Lucky one!

*PING PING* ‘Hee Deem, kan jij een vlucht van mij overnemen?…

 

Tekst gaat verder onder foto

Aaah! Happiest girl on earth! Een aantal weken geleden was mijn laatste vlucht, althans dat dacht ik. Drie weekjes terug stapte ik s’ Ochtends vroeg m’n uniform weer in, haar netjes en met m’n hakjes aan racede ik naar Schiphol. Dit was m’n laatste vlucht dacht ik bij mezelf. Een cadeautje! Ik kan toch nog even afscheid nemen van iets wat ik het liefste niet wil verlaten. Vandaag ging ik naar het mooie eiland Funchal, Madeira, Portugal. Met een super leuke crew en een spectaculaire landen + uitzicht vanuit de cockpit was dit voor mij een mooie afsluiter. In de kleine 5 minuutjes die we daar hadden, heb ik natuurlijk nog wat foto’s genomen, want wie ben ik zonder een foto in onze kleine break? I don’t know… ‘Is je foto leuk geworden?’ Kreeg ik dan ook als vraag van een passagier die ons heeft zien staan vanaf het Panorama dak op de luchthaven. Er werd gelachen en geklets, zowel tijdens het instappen, tijdens de vlucht en het uitstappen. Wat is het toch een heerlijk beroep! Deze vlucht was ook net iets anders dan normaal voor mij. Die heerlijke galley talk met de meiden was vandaag met de mannen. Ik was one of the boys vandaag, zoals ze dat wel eens zeggen, toch? Wat een heerlijke laatste vlucht was dit, althans dat dacht ik…

 

*PING PING* ‘Deem, wil jij vliegen voor mij? …

Ik kreeg een aapje van mijn beste vriendinnetje Lisan. Jullie hebben haar al vaker voorbij zien komen in mijn blogs en op mijn Instagram. Ik wist niet hoe snel ik moest reageren want ik wilde maar al te graag!

s’ Ochtends vroeg, 06:00 uur ging de wekker… Ik was het niet meer gewend, dus ik sluimerde m’n wekker nog eens. Zo lang dat ik vervolgens weer moest haasten natuurlijk. Eenmaal op Schiphol, ging het ook nu weer door me heen: ‘dit wordt je laatste vlucht Deem… Je laatste landing en service.’ En vandaag had ik niet twee keer opstijgen en landen, maar zelfs drie keer! We vlogen een rondje Canarische Eilanden. Amsterdam – Tenerife – Lanzarote – Amsterdam. Deze vluchten zijn altijd erg pittig en lange werkdagen! Het was vandaag ook vrijdag de 13e. Lucky me! Not… We vertrokken met een klein beetje vertraging, wat we over de gehele dag mooi ingehaald hebben en zo weer op tijd terug op Amsterdam waren. De Canarische Eilanden zijn altijd mijn favoriete Europese bestemmingen. Het is altijd lekker druk aan boord en er is veel te doen. Ook in Corona tijd, waar het normaal op een vlucht een heel stuk rustiger is, vloog de tijd vandaag voorbij!

De service was super druk, van noodles kip tot aan sandwiches kaas en tomaat, alle lunch maaltijden gingen er doorheen. Ik genoot er vol op van en liep dan ook graag een keer extra het gangpad door. Eindelijk had ik ook weer eens de tijd om te genieten van het mooie uitzicht van de cockpit. Die prachtige zonsondergang staat op m’n netvlies gebrand, wat kan ik hier van genieten…

Aan het einde van de vlucht had de crew een leuk afscheidscadeautje voor me. Een flesje Champagne, Kinder Bueno, nootjes en een super lief kaartje met een lieve tekst erop! Wat was het een mooie laatste vlucht en ik kan niet wachten om weer terug te komen!

 

*PING PING* ‘Wil je weer voor me vliegen Deem? …

We begonnen de vlucht met een Live Demo, even het gebruik van het zuurstof masker, het zwemvest en de riem laten zien. Wel drie keer vandaag, want we vlogen weer dezelfde vlucht als vorige week, Tenerife en Lanzarote aan tikken! Gewoon nog een keer vliegen. Dit had ik nooit gedacht na m’n laatste Curacao! Drie vluchten erbij gekregen, I’m so happy! Maar nu was het dus wel echt… Met nog een week te gaan in mijn contract, was dit mijn aller aller laatste vlucht. Ook weer met een super leuke crew begonnen we deze vlucht en druk dat het weer was! s’ Ochtends bedacht ik me al: ‘9/10 passagiers op de terug vlucht, zullen dezelfde zijn als die ik vorige week ook heen gebracht heb’. En ja hoor! Er kwamen veel bekende gezichten voorbij. Het is toch anders nu, omdat je mensen minder snel herken door een mondmasker op. Af en toe zag ik een aantal passagiers smoesen met elkaar ‘hé, dat is de mevrouw van vorige week‘ en dan moest ik natuurlijk lachen en kon ik het niet laten om even een praatje te maken en te vragen hoe de vakantie was. ‘Hoe is uw vakantie geweest mevrouw’, vroeg een jongen aan mij. ‘Nee jongen, ik was gewoon lekker thuis! Hoe was jou vakantie?’ Och, was ik ook maar even een weekje op Tenerife, lekker hoor!

Het was een heerlijke laatste vlucht, waar ik vol op van heb genoten. Elk gesprek, elk loopje door het gangpad zag ik als mijn laatste. Ik had het er af en toe even moeilijk mee, maar dit heb ik absoluut niet de overhand laten nemen!

Ik kom hoe dan ook weer terug in de lucht, de vraag is alleen wanneer!

Tekst gaat verder onder foto’s

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik deze blogpost gisteren zou plaatsen. Maar heel onverwachts kreeg ik gister een belletje van TUI, met de vraag of ik nog een keer wou vliegen! Ze hadden een vlucht voor me! De gelukkigste meid op aarde… Morgen, vrijdag 27 november mag ik voor de aller laatste keer nog eens naar Curacao, het perfecte afscheid en ik kijk er enorm naar uit!

Ik schrijf jullie snel over mijn laatste vlucht.

Veel liefs,

Demi Bonita

Volg:
0
Delen:

1 Reactie

  1. Mark
    november 27, 2020 / 12:26 pm

    Tof, nog een keer je laatste vlucht. Daarna zal het echt spullen inleveren zijn en hopen dat snel alles weer naar normaal gaat.

    Succes met je toekomst en hopelijk nieuwe uitdagingen!

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts