Tourist in eigen land: weekendje naar de veluwe

Samen met mijn vriend en zijn broer en vriendin verbleven wij tijdens het pinksterweekend in een huisje in de Veluwe! Je zal vast denken wat moet jij daar nou Deem? Is toch niets voor jou? In deze blog neem ik je mee in mijn weekendje Veluwe en vertel ik je wat ik ervan vond! Lees je mee?

Het was een weekendje heerlijk genieten van de rust en even helemaal bij komen van alles wat er zich in de wereld bezighoudt nu! Als je mij kent, ben ik totaal niet iemand die uit zichzelf een weekend in eigen land naar de bossen zou gaan. Maar wat was dit genieten zeg! Vooral nu in deze tijd. Op Instagram liet ik al een paar keer zien helemaal gelukkig te zijn. En dan heb ik het inderdaad over m’n nieuwe lover! Daarom was dit nog meer genieten omdat we naast ons, niets anders hadden! Geen gezeur van andere of van de mobiele telefoon, want internet had je er bijna niet! Ik was nog nooit in de Veluwe geweest en wist ook totaal niet wat me te wachten stond. Maar het was heerlijk, het weer was ook perfect dus we hebben lekker kunnen genieten!

Jochem en ik kwamen zaterdagmiddag aan met heel ons hebben en houden. Hahaha nee dat viel wel mee hoor. We bleven maar 1 nachtje slapen! Zijn broer Floris en vriendin Lois waren vrijdagavond al gaan rijden en zouden tot maandag blijven. Zaterdagmiddag hebben we gezellig in het zonnetje spelletjes gespeeld en zijn we een stukje wezen lopen. Jochem en Floor komen al sinds dat ze klein zijn hier in de Veluwe. Tijdens het lopen lieten ze dan ook een aantal plekken zien waar ze altijd aan het spelen waren, fietsen, in bomen klimmen, etc.

Voor het avondeten hebben Lois en ik lekker pannenkoeken gebakken en kregen we nog bezoek! Een wild zwijn kwam even buurten. Heel bijzonder om dit van zo dichtbij te zien! Rond een uurtje of 8 zijn we richting de Elsberg gegaan. Een uitkijk punt waar je een prachtig uitzicht hebt over een groot stuk land en waar we wilde dieren als herten en schotse hooglanders konden spotten!

De volgende dag waren we alweer vroeg op, want de ouders van Jochem en Floor kwamen langs en de ouders van Lois samen met Bono, de hond. Echt een geweldige beest!!!! Eerst was het tijd voor een lekker bakje koffie en koek. Lekker gekletst en elkaar beter leren kennen (want de ouders van Lois kon ik nog niet). Hier en daar wat spelletjes gespeeld, zoals frisbeeën en balletje overgooien. Geweldig hoe Bono er dan achter aan rent!

Aan het begin van de middag hebben we een groot rondje bos gelopen. Ik durf niet te zeggen hoeveel kilometer het was, maar het was aardig groot! Ook m’n schoenen vonden het leuk, die komen net uit de wasmachine… Hahah just kidding, ik heb echt enorm genoten van de natuur, terwijl ik dat niet had verwacht van mezelf! Ik ben veel meer een stadsmeisje en ben eigenlijk totaal niet weg van bossen, maar ik vond het echt prachtig!

Toen we weer bij het huisje aan kwamen, was het wel tijd voor een borrel! Lekker wat snackjes op tafel en een wijntje erbij. Wat later hebben Lois, Floor, Jochem en ik nog een potje Monopoly gespeeld en uiteraard was ik laatste, Jochem had gewonnen! Het was eerste Pinksterdag dus ‘s Avonds hebben we lekker de BBQ aangezet en vol op gelachen en gekletst! Het was enorm gezellig. Ook hier kregen we weer bezoek van een wild zwijn, die zelfs later op de avond, toen wij al weg waren en Floris en Lois alleen buiten zaten, met een hele kudde kleintjes langs kwam! Mama zwijn was waarschijnlijk gewoon even de buurt aan het controleren. Bono moest wel even tegen gehouden worden, want anders rende die er zo achter aan!

Na het eten een bakje koffie en daarna zijn we nog eens naar de Elsberg geweest. Om nog een keer wilde dieren te spotten en te genieten van het uitzicht. En vanaf hier reden we weer terug naar Rotterdam!

Het was echt een enorm gezellig weekend en ik vond de Veluwe echt super mooi! En dat had ik niet zo snel verwacht. Zo ontdek je nog eens wat over jezelf hahah… Heerlijk een weekend toerist in eigen land geweest! Gotta love it.

In een vorige blog vertelde ik dat de volgende blog over mijn Travel Bucketlist zou gaan, dat werd uit eindelijk 5 dingen om te doen met lekker weer. En toen kwam ook deze over de Veluwe nog eens… Dus bij deze, in de volgende blog laat ik jullie mijn Travel Bucketlist lezen en geef ik een aantal bestemmingen die jij absoluut ook moet toevoegen aan jou lijst! Tot dan!

Liefs,

Demi Bonita

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts