10X Hotspots in Rome

In mijn vorige blog kon je lezen wat wij per dag gedaan hebben in Rome! Ook nu schrijf ik jullie weer met de leukste hotspots!

Samen met de moeder van mijn beste vriendin, oftewel mijn peetmoedertje, zijn we 4 dagen naar Rome geweest! Als je het mij vraagt is heel Rome geweldig! Het ene plein is nog leuker en gezelliger dan de andere. Toch heb ik een lijstje voor je gemaakt wat je zeker weten niet mag missen in Rome! Lees je mee…

Rome is een grote oude en mooie stad! Daar waar het eeuwen geleden nog een spookstad was en waar 110 jaar geleden het Alter of Fatherland pas af was, is het een stad waar je alles lopend kan doen! Natuurlijk, je kan ook een bus pakken. Deze kost €1,50 enkele reis. Dit hebben wij twee keer gedaan en dat was toen we aankwamen en toen we weer weg gingen naar het vliegveld. Je hebt er ook de metro, maar deze loopt om het oude historische centrum heen en dat hetzelfde voor de trein. Het grote station in Rome is het Termini Station. Vanaf hier gaat elke bus en trein en is de overstap op de twee metrolijnen.

Tijdens onze tijd in Rome, hebben wij ook een fietstocht gedaan. Enorm leuk! Hier hebben we super veel informatie over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van Rome gehad. Deze informatie deel ik graag met jullie en dat zal dus hier en daar gelezen kunnen worden!

Laten we maar beginnen met de leukste hotspots!

1. Trastevere

Trastevere is een wijk aan de andere kant van de rivier. Supermakkelijk aan te lopen, en het is er heel gezellig! Allemaal leuke en lekkere eettentjes en kleine winkeltjes. Als je ver doorloop, kom je nog meer leuke en kleine straatjes tegen, dan de eerste paar die je in het begin ziet! In de avond is het er zelfs nog leuker en raad ik je aan om er zeker te gaan eten, en dan vooral op een vrijdag of zaterdag avond! Zoveel leuke lichtjes en in de weekenden vol met straatartiesten! De wijk is te bereiken door over één van de vele bruggen die over de Tiber gaan te lopen. Je kan het Tiber Island dan eventueel ook gelijk mee pakken!

 

2. Piazza di Navona

Piazza di Navona is het grote plein met een grote kerk en drie fonteinen. Er zijn veel eettentjes en veel straatartiesten. Ook s ‘Avonds is het hier enorm gezellig! De fontein is mooi verlicht en er is zat om naar te kijken. Wij hebben hier ook één avond gegeten. De prijs van het eten was niet veel duurder dan bij andere zaken, alleen voor het drinken was je een euro meer kwijt. Verder was het helemaal perfect! Ook de zijstraatjes, richting het westen van Rome, zijn enorm leuk! Veel eetgelegenheden en leuke kleine winkeltjes. Straatjes om verliefd op te worden!

 

3. Trevi Fontein

Op nummer drie heb ik de Trevi Fontein staan. Waarom? Het is er gewoon ontzettend mooi! De fontein is zo ontzettend groot, het is er enorm druk en je kan lekker mensen kijken. Natuurlijk verdient het ook wel plek 3 omdat je hier je wens kan doen! Want mocht je het nog niet weten, als je een muntje in deze fontein gooit, ga dan met je rug naar de fontein staan en gooi altijd met je rechterhand over je linkerschouder! 1 muntje is je komt ooit weer terug in Rome. 2 muntjes is je wordt verliefd, 3 muntjes is je gaat trouwen of scheiden! Ik heb er twee gegooid 😉

 

4. Vaticaanstad

Vaticaanstad is de grote bekende wijk aan de andere kant van de rivier, iets noord en westelijker. In Vaticaanstad bevindt zich het St-Pietersplein met daar de St-Pietersbasiliek. De enorm grote en mooie kerk die je zeker niet mag missen en echt een aanrader is om even naar binnen te gaan! Voor afgaand moet je wel door de security, maar het is het waard.

Ook het plein is enorm mooi, vooral om even rond te lopen. Een stukje terug kan je ook lekker zitten en lekker mensen kijken. Mocht je dit willen, onthoud dan goed dat zodra je aan een tafeltje gaat zitten, de prijzen twee tot vier keer duurder zijn dan wanneer je binnen aan de bar gaat staan! Dit heeft er mee te maken dat ze niet meer dan €1,40 mogen rekenen wanneer je aan de bar staat!

 

5. Spaanse trappen

De Spaanse trappen zijn dichtbij de dure winkelstraten te vinden. Met zo’n 135 treden, kom je bovenuit bij een mooie kerk. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Een hotspot om zeker naar toe te gaan en om even naar boven te lopen!

 

6. Colosseum

Het Colosseum is waarschijnlijk één van de oud bekendste bezienswaardigheden in Rome. De grote arena bevindt zich vlak bij de leuke wijk Monti! Vroeger werden er veel gevechten gehouden in de arena. Van mens tot mens, dier tot dier maar ook mens tot dier! De arena is ontstaan omdat al deze gevechten niet meer op straat gehouden mochten en konden worden… In zo’n 8 jaar is de arena gebouwd en zijn ze er ook 24/7 mee bezig geweest! De arena heeft 76 ingangen wat betekend dat er in 10 minuten, zo’n 50.000 mensen naar binnen konden! Naast de gevechten, werd de arena ook gebruikt voor voorstellingen en optredens.

Op de dag van vandaag, is de arena open voor mensen die een kijkje binnen in willen nemen. Wij hebben dit zelf niet gedaan, omdat wij liever andere dingen wouden zien. Mocht je het wel willen, dan is de entree zo’n €20,00 is.

 

7. Alter of Fatherland

Het alter of Fatherland ligt aan het plein Piazza Venezia, die loodrecht met het Colosseum ligt. Dit omdat kardinaal Pietro Barbo, het Colosseum vanuit zijn kantoor wou zien. Honderden huizen zijn hiervoor platgegooid, en zo is de lange weg vanaf Piazza Venezia langs het Alter of Fatherland en het Roman Forum, naar het Colosseum ontstaan!

Het Alter of Fatherland is in 1911 ontstaat en bestaat dus nog helemaal niet zo lang! De toegang tot dit gebouw is gratis, aan de voorzijde in ieder geval. Je kan hier leuke foto’s maken op de trappen en een stukje naar boven een kijkje nemen over Piazza Venezia. Mocht je nog hoger willen, dan kan je aan de achter kant met een lift het dak op! Hier moet je natuurlijk wel voor betalen.

Op het Alter of Fatherland staat een groot beeld van Victor Emanuel II. Daaronder ligt een graf, die bewaakt wordt door twee soldaten. Elk twee uur worden deze soldaten vervangen.

 

8. Pantheon

Het Pantheon is een drukbezochte tempel die tot op heden nog steeds gebruikt wordt. Je kan hier overdag naar binnen om een kijkje te nemen binnen in. Wel staan hier gigantische lange wachtrijen voor. Het is overigens helemaal gratis!

9. Roman Forum

Het Roman Forum bevindt zich op de weg van Piazza Venezia naar het Colosseum en loopt door naar het begin van het Tiber Island. Je vindt er enorm mooie oude stukken geschiedenis.

De entree van het Roman Forum is ongeveer €20,00!

10. Vespa rijden

Het is natuurlijk geen echte hotspot, maar wel iets wat je in Rome gedaan moet hebben! Het is zo’n belevenis om in deze oude historische, mooie en te gekke stad op een scooter te rijden! Wij hebben onze Vespa bij een zaak genaamd ‘My Vespa’ gehuurd. We hadden de scooter 24 uur en waren inclusief verzekering €60,00 kwijt! We zijn de hele stad er mee door gereisd, en hebben zelfs ergens boven op een berg in Vaticaanstad van het uitzicht over de stad kunnen genieten. Je komt dus echt op plekken die je normaal niet zou zien! Als je het mij vraagt een echte aanrader hoor!!!

 

 

Naast al deze leuke hotspots zijn er nog veel meer leuke dingen! Ieder natuurlijk z’n mening, wat ik leuk vind kan jij natuurlijk helemaal niks vinden! Zoals ik ookal aangaf in m’n vorige blog, heb ik hier nog wat lekkere eetplekjes op een rij voor je:

  1. Rione 13 – heerlijk eettentje in Trastevere
  2. Giolitti – oudste, beste en lekkerste ijszaak van Rome
  3. Buddy – voor heerlijk ontbijt/lunch!
  4. Trastevere in het algemeen! Alles is leuk daar, heerlijke sfeer
  5. Campo di Fiori: leuk en gezellig klein plein!
  6. Piazza di Navona

 

Rome was echt een te gekke stad, en ik zou er zeker nog eens naar toe gaan!

Ga jij binnenkort naar Rome, dan wens ik je heel veel plezier en geniet van al het mooie!

 

Lees hier nog meer hotspot tips over andere leuke steden!

Volg:
0

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts