10X Hotspots in Lisbon

In mijn vorige blog kon je lezen wat wij allemaal gedaan hebben in Lissabon. In deze blog vertel ik je de leukste hotspots!

Samen met een vriendin ben ik 4 dagen naar Lissabon geweest en het was lang genoeg voor een citytrip. Natuurlijk is zo goed als elke hoek in Lissabon leuk, maar iedereen heeft zijn favourite gedeelte, en die van mij deel ik graag met je!

Voordat je een stad gaat ontdekken, moet je natuurlijk wel weten hoe je ergens komt! Tijdens deze trip hebben wij Google Maps voor de looproutes gebruikt en de app City Rail Map voor het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is super goedkoop, want voor 6,90 heb je al een kaartje die 24 uur geldig is! Met dit kaartje kan je gebruiken voor de metro, tram en de bus. Ook als je lekker lui bent en geen zin heb om zolang onder de grond te zitten, kan je gewoon van A naar B een Uber bestellen! Deze kosten drie keer niks in Lissabon – echt een enorme aanrader, het is snel en goedkoop!

Laten we dan maar beginnen met mijn top 10 leukste hotspots!

1. Sintra

Sintra is een stad net buiten Lissabon. In dit leuke stadje vind je het populaire Pena Palaca. Een paleis boven op de berg in allerlei kleuren en vormen. De entree van Sintra ligt rond de €14 euro. Het is slim om vooraf een kaartje online te kopen zodat je niet in de rij hoef te staan bij de kaartenverkoop – klik hier om een kaartje te kopen.

Het is een aardige loop voordat je boven bij het paleis ben, maar als je het eenmaal ziet is het ‘t helemaal waard. Ook kan je het paleis in. Wij hebben dit niet gedaan omdat de rij te lang was. Geen probleem! Je kan de rij voorbijlopen en dan buiten om het paleis heen lopen en rondkijken en daar foto’s maken. Wij gingen rond 14:00 uur weer weg, op dat moment was de rij een stuk korter! Dus mocht je toch binnen in het paleis willen kijken, ga dan wat later op de dag!

Voor €5 euro retour zit je binnen een half uur met de trein in Sintra! Vanaf het treinstation moet je nog met een bus die ongeveer €7 euro per persoon retour kost. Het kan erg druk zijn (wat wij dus hadden!) dus het heeft ons anderhalf uur geduurd voordat wij boven waren.

Tip: neem een tuk tuk voor €5 per persoon enkeltje en je bent zo boven! Spijt dat wij dat niet gedaan hebben! ;P

2. Boot trip met zonsondergang

Via AirBnB.nl hebben wij, naar aanleiding van een leuke tip van een vriendin, een boot trip gedaan met zonsondergang! Lissabon staat bekend om de mooie roze en oranje luchten rond de avonduren. De boot vertrekt vanaf de haven vlak bij Torre de Belém en duurt zo’n twee uur. Op de boot ben je met ongeveer 10 andere en je krijgt informatie over de bezienswaardigheden langs het water en over de stad! Een welkomstdrankje zit erbij en ook een dekentje voor als het wat kouder word! Vanaf de boot zie je de mooie zonsondergang achter de brug en berg verdwijnen. De lucht krijgt mooie kleuren en het is puur genieten!

 

3. Alfama

Alfama staat bekend om haar mooie muren en leuke kleine straatjes. Het is veel lopen, en steile heuvels en trappen zijn er zeker te vinden! Een stuk verder naar boven vindt zich een leuk plein met een kleine mark, eettentjes en een prachtig uitzicht over Alfama. Nog iets hoger vind je een uitzicht punt over de andere kant van de stad, hierbij ook een heel leuk eettentje. Vanaf dit punt zie je ook het kasteel op de berg staan. Wij zijn hier niet geweest omdat we het minder noodzakelijk vonden dan de rest, maar ik hoor veel goede dingen erover! – uitzicht over Lissabon en de geschiedenis. Daarom krijgt het kasteel toch een plekje in mijn lijst! 3.1 Kasteel op de berg!

4. Praça do Comércio

Praça do Comércio is een groot plein, gelegen in het centrum van Lissabon. Er bevindt zich een groot beeld in het midden van het plein met daarachter gelegen de grote, sierlijke poort en de lange winkelstraat. Om het plein heen staat een geel gebouw die in het rond loopt. Er zijn leuke eettentjes te vinden en ‘s Avonds is de zonsondergang er prachtig! Aan beide kanten van de grote poort is er een andere sfeer. Terwijl het op het plein erg rustig aan voelt en zonnig is, is het aan de andere kant heel druk en veel schaduw. Dat houd het er niet van dat het er wel gewoon heel warm is! Gelukkig zijn daar dan de winkels waar je in en uit kan lopen

 

5. De winkelstraat Rua Augusta

Als we het er dan toch al over hebben, doen we deze als volgend puntje. Rua Augusta is de winkelstraat van Lissabon. Gelegen achter het bekende plein Praça do Comércio. Deze straat is niet alleen heel mooi, maar er vinden zich in het midden van de straat en in elk zijstraatje er omheen vele restaurantjes! In deze winkelstraat vind je alle top winkels zoals Zara, Bershka, Mango, Pull & Bear en Stradivarius! Naast deze grote winkelketen, vind je er ook kleinere lokalen zaakjes! Ook vind je op veel hoeken verschillende acts, mensen die hun geld willen verdienen met hun creativiteit! Denk bijvoorbeeld aan iemand die jou natekent. Het is een straat die je niet kan missen!

 

 

6. LX Factory

LX Factory is een hele leuke creatieve wijk! Wij zijn er maar heel even geweest en hebben de leuke hoofdstraat hier gezien, maar het schijnt er nog veel groter en leuker te zijn! In de straat vind je leuke winkels en restaurantjes en elk heeft zijn eigen ding! Het is er enorm kleurrijk en overal vind je leuke muziek! Ook is dit een echte Instagram plaats, de leukste foto’s kan je hier bij allerlei verschillende cafeetjes en muren maken!

 

7. Elevador da Bica

Misschien ken je Elevador da Bica wel van foto’s! De heuvel waar de trammetjes van boven naar beneden rijden en waar je een prachtig uitzicht heb over de rivier. Het is even zoeken waar de ingang is (vanaf beneden) (achter een deur of met de zij trap een stukje omhoog, wij zijn er zes keer voorbij gelopen…) en een enorme loop naar boven, maar als je dan het uitzicht ziet, is het enorm mooi! Je kan hier leuke foto’s maken met de tram en het uitzicht!

De tram die in Lissabon rijd, wordt nog steeds bereden door de oude kleurrijke trammetjes van vroeger. Ze zijn niet te missen, met veel geluid en een harde snelheid racen ze door de stad. Het is zeker iets wat Lissabon, Lissabon maakt!

 

8. Cascais

Cascais is de badplaats van Lissabon. Niet alleen toeristen gaan hierheen, maar ook lokalen mensen! Het schijnt er enorm mooi en leuk te zijn. Vooral de leuke straatjes met eettentjes en winkeltjes. De haven is heel leuk en ook de grotten bij het strand zijn een kijkje waard!

 

 

9. Reverse Beach & Pool Club

Wij zijn niet naar het centrum van Cascais geweest. Het was nogal warm op onze laatste dag en daarom vonden wij het wel prima. We hadden zo goed als alles gezien en daarom hebben wij ervoor gekozen om een dagje te gaan relaxen in Reverse Pool&Beach Club in Estoril. Een kleinere badplaats naast Cascais. Je hebt er het strand, maar wij dachten waarom zee als we ook super chill kunnen liggen aan het zwembad – ik hou niet zo van zand. Dus voor €30 euro hebben we de hele dag gebruik mogen maken van heerlijke bedjes, een handdoek mogen lenen, lekker in het zwembad kunnen zwemmen en aan het eind van de dag kunnen douchen! Heerlijk om hier heen te gaan als het net wat te warm is om rond te lopen in het centrum!

 

 

10. Time Out Market

De Time Out Market is wel een puntje wat in mijn top 10 lijstje mag. Als je van eten houdt, is de Time Out Market een place to be! Het is een grote hal met heeeel veel eten. In het zomerseizoen is het er enorm warm en druk, maar het eten is er enorm lekker! Daarnaast heb je er hele lekkere smoothies!

 

Waar zijn de hotspots te vinden?

 

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer leuke plekken in Lissabon, maar voor deze vier dagen dat wij er waren, vonden we dit toch wel echt het leukste! Pink Street was niet helemaal ons ding, maar dat heb je in mijn vorige blog kunnen lezen.

In het begin van de blog vertelde ik al dat elk deel van Lissabon leuk is! Dat wat ik leuk vind, vind jij misschien wel helemaal niks. Lissabon is in ieder geval een enorm leuke stad en staat zeker in mijn top 3 favo cities over de wereld!

Ga jij binnenkort naar Lissabon, dan wens ik je heel veel plezier en geniet ervan!

 

Lees hier nog meer hotspot tips over andere steden!

 

Volg:
0

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts