Hoe je Lightroom Presets download naar jou app!

In deze tutorial lees je hoe je de Lightroom Presets download en hoe je deze in jou Lightroom App krijg! Ook lees je hier hoe je de presets kan opslaan en hoe je ze kan gebruiken op jou eigen foto’s. Want to know how to download Lightroom Presets? Here is the English version! Click Here.

Je kan de presets op verschillende manieren downloaden, maar ik zal je de makkelijkste en meest gebruikelijke manier laten zien! Zorg ervoor als eerst voor dat je de app Lightroom op je telefoon hebt gedownload.

Als je mijn presets nog niet gezien heb, je kan ze hier vinden!

Als je de presets van mij gekocht heb, krijg je een mailtje die er zo uit ziet:

Onder het kopje Download, zie je de namen van de presets staan. Klik op de naam van de preset die je wilt downloaden. Je word dan door verwezen naar je browser. Hier krijg je de vraag of je het bestand wilt downloaden, doe dit. Let op: je kan de bestanden maar een paar keer downloaden! Zie de foto’s hieronder.

Vervolgens klik je in het mapje downloads, die je rechtsboven vind. Klik daarna op het bestand. In dit geval op de foto’s doen we het met ‘Dark Summer’. Het bestand word nu geopend (foto 3). Klik op het ‘Delen’ icon, rechtsboven in de hoek. Kies vervolgens de app Lightroom en klik op Start Lightroom Nu (foto 4 & 5). Je bestand word nu geïmporteerd naar jou Lightroom app.

De zojuist gedownloade foto kan je vinden door het ‘DNG’ icon, in de rechterhoek van de foto. Je moet de foto nu openen. Kan je het DNG bestand niet vinden? Klik eens op de drie puntjes rechtsboven in als je op de pagina van als je foto’s ben, zie foto 6. Klik vervolgens op Segmentatie en kies: Bestandtypen. De foto’s worden nu verdeeld in groepen. Zoek naar DNG en daar zie je de gedownloade foto’s van zojuist staan.

Open de foto die je gedownload heb. In dit geval weer ‘Dark Summer’. Om Dark Summer vervolgens op je eigen foto’s te gebruiken, moet je de bewerking eerst opslaan. Dit doe je als volgt:

Open de foto en klik op Voorinstellingen helemaal rechts onder. Je moet de balk hiervoor even verschuiven. Vervolgens klik je de drie puntje rechtsboven in de hoek aan. Kies ‘Voorinstelling maken’. Je kan de bewerking nu een eigen naam geven. Dat kan Dark Summer zijn, zoals ik hem noem, maar dat mag natuurlijk ook iets anders zijn. Klik op het vinkje rechtsboven. De bewerking met jou gekozen naam komt nu bij Voorinstellingen te staan.

Doe dit ook met alle andere bestanden uit de mail die je ontvangen heb.

 

Hoe voeg je nu de Preset toe op jou eigen foto?

1. Selecteer een naar jou gekozen foto
2. Ga naar Voorinstellingen.
3. Kies de bewerking die jij wil toevoegen, in dit geval even Dark Summer.
4. Klik deze aan en klik vervolgens op het vinkje rechtonder!

De foto is nu bewerkt!

That’s it. Veel plezier met de presets!

Benieuwd welke Presets ik nog meer heb? Bekijk ze hier!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts