10X Hotspots in Parijs

In mijn vorige blog kon je lezen wat wij per dag gedaan hebben in Parijs! Ook nu schrijf ik jullie weer met de leukste hotspots!

Samen met mijn vriend, zijn broer en vriendin, zijn we 3 dagen naar Parijs geweest! Parijs is echt enorm mooi en er is zoveel te zien! Daarom heb ik een lijstje voor je gemaakt met wat je zeker weten niet mag missen in Parijs! Lees je mee…

Parijs is een super grote stad, dus om te beginnen heb ik hier wat tips voor je hoe je je het makkelijkst door de stad kan verplaatsen! Door heel de stad staan groene Velib fietspunten waar je een fiets kan pakken voor maar €5,00 per 24 uur. Elke keer wanneer je een normale fiets pakt is het gratis! Als je een elektrische fiets wilt, die te herkennen zijn aan de blauwe kleur, betaal je telkens €1,00 per half uur. Wanneer je binnen 30 minuten je fiets weer parkeert, is de rit gratis. Ga je over de 30 minuten heen op een fiets, dan betaal je €1,00 extra! Dit moet je natuurlijk voorkomen 😉 Check hier de prijzen van VelibJe kan ook de app downloaden.

De fietsen waren voor ons echt een must en super handig om te gebruiken! Ook staan door de hele stad Lime steppen die je kan huren. Hier download je de app Lime voor. De steppen zijn wel aardig aan de dure kant: het instaptarief is €1,00 en €0,10 per minuut. Naast de fietsen en steppen is er natuurlijk ook nog het OV en Uber, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Waar we wel volop van gebruik hebben gemaakt is de benenwagen ;). Heeeeel veel lopen!

Dat verteld hebbende, laten we maar beginnen met de top 10 hotspots!

 

1. Montmartre

Montmartre is de gezelligste wijk die Parijs rijk is! Met de gezellige straatjes, vele trappen en restaurantjes vind je deze wijk boven op de berg bij de Sacre Coeur! Montmartre is de wijk van de kunstenaars, oftewel de Schilderswijk! Je vindt hier de welbekende restaurants Pink Mamma en La Maison Rose. Ook vind je Moulin Rouge in het mooie Montmartre. Moulin Rouge is de bekendste nachtclub ter wereld en is te bekennen aan de rode molen.

 

2. Eiffel Tower

De Eiffel toren mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst en staat daarom op plek nummer 2. Het beeld wat Parijs, Parijs maakt! De toren is enorm hoog, wel 324 meter! Maar toen ik hem zag dacht ik echt woooow!! Voor een mooi bedrag kan je de Eiffel Toren op en genieten van het uitzicht over de stad. Hier zie je hoe mooi Parijs wel niet is van boven en hoe de stad gebouwd is. Voor jongeren onder de 25 jaar is het maar €13,00. Ben je ouder dan 25 jaar? Dan betaal je €25,90! Dit zijn de prijzen voor twee keer met de lift naar verdieping 2 en de top! Zeker een kijkje waard!

 

3. Disneyland Paris

Disneyland Parijs is een droom voor ieder kind. Maar ook voor mij was het een droom hoor! Als je dan toch in Parijs bent, ga dan ook langs Disneyland! Voor €100 heb je een te gekke dag in zowel het Hoofdpark als in het Themapark. Voor zowel jong als oud zal het een geweldige dag weg zijn en is alleen de beleving van het Disneypark, alle attracties en alle Disneyfiguren al geweldig!

A wish is a dream your heart makes.. ✨

4. Restaurant Girafe Paris

Restaurant Girafe Paris is de hotspot die niet mag ontbreken als je naar Parijs gaat! Het is één van de beste restaurants, waar je in stijl geniet, op een romantisch avondje uit. Met de smaakvolle gerechten geniet je van het uitzicht op de Eiffel Toren. Reserveren is zeker aan te raden bij Restaurant Girafe. Dat kan gemakkelijk via de website of door te bellen!

 

5. Champs-Élysées

De Champs-Élysées is de breedste en bekendste straat ter wereld, waar alle grote modemerken en winkels zich bevinden. Je kan hier ultiem genieten als je van shoppen houdt! Maar ook bevinden zich hier zat cafés en bioscopen. Ga hier daarom zeker even langs als je in Parijs bent! Als je dan toch op de Champs-Elysées bent, dan vind je zowel aan het begin van de Champs, als aan het eind, twee bekende bezienswaardigheden: de Arc de Triomphe en Place de la Concorde.

 

6. Musea Louvre

Het Louvre is het grootste en bekendste museum ter wereld. Het is een indrukwekkend paleis met daar boven de herkenbare glazen piramide. Mocht je dit museum willen bezoeken, trek er dan een hele dag voor uit! Omdat het zo bekend is, kunnen de wachtrijen soms wel oplopen tot twee á drie uur. Geen zin om zo lang te wachten? Koop dan alvast je kaartje hier!

Je hoeft natuurlijk niet naar binnen, vanaf buiten kan je ook genieten op het prachtige plein van de glazen piramides!

 

7. Sacre Coeur

De Sacre Coeur is te vinden boven op de berg in de wijk Montmartre en is te herkenning aan haar ronde torens en witte kleur. De basiliek is een open kerk en hier kan je gratis naar binnen. Op het plein voor de basiliek kan je genieten van het uitzicht over de stad. Wil je van nog hoger het uitzicht bekijken? Dat kan dan op het balkon van de Sacre Coeur, maar daar zal je echter wel voor moeten betalen.

 

8. Pink Mamma

Pink Mamma is één van de beste en leukste Italiaanse restaurants in de wijk Montmartre. Een echte hotspot! Het hippe en speciale interieur geeft een leuke sfeer. De pizza’s en pasta’s zijn overheerlijk! Met vier verdiepingen is het echt Instagrammable en de place to be. Als je hier een hapje wilt doen, is het verstandig om van tevoren te reserveren!

 

9. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is te herkennen aan de grote boog die de Triomfboog heeft. Een ander groot en één van de bekendste bouwwerken in Parijs. Je vindt de boog aan de Champs-Élysées. Ook hier kan je weer naar boven en van het uitzicht genieten. Echter is de rotonde, waar de Arc de Triomphe zich op bevind, enorm druk. Mocht je ooit met de auto hierlangs komen, pas dan op! Het is geen pretje hier te rijden.

 

10. Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is het grootste stadspark die Parijs rijk is. Het park is bekend onder zowel de Parijzenaren als de toeristen. Je kan hier genieten van de vrijheid, de natuur en het mooie Parijs om het park heen. Je kan hier in rust zitten, op de stoeltjes die er neergezet zijn. Ook kan je zelf een kleedje voor op het gras en wat te eten en drinken mee nemen. Het park staat vol met mooie bloemen en palmbomen.

 

Parijs is echt een te gekke stad! De stad van de liefde… ❤️

Ga jij binnenkort naar Parijs dan wens ik je heel veel plezier en geniet van al het mooie!

 

Lees hier nog meer hotspot tips over andere leuke steden!

Volg:
0

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts