Niet vliegen, wel 100% beschikbaar! Hoe zit dat?

Wat zijn het gekke tijden deze dagen hé… Dit hierboven ben ik letterlijk. Wachtend tot alles weer door kan gaan, zoals het vliegen, festivals, leuke uitjes, noem maar op! Soms geloof ik het nog niet helemaal, maar ik begin er nu ook wel een beetje aan te wennen. De ‘anderhalve meter’ samenleving. Eigenlijk vind ik het prima, niemand die meer tegen je aan loopt, best prima toch? Alleen is de reden natuurlijk minder leuk… Ik hoop dat jullie en je familie, kennissen en vrienden nog allemaal gezond zijn, anders wens ik je heel veel sterkte! Het zijn gekke tijden, voor iedereen. Maar met z’n alle moeten we het doen en komen we er doorheen!

In dit blog neem ik jullie mee naar hoe mijn wereld er nu uit ziet met het COVID-19 virus. Vlieg ik nog? Zit ik thuis? Nieuwe hobby’s? Routines? Nieuwe aankopen? Noem maar op, ik vertel je alles! Lees je mee?

Helaas is het met het virus wat over de hele wereld rond gaat, onmogelijk om nog te vliegen. Niemand mag op vakantie en veel landen zijn dan ook gesloten. Ook ik zit daarom noodgedwongen ‘thuis’. Wij kunnen helaas niet thuis werken… Al mijn vluchten die er voor eind maart en heel april in stonden, werden er op 19 maart afgehaald. Geen Paramaribo, geen (eerste keer) Curaçao, geen Mexico, geen (eerste keer) Banjul… ZO JAMMER ALLEMAAL!!!! Ik baalde enorm, maar het is niet anders! En het is heel logisch natuurlijk. Nu sta ik op de dagen dat ik eigenlijk had moeten vliegen beschikbaar (BS). Dit houdt in dat als ik morgen BS zou staan, dat ik vandaag om 16:00 uur weet of ik zou moeten vliegen of niet. Ik ben dus gewoon 100% beschikbaar en ik kan opgeroepen worden wanneer nodig (en ja, dat betekend ook volledig uitbetaald worden voor zover mogelijk, wel zonder reiskosten en alle andere extra kosten omdat die nu niet van toepassing zijn natuurlijk), ingeval van het repatriëren van passagiers naar huis. En ook hierop ja! Dit gebeurt nog steeds. Er zitten nog steeds honderden passagiers vast op hun bestemming! Wanneer mogelijk en toegestaan worden deze opgehaald. (Hoe en wat en waar, etc. dat allemaal werkt, dat weet ik niet! Daarvoor verwijs ik je graag door naar TUI of de maatschappij waar je geboekt hebt! Ook voor andere vragen als vouchers en je geld, contact de Airline en niet mij! Ik kan je daar niet mee helpen en hun wel 🙂 Thanks!! )

Tot nu toe ben ik nog niet opgeroepen en sta ik tot 31 mei beschikbaar. Ik ben benieuwd of ik nog wel een vlucht ga krijgen. Maar als ik eerlijk ben zou ik je nu niet durven zeggen hoe ik me daar dan over zou voelen. Het is denk ik heel dubbel om dan te vliegen… Anyways, als het zo is, dan is het zo! Voorlopig nog niet in ieder geval, dus we blijven lekker thuis!

Vooral omdat ik nu niet vlieg, lees ik vaak mijn aantekeningen van de Initial door. Gewoon voor de zekerheid, voor mezelf en voor de veiligheid. Omdat ik nu niet vlieg kan ik het beter maar bij houden, dan dat ik dalijk alles een avond van tevoren stressend zit door te lezen! #echteennogo Omdat we nu dus ook allemaal op de grond staan, hebben we met een groepje een leuke challenge met TUI gedaan, je hebt hem misschien al voorbij zien komen, maar hieronder zie je hem nog eens: The Don’t Rush Challenge!

https://youtu.be/OR5VTiccDGE

 

Naast het doornemen van de aantekeningen, doe ik ook nog wel leuke dingen hoor. Eigenlijk kom ik m’n tijd wel goed door zo. Gelukkig is het lekker weer, dat vind ik wel echt een mee zitter! Daarom gaan de dagen zoveel sneller. Stel je voor dat we elke dag regen gehad hadden, of kortere dagen zoals in de winter… Dat had één groot d-r-a-m-a geweest! (Nu eigenlijk ook, met alle festivals die gecanceld zijn en alle strandtenten die dicht zijn…) In ieder geval vermaak ik me goed! M’n kamer krijgt ‘regelmatig’ een schoonmaakbeurt-je. Ik heb laatst heel wat kleding verkocht, dat was een goede bezigheid! Ik probeer een boek te lezen, dat gaat nog niet zo snel… En ik heb een nieuwe hobby! Al een tijdje eigenlijk, want aan het begin van deze hele situatie ben ik er eigenlijk al mee begonnen. Ik vond de oude rolschaatsen (ja met twee wieltjes naast elkaar!!!) van mama in de schuur en deze heb ik helemaal gepimpt, leuk rol wieltjes en twee verschillende veters. Ben helemaal verliefd op ze! (Dit kan je allemaal zien op mijn Instagram).

Ik skate dus regelmatig! Het begon allemaal met een paar keer een kilometertje of 5 tot 7, maar al snel ging ik steeds meer en steeds verder! Skaten alleen vind ik echt een drama, maar er is niks mis om met een vriend of vriendin te gaan skaten als je gewoon 1,5 meter afstand houdt, en dit doen we ook netjes! Als ik samen met m’n goeie vriendinnetje Selina (die je veel voorbij ziet komen in m’n stories op Insta) skaten we soms wel 10 meter uit elkaar… ?? Soms ga ik wel een skaten met papa, of met m’n oom Ron en dan gaan hun fietsen. Dat vind ik het lekkerste eigenlijk, want dan kan ik lekker snel gaan en hun goed bijhouden, het is soms nog een hele workout ook! 15 tot 20 kilometers, gotta love it. En soms skate ik ook wel eens samen met iemand die dan gaat hardlopen, ook prima te doen!

Dit skaten ben ik eigenlijk begonnen omdat ik het thuis workouten echt een groot drama vond, om dat elke dag te doen. Hardlopen heb ik ook geprobeerd, maar dat was ook niet. Om toch wat cardio te doen, skate ik 4/5 keer in de week. En thuis trainen ook zo’n 4/5 keer in de ochtend! Heerlijke routine moet ik zeggen. Als ik thuis workout doe ik vaak een workout van Pamela Reif op Youtube en dan de: 20 min full body workout – intense version/ no equipment. Deze is echt top!! Hiernaast ben ik sinds kort begonnen met het trainingsschema van FMB (@fitmetbruno). In samenwerking heeft een groepje een trainings- & voedings- schema gekregen. Het trainingsschema gaat top, het zijn oefeningen voor een training van 20 minuten. Omdat het allemaal zonder equipment is, doe ik daarom de training van Pamela Reif ook nog erbij, om me toch wat meer moe te voelen en om gewoon lekker bezig te zijn! Aan het voedingsschema ben ik nog niet begonnen, maar voor meer info of tips, check www.fitmetbruno.com

Skaten en thuis sporten zijn dus wel echt m’n nieuwe ding geworden. Veel vrienden zie ik nu een heel stuk minder, maar ik spreek af en toe nog wel gewoon af om bijvoorbeeld een stukje te gaan lopen of skaten of gewoon in de tuin te zitten. Ik vind hier niks mis mee, zolang je elkaar maar niet aanraak en 1,5 meter afstand houdt! Gister heb ik trouwens een scooter gekocht, dus ook dat is weer een nieuw speeltje erbij en kan ik met lekker weer, lekker een stukje gaan touren (vind mama ook heel lekker!). Ik ben er echt super blij mee en heb er hard voor gespaard!

Naast al deze onzin doe ik eigenlijk niet zoveel boeiends en heb ik al heel wat films en aflevering op Netflix uitgekeken, de hele koekjes en chips kast leeg gegeten… Houden jullie het nog een beetje vol? Let me know in de comments wat jou vooral bezighoudt deze dagen! 🙂 Also, ik ben enorm inspiratieloos wat betreft het bloggen deze dagen, cuz there are no trips… Maar check daarom m’n Instagram story en laat wat leuke ideeën achter, thanks! ❤️

Voor nu zeg ik weer tot snel! & Stay safe!!

Liefs,

Demi Bonita

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts