Dagje Gent!

Zin in een lekker dagje uit? Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn vriend een dagje naar Gent geweest! Vanaf Rotterdam is het 1 uur en 45 minuten rijden, maar daarna kan je heerlijk genieten in deze oude, Belgische stad! Benieuwd hoe wij het gehad heb? Lees dan snel door!

Heel spontaan bedachten wij donderdagavond om de volgende dag naar Gent te gaan. De wekker stond al vroeg, 08:00 uur om precies te zijn, zodat we om 09:30 uur weg konden rijden. Als je het mij vraagt iets te vroeg, maar het is lang rijden dus we moesten wel! Om 10:00 uur reden we weg, ik was natuurlijk weer eens lekker sloom. Om 12:15 uur kwamen we aan in Gent, onderweg wel even in de file gestaan bij Antwerpen maar dat heb je daar eigenlijk 9/10 keer. Pas ook op voor alle flitsers op de snelweg, vergeet de app Flitsmeister dus niet aan te zetten!

Wij hadden de auto in de parkeergarage Kouter NV geparkeerd. Dag tarief €18,00 en €2,00 per uur. De parkeergarage bevindt zich onder een groot plein. Vanaf daar is het nog geen 2 minuten lopen naar de winkelstraat Veldstraat. Daar begonnen wij uiteraard. Eerst een klein uurtje in de Zara rondgelopen en nog wat leuke items gescoord! En nog met korting ook, want in België is het niet zo dat je aan het eind van elk seizoen korting hebt zoals we dat in Nederland kennen. Ze mogen in België maar 2 maanden in het jaar grote korting geven en dan ook nog eens met strenge regels! Zo had ik in de Zara een superleuk zwart colbert. Op het prijskaartje stond een rode stip, wat betekend dat de korting (van ongeveer 40%) pas in gaat als je nog een ander item met ook eenzelfde rode stip koopt. Zo had ik het geluk dat ik per se nog een leuk blousje erbij moest kopen! Happy Me!!!!

Jochem was het shoppen ondertussen wel zat. Dus we slenterden lekker door de stad en kwamen langs de grote kerken en pleinen waar het supergezellig was. Op veel terrasjes mocht je alleen zitten als je ook wat ging eten. We liepen door naar een ander straatje waar we daarna uitkwamen bij het water. Ik vond het veel weg hebben van Amsterdam, maar de gebouwen waren nog veel ouder en wat grover. Wel supermooi hoor! Het was er ook zo gezellig, met alle mensen en de bootjes die rond vaarden.

Vanwege de 2 uur lange autorit, was de batterij van mijn telefoon helemaal leeg. Dus we deden een drankje en in de tussentijd liet ik mijn telefoon even opladen bij het restaurant waar we zaten. Heerlijk aan het water en genieten van het lekkere weer. We hadden het erover om misschien ook met een rondvaartboot te gaan. Het was €8,00 per persoon, maar je was wel verplicht een mondmasker op te doen. Deze hadden wij niet bij, dus we sloegen toch maar over. Daarnaast was het 22 graden en zagen we het ook niet zitten om 40 minuten lang in de volle zon met dat masker en 20 andere op een boot te zitten. Al leek het me wel superleuk! Juist daarom hebben we nog een wijntje genomen en vervolgens even lekker aan de water kant gezeten. 

We zijn natuurlijk in België, dus we moesten wel ergens echte Belgische friet halen. Enorm lekker en dit lekker opgegeten aan de water kant en genoten in het zonnetje. Hier en daar nog wat foto’s gemaakt en ‘s Avonds hadden we gereserveerd in het superleuke en romantische restaurant Eat Love Pizza. Met een Italiaanse keuken hadden ze veel speciale en vegetarische gerechten. Ik nam lekker simpel een Pasta Bolognese en Joch had een Pizza BLT, met ingrediënten als Gentse mozzarella, braadkip, krokante sla, tomaat, bacon, ui, sambal en aioli. Schijnt dus een hele bekende pizza te zijn, maar ik kende het niet. Vooral de aioli erop was een groot plezier hoor…

Toen we in het restaurant zaten, kwam er nog een leuk nieuwtje binnen. Want zoals vele van jullie al op mijn Instagram hebben kunnen zien, mag ik eindelijk weer gaan vliegen en staan mijn eerste vluchten gepland op 11 juli en 24 juli. Daar heb ik natuurlijk super veel zin in. Eerst stond mijn vlucht van 24 juli er niet op en had ik een vlucht op 25 juli, met landen om 23:50 uur. Hier baalde ik van, want op 26 juli ben ik jarig en word ik 21 jaar! Maar gelukkig was er een collega die met mijn wilde ruilen, want ik wil heel graag om 00:00 thuis zijn en gelukkig heeft TUI de ruiling goed gekeurd! Nu kan ik op 25 juli mijn 21 diner geven en daar heb ik super veel zin in, YAY! Maar anyways, wat ik dus wilde vertellen. Ik opende mijn rooster even in het restaurant, om te kijken of ik een rooster change had. En natuurlijk had ik dit, alsof ik het aanvoelde! Ik was super excited toen ik dat zag, ‘OMG! OMG! Ik heb er een vlucht bij!!!!’ Schreeuwde ik bijna. En drie keer raden op welke dag?! Ja hoor, alleen ik heb dit geluk! Op 26 juli!!!!!! Shit! Dacht ik eerst. Maar nu vind ik het zo leuk. Ik ben zo blij dat we gewoon weer kunnen en mogen vliegen, dus dan maar lekker m’n verjaardag in de lucht vieren. Ik heb er zin in hoor! Op en neer naar Las Palmas, EXCITED!!!!

Na het avond eten hebben we nog lekker rond gelopen door wat leuke straatjes. Rond 19:30 uur gingen we weer richting de auto. Het had veel leuker geweest als we een leuke airB&B konden regelen wat we ook wilden, maar we hadden zaterdag al andere plannen staan en om dan heel vroeg uit Gent te vertrekken zagen we niet echt zitten. Dus er zat niks anders op dan weer een rit van 2 uur lang naar huis op de vrijdag avond.

Het was in ieder geval een enorm leuke dag en we hebben super erg genoten! We hadden enorm veel geluk met het lekkere weer, want in Rotterdam was het niet best hoorden we… Wat betreft de corona maatregelen in Gent, vond ik dat ze er veel minder rekening mee hielden, zoals bijvoorbeeld met de 1,5 meter afstand. Vooral in het restaurant stonden de tafels best dichtbij elkaar en had een mevrouw naast ons daar zelfs nog wat over gezegd. Ook aan de water kant in het centrum, zaten er super veel groepen jongeren heel dicht op elkaar met z’n alle. Het waren zoveel mensen dat ik echt dacht, nou dat zouden wij in Nederland niet moeten doen hoor… Ik hield zelf in ieder geval wel overal rekening met alle corona regels en probeerde zoveel mogelijk afstand te houden.

Mocht je dus een lekker dagje weg willen, dan is Gent echt een aanrader! Zo leuk en gezellig en sfeervol. Vooral met lekker weer! Super fijn dat we weer lekker zulke dagjes uit kunnen maken, want dit heb ik wel gemist de afgelopen maanden.

Ik schrijf jullie snel weer!

Liefs,

Demi Bonita

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts