicht. Goh wat hebben we er lang over gedaan tot dat we dat gevonden hadden… Naar links, naar rechts, weer naar links, we bleven maar lopen en zoeken. Het zat gewoon achter een deur en daarna omhoog. Een echte loop trip was het wel kan ik je zeggen… We hebben er bijna een kwartier over gedaan om boven te komen want het was bloedje heet, maar voor het uitzicht was het het zeker wel waard!

Na deze hotspot zijn we door gegaan naar de Time Out Market, een markthal met heeel veel eetkraampjes en waar het uiteraard ook weer enorm druk en warm was. We hebben het gezien, we zijn binnen geweest dus check! Door naar het volgende. Van de warmte wisten we niet waar we het zoeken moesten, dus we besloten naar Urban Beach Club te gaan om even lekker wat te drinken. Heerlijk aan het water, een colaatje en wat wind! Vervolgens zijn we door naar de winkelstraat gelopen, om winkel in en winkel uit te gaan. De warmte was niet om vol te houden! 33 graden…

We hadden trek, ofcourse. Een ander leuk tentje die we ook als hotspot hadden gingen we opzoeken. Gelukkig, twee minuten lopen! Ook dit restaurantje zag er zooo leuk uit! Cotidiano Lisboaachter de winkelstraat gelegen. Ze hadden er van alles en het was enorm lekker! Hier heb ik tevens de lekkerste smoothie ooit gedronken, Banaan + Mango + Amandel melk! Omg, hij was zoooo goed!

s ‘Avonds zijn we weer teruggegaan naar Alfama, maar nu iets hoger de berg op geklommen! Told you, echt een loop trip ;P We kwamen steeds mooiere en leukere straatjes tegen. Mooie uitzichten over de huizen en de zee. Ik kon er wel uren blijven staan! Helaas hadden we nog niet gegeten dus we moesten door! Met een Uber weer terug naar Praça do Comércio waar je hele leuke, gezellig tentjes met lichtjes hebt. We hadden een heerlijke spaghetti met garnalen en een ice tea op! Wel €19,00 armer voor deze twee dingen, maar ja daarvoor zit je aan het grote plein hè!

 

Dag 4

Omdat het de dag hiervoor zo warm was, besloten we om op de laatste dag naar Cascais te gaan. Dat stond al op de planning, maar niet wat het uit eindelijk geworden is. Dit was de laatste dag en check out in het hotel was om 12:00 uur. Nou, toen lagen we al heerlijk aan het zwembad. Om 09:00 uur namen we de trein naar Cascais. Van een vriendin kregen we te horen dat we echt naar Reverse Pool & Beach Lounge moesten gaan, so we did! Een mooie lounge met zwembad en heerlijke chill muziek. Voor €30,00 konden we de hele dag gebruik maken van het zwembad, inclusief handdoek huren en douches voor daarna.

Lissabon is zo’n leuke en gave stad. Vier dagen waren prima te doen! We hebben totaal niet gehaast en toch gezien wat we wouden zien. We hadden nog wel het kasteel op de berg en het jezus beeld op ons lijstje staan, maar dat vonden we niet zo heel noodzakelijk om nog te zien! Lissabon staat zeker wel in mijn top 3 favo stedenlijst nu!

 

Lees ook: 10x Hotspots in Lissabon!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts