Weekendje Texel!

Twee weekjes terug zijn mijn vriend (Jochem) en ik een paar daagjes naar Texel geweest. Zijn ouders hadden daar de tent op gezet en wij brachten hen een bezoekje. Slapen in een tent en leven in de natuur, echt kamperen. Weer zoiets wat nieuw voor mij is (net als dat uitstapje naar de Veluwe). Zonder enige verwachting ging ik dit avontuur te gemoed. Benieuwd hoe ik het kamperen vond? Lees dan snel door!

Kamperen ja… Ik ben totaal geen type die vrijwillig in een tent zou gaan slapen en met een wc-rolletje onder de arm naar het douchegebouw moet. Maar toch, ik heb het gedaan! M’n vriend heeft me goed mee gesleurd. Ik had er uiteraard enorm veel zin in en het waren echt 3 enorm leuke dagen!

Joch zijn ouders waren er al een paar dagen en verbleven met hun mega mooie tent op de Camping Koogerstrand. Ze hadden voor ons ook een tent mee en deze bij onze aankomst al voor ons op gezet. We waren er rond een uurtje of 11 s’ Ochtends. Gelijk alles installeren: koffers naar binnen en het bedje op maken! Het was een mooi stukje waar we stonden. Bij onze aankomst even lekker gechilled en gegeten, tot we bezoek kregen. Een mannelijke fazant kwam even gedag zeggen en wat stukjes brood stelen.

Rond de klok van 2 gingen we naar het strand. Het was echt prachtig weer dus daar hebben we heerlijk van genoten. We hadden ook vliegers mee, weer iets wat ik nog nooit had gedaan, en dat was te zien ook… Het ging me niet erg makkelijk af, Joch heeft de vlieger meerdere malen van de grond moeten halen. De zee zijn we niet in geweest, daar was het net te koud voor… Na het middagje strand zijn we nog even het dorpje, waar de camping is, ingelopen: De Koog. Heerlijk een ijsje gegeten en daarna weer terug naar de tent om te bbq’en. Hoe later het werd, hoe frisser ook. Eigenlijk was het gewoon koud. Dikke capuchon trui aan en trainingsbroek!

Ik keek heel erg uit naar de avond. Zoals jullie mij kennen, was ik natuurlijk super excited voor de zonsondergang. Ik kan daar zooo van genieten! Natuurlijk met een trainingsbroek, dikke trui en jas naar het strand. Maar er moest uiteraard een mooi instagrammable kiekje genomen worden, dus ik had onder al het dikke spul andere kleding aan gedaan. Na de foto’s nog een heerlijke strandwandeling gemaakt met vriendje lief, even lekker genieten!

De nacht ging best ‘snel’ voorbij. Ik had een dikke laag kleding aan toen ik wakker werd. Ik begon de avond ervoor met alleen een trainingsbroek en shirt, maar elk uur kwam er wel wat bij. Het was zo enorm koud! Dat terwijl Jochem alleen met een sportbroekje lag. Het was in ieder geval erg koud!

De volgende ochtend begonnen Joch en ik met een fietstocht naar en door de Slufter. We hebben een rondje van zo’n 10 kilometer gemaakt, weer zo iets wat ik al heeeeel lang niet gedaan had (en dan bedoel ik fietsen, die 10 kilometer komt daar dan automatisch bij). De fietstocht was echt super mooi. Zie de foto’s hieronder voor jezelf!

Aan het einde van de middag hebben we een kleine roadtrip over het eiland gemaakt. We reden als eerst naar Cocksdorp waar de vuurtoren staat. Als tweede stop gingen we naar Oudeschild waar je een leuke haven hebt liggen. Stop 3 was Den Burg, het grootste dorp op het eiland. Stop 4 was De Koog, waar we ook gelijk gebleven zijn en s’ Avonds heerlijk gegeten hebben bij een Italiaan: Restaurant Isola Bella. Echt een aanrader!

 

De volgende ochtend gingen we alweer vroeg naar huis, omdat ik de dag erop moest vliegen. Deze nacht heb ik het totaal niet koud gehad! Het was zelfs warm. Maar nu was het de avond ervoor ook windstil, dus dat was erg prettig!

Deze daagjes die wij op Texel gehad hebben waren echt enorm leuk! Super erg naar ons zin gehad en ik vond het heel leuk om zo voor het eerst eens te kamperen. Als ik dan toch zo eerlijk ben, moet ik ook wel zeggen dat een hotelletje waar ik lekker m’n eigen badkamer en wc heb en waar ik s’ Ochtends heerlijk de keuze heb uit een buffet, me wel beter afgaat. Nou is dit natuurlijk iets heel anders, maar ik zou dit niet heel snel uit mezelf een week lang doen. Deze twee nachtjes waren superleuk, maar als ik echt zou moeten kiezen dan weet ik wel waar de keuze naar toe gaat!

Genoten hebben we in ieder geval en dat is het belangrijkst! Aankomend weekend ga ik Parijs voor de eerste keer ontdekken en ik heb er enorm veel zin in.

Jullie zien de Parijs blog snel verschijnen!

Liefs,

Demi Bonita

 

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts