TUIfly Initial, numero 2!

Afgelopen seizoen heb ik gevlogen voor Sunwing x TUIFly. Maar zoals je in een vorige blog kon lezen, is dat alweer eventjes geleden en was ik de maand November vrij. De afgelopen maand (december) heb ik een nieuwe training gevolgd om eindelijk echt te gaan doen waar ik zo lang naar uitgekeken heb! Intercontinentaal vliegen!!!!

In deze blog neem ik jullie graag mee naar de afgelopen maand en naar mijn allereerste vluchten! Lees je mee?

 

Op 2 december, begon ik met dezelfde groep als waarmee ik het afgelopen jaar gevlogen heb en met m’n beste vriendinnetje Lisan weer, aan een nieuwe Initial! Oftewel een interne training van TUI. We hebben 4 weken lang dag in, dag uit gestudeerd voor 8 belangrijke examens, die ieder met minimaal 80% gehaald moesten worden. Ik heb al eens eerder een blog over mijn allereerste initial geplaatst, toen ook voor TUI maar voor Canadese geregistreerde vliegtuigen en met de regels van Sunwing. Hier ga ik jullie niet nog eens mee lastig vallen. Je kan de blog hier lezen!

Een reguliere TUI Initial is 6 weken. Omdat wij dus de Sunwing initial al gedaan hebben, hoefde we een aantal onderdelen niet opnieuw te doen en hebben we een aantal dingen herhaald, zodat TUI dit wel kan af kruizen voor ons in ons dossier. Onderdelen als de wet drill, aircraft visit en het trainen in het KLM trainings centre.

Tijdens een initial is het normaal de bedoeling dat je in uniform naar de lessen komt, zodat als je nieuw bent, gelijk aan het uniform kan wennen. Wij hadden het geluk dat we het uniform maar al te goed al kennen en daarom gewoon in onze normale dagelijkse kleding naar de lessen mochten komen. Dat was megaaa chill en scheelde zoveel tijd ‘s Ochtends!

Om dan door te gaan naar de dagen van de afgelopen maand… Omdat wij al veel ervaring hebben, waren wij elke dag eigenlijk best op tijd klaar. Super chill, tijdens de lessen gingen we best snel door de stof heen en hoefde we thuis alleen nog maar alles erin te stampen. TUI heeft één van de zwaarste trainingen in Nederland, en dat heb ik gemerkt ook. Vrij weinig tijd gehad voor andere dingen en ik heb ook echt superhard moeten leren om alle examens te halen. Het was thuiskomen, leren, eten, douche, leren, slapen en dan weer vroeg m’n bed uit om nog even te leren, door naar tui en het riedeltje begon weer opnieuw.

Ik leerde heel makkelijk door de avonden voor het examen goed te leren en te stampen en dingen die ik dan echt niet wist of niet bleven hangen, deed ik op de ochtend van het examen nog even in m’n hoofd stampen. Vaak m’n wekkertje om half 6, uurtje leren en dan klaar maken om vervolgens om 9 uur het examen te maken! Zoals ik al aan gaf moet elk examen met minimaal 80% gehaald worden. Even een schouderklopje voor mezelf, want ik heb elk examen met meer dan 90% gehaald! YAY! Anyways, daarover wil ik degene, die ooit zelf een initial gaan doen bij welke Airline dan ook, een tip mee geven! Iedereen leert natuurlijk anders, maar dit hielp bij mij heel erg; Ik leer vooral door goed te luisteren tijdens de lessen en steekwoorden op te schrijven over de dingen die tijdens de les besproken worden. Hier maakte ik dan thuis een samenvatting van en leerde ik die volledig uit m’n hoofd! Bij TUI moet alles namelijk woord voor woord, en letter voor letter op je examen staan zoals het in je boek staat, letterlijk alles stampen dus! Goed mee doen met praktijkoefeningen hielp mij ook heel erg en ik zat elke ochtend als een idioot in m’n auto de commando’s en drills hard op te schreeuwen… Je had de bestuurders naast me eens moeten zien, maar het hielp wel haha!

Iets wat bijna elke stewardess wel op haar bucketlist heeft staan, is natuurlijk de stewardessen dans van all you need is love! Naja bijna… Heel veel mensen vinden het ook echt vreselijk hoor! Anyways, ik wou hier al jaren aan mee doen, maar omdat ik natuurlijk aan deze initial begon in december was het helemaal niet zeker of ik wel mee kond doen… Gelukkig, naja het is maar wat je gelukkig noemt, naja gelukkig hadden wij de tweede week één keer les op zondag, de praktijkdag bij KLM, waardoor we op donderdag 12 december een dag vrij waren! Precies de dag van de stewardessen dans, LUCKY ME! Samen met wat andere vriendinnetjes die ik al kon bij TUI en nog heel wat andere collega’s, hebben we op de kerst hits mogen dansen op Schiphol Plaza! ✅ Bucketlist dingetje!

Na een initial heb je altijd een fam en coach vlucht, deze twee vluchten heb je zowel van elk één op de Boeing 737 en van elk één op de Boeing 787. Op een fam en coach vlucht sta je als extra cabin crew member en word alles je geleerd en kan je nog lekker mee kijken. Ondanks dat wij al ervaring hebben, hebben wij deze vluchten alsnog. Dus zo ook op 15 december zag ik dit in mijn rooster staan! Want elke 15e van de maand krijgen wij ons rooster voor de volgende maand. En omdat wij al gevlogen hebben, konden wij nog steeds in ons rooster en konden wij dus ook op 15 december ons rooster voor januari al zien! Want dat is natuurlijk waar we allemaal super benieuwd naar zijn en al heel lang naar uitkeken… Wat wordt onze eerste verre vlucht… Ja hoor, eindelijk zagen we het! Mijn eerste twee vluchten zijn op de 737, twee Europese vluchten. Dat is op 19 januari naar….. Kittilaaaa, Finland! Een bestemming die best wel hoog op mijn bucketlist staat om heen te vliegen. Ondanks dat we er niet verblijven lijkt het me zo gaaf om daar eens op het platform te staan vol met sneeuw en met -15 graden… Haha, ja leuk uhu. 20 januari vlieg ik op en neer naar Tenerife die ik deze zomer al meerdere keren heb mogen doen, altijd leuk de Canarische eilanden! Maar dan… Het allerleukste! De ICA vlucht, de lange afstand vlucht, Long Haul! Waar ik zo lang nar uitgekeken heb….. Jaaaa, op 24 januari mag ik als fam vlucht 5 dagen naar Paramariboooo!!!! SO EXCITED OMGGGG! Toen ik PBM in m’n rooster zag staan was ik zooo happy! Hoe gaaf gewoon… I can’t!! Ook gewoon gelijk 5 daagjes weg, Paramaribo, een nieuw bestemming! OMG… Ja, ik ben helemaal happy hoor hahaha…?

Op 15 januari krijg ik het rooster voor februari en ik ben zo benieuwd! TUI vliegt momenteel nog naar Miami maar daar gaan ze helaas mee stoppen… Ik hoop zo dat ik hem nog eens mag vliegen voordat deze rotatie eruit gaat, naja wie weet!

Met kerst waren we lekker vrij en dat was wel even genieten! Aankomende maandag hebben we nog een les waar we zelfverdediging aan boord leren en dinsdag heeft TUI een lunch voor ons geregeld! Normaal zou je een wing-uitreiking hebben op de laatste dag van je initial, maar omdat wij deze al hebben is er een lunch geregeld om het leuk af te sluiten!

Ik ben super excited om weer te gaan vliegen en kan totaal niet wachten!

Tot in de lucht 😉

Liefs,

Demi Bonita

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts