Travel essentials! Wat moet je allemaal mee nemen op reis?

Woehoeee!! We zitten nu al met z’n alle een hele lange tijd thuis en duizenden vakanties zijn gecanceld, maar beetje bij beetje gaan de landen weer open en gaan luchtvaartmaatschappijen weer vliegen!

Gister maakte TUI bekend om vanaf 1 juli weer te gaan beginnen met enkele vluchten! Ik was natuurlijk super blij toen ik dit hoorde. Ik mis het vliegen enorm en ben het thuis zitten helemaal zat. Ook voor het bloggen had ik totaal geen inspiratie, maar dat we binnenkort waarschijnlijk weer op reis kunnen, bracht mij op een idee! Ik maak gewoon een blog over Travel Essentials! Wat heb je nou echt nodig om op reis te gaan? Handig voor misschien wel binnenkort, maar ook voor over een jaar! Lees je mee?

Op de binnenkant van mijn kast heb ik 3 A4 blaadjes aan elkaar op gehangen waarop ik geschreven heb wat ik altijd mee moet nemen. Voor elke reis check ik dit even om zeker te weten dat ik alles heb! Zo’n kluns ben ik wel, dat ik weer een handtasje vergeet ofso, of m’n zonnebrand… Het is handig om dit voor jezelf ook te doen. Even alles op papier zetten, dat je het later nog eens 10 keer kan checken voordat je de deur uit gaat!

Ik heb de lijst in een aantal onderwerpen verdeeld. Hieronder vind je ze:

1. Documenten

Misschien wel het belangrijkste van allemaal! Je documenten, anders kom je een ander land natuurlijk niet in en stel er gebeurd wat… Oeiii, dit zijn een aantal documenten die je niet moet vergeten:

 • Paspoort/ID
 • Visum
 • Boardingpas en/of kaartje voor bus/trein/tram/metro/boot
 • Rijbewijs
 • Ziekenfondspasje
 • Lijst van medicatie
 • Reisverzekering
 • Vaccinatieboekje

Het maken van een extra kopie van je paspoort en tickets is altijd handig, mocht je ze misschien kwijt raken! Ik heb dit ook standaard bij me in mijn koffer 😉

 

2. Kleding

Laten we maar gelijk door gaan naar iets wat ook niet geheel onbelangrijk is! Je kleding en accessoires natuurlijk. Check altijd voor vertrek het weer, op veel websites kan je de komende 14 dagen al zien. Het is niet echt handig om in je bikini rond te lopen als het stort regent. Hieronder lees je wat je niet moet vergeten in te pakken:

 • Ondergoed en sokken
 • Pyjama
 • T-shirts, blousjes, tops
 • Broeken, rokjes, jurkjes, jumpsuits
 • Trui en jas
 • Bikini en badpak
 • Sportkleding
 • Schoenen: sneakers, laarsjes, hakken, slippers, sandalen

Accessoires:

 • Riem
 • Sieraden: horloge, ringen, armbanden, kettingen, oorbellen, enkelbandje
 • Zonnebril
 • Handtas en strandtas
 • Hoed en/of muts
 • Sjaal
 • Handschoenen
 • Strand handdoek (kan ook wel in dit lijstje toch?)

Ik neem ook altijd een wastas mee voor mijn vuile ondergoed en kleding. Zo hou ik dit goed bij elkaar en gescheiden van de schone kleding voor op de terug weg. Dat kan dan thuis zo de wasmachine in!

Voor mijn werk heb ik altijd een extra lijstje met dingen waar voor ik moet zorgen dat ik ze extra mee heb, zoals een extra sjaaltje, extra panty en een extra blousje. De volgende items moeten standaard in mijn koffer zitten en op orde zijn:

 • Mijn schort voor aan boord
 • Mijn boord schoenen (lage hakken)
 • Extra pen en kladblok
 • iPad 100% opgeladen
 • High visibility jacket (gele jasje voor op het platform)
 • TUI Portemonnee
 • Crew Certificaat

 

3. Toilet artikelen

Iets wat je dagelijks gebruikt, dus wat niet te vergeten valt. Maar toch zijn het die kleine dingentjes die je dus juist wel eens mis. Hier is een lijstje:

 • Tandenborstel, tandpasta en floss draadjes/stokjes
 • Deodorant
 • Zeep, shampoo en conditioner
 • Eventueel handdoek
 • Zonnebrand en aftersun
 • Nagellak en nagellakremover
 • Makeup en makeupremover
 • Watjes en wattenstaafjes
 • Scheermes en scheerschuim
 • Huidverzorgings producten
 • Borstel, stijltang, krultang en haarlak + andere haar verzorgingsartikelen
 • Bril en contact lenzen vloeistof
 • Luchtje
 • Muggenspray en antiprikweg

 

4. Overige items

Overige items die je niet mag vergeten maar wel heel belangrijk zijn! Lees ze hieronder:

 • Telefoon + oplader
 • Powerbank + oplader
 • iPad of tablet, E-reader, laptop + oplader
 • Foto camera, geheugenkaartje + oplader
 • Wereldstekker
 • Reis strijkijzer
 • Zaklamp
 • Oordopjes of koptelefoon
 • Boek, e-books en/of magazines
 • Poloroid camera
 • Brief geld, bankpas/creditkaart + vreemde valuta

 

Dit zijn de basisdingen die je gewoon niet moet vergeten en altijd moet checken voordat je op reis gaat! Maak een eigen lijstje, want een geheugensteuntje is echt niet erg. Ook ik gebruik hem elke keer weer. Als mijn hoofd toch niet vast zat…

Mocht je nou denken van goh Deem dit en dat ben je vergeten, let me know! Want dan voeg ik het toe in het lijstje! Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben voor je volgende reis en wie weet wanneer dat is! Ik kan niet wachten om weer te gaan vliegen en kijk er stiekem heeeeeel erg naar uit hihi!

In de volgende blog laat ik jullie mijn Travel Bucketlist lezen en geef ik een aantal bestemmingen die jij absoluut ook moet toe voegen aan jou lijst!

Tot snel weer!

Liefs,

Demi Bonita

Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts