IK BEN UIT HUIS! – Part 1

Maandag 1 maart was het zo ver. We konden eindelijk beginnen! Ik ga uit huis!

Al een aantal maandjes was ik samen met mijn vriend opzoek naar een plekje voor ons samen. Op 28 februari kregen we dan eindelijk de sleutel! Ik zag het huis al helemaal voor me. Daarom hadden we van tevoren alles al gepland: de kleuren voor de muren, onze meubels, hoe we het zouden inrichten, wie er komen/willen helpen, de verhuisbus, MOVING DAY… Met een strak schema begonnen we op 1 maart vroeg in de ochtend met verven. De verf hadden we voor 30% in de korting gescoord bij de Praxis. We zijn voor RAW9010 gegaan en niet voor spierwit. Waarom? Geen idee. Ik volgde Joch hierin :).

Mijn vader kwam uit Zeeland om een halve dag te helpen en ook Nigel mijn (stief)broertje was erbij. Met z’n vieren hebben we de hele dag de boel (muren en plafond) lopen verven. Het witten ging best snel. Zo snel dat we ook direct aan de langste muur, van 10 meter, in de woonkamer, konden beginnen. We hadden besloten om niet alle muren wit te doen, het was al zo wit… We twijfelde heel erg tussen een mooie zand kleur of taupe. Als je de afgelopen weken meegekeken hebt via mijn stories op Instagram, dan weet je dat we toch voor de taupe kleur zijn gegaan! Onze vloer is grijs, dus taupe vonden we daar toch wat mooier bij passen. We hoopte dat de kleur meer naar het bruin toe zou kleuren, zoals de kleur op de deksel, maar helaas we zijn weer eens voor de gek gehouden, zoals altijd met verf… Toch ben ik, als ik zie hoe het nu is als het af is, mega blij met deze kleur. Het is gewoon perfect! Het past heel mooi bij de schouw, bij de gordijnen, het kleed, de stoelen en onze wereldkaart! I’m loving it.

Misschien is het je ook al opgevallen op mijn Instagram, dat we ervoor gekozen hebben om somewhere net voor het einde van de muur bij de schouw, een scheiding te maken. De kleur taupe houdt opeens op en gaat over in wit! Ik ben er helemaal fan van! Echt, I love it! Joch vond het in eerste instantie raar: ‘Je kan die verf toch niet opeens stoppen. Je kan toch niet zomaar een lijn neer zetten’. Nou jawel, just did that 🙂 We besloten maandag om het even te laten rusten en morgen verder te kijken! – in het filmpje hieronder zie je wat ik bedoel!

Aan het einde van de middag hadden we nog een afspraak voor onze salontafeltjes. We hadden twee schattige houten tafels op Marktplaats gezien en deze konden we voor nog geen €30,00 ophalen in Vlaardingen! Ze gingen nog maar net mee in m’n Fiatje, maar we zijn er super blij mee!

In één dag hadden we de hele woon- en slaapkamer gedaan! Ik was trots! *Correctie: ik ben trots.

Hieronder heb ik twee korte video’s toegevoegd van dag 1 nadat alles geverfd was, je kan switchen onder aan de video!

tekst gaat verder onder de video

 

Dinsdag 2 maart gingen we ‘s Ochtends vroeg weer gelijk door. Jochs moeder, oftewel m’n schoonmoedertje ;), was er vandaag ook en we hebben grondig de keuken aangepakt en hier en daar in de woon- en slaapkamer nog wat plekjes voor een tweede keer gedaan. Joch had besloten dat hij de scheiding op de muur toch wel mooier vond. De reden dat ik dit graag wilde is omdat ik de taupe kleur (ingedachte al) niet mooi vond bij de schouw. Daarom wilde ik de kleur niet aan de schouw grenzen en hebben we hem zo’n 20 a 30 centimeter ervoor gestopt. Nu creëren we als het ware ook nog eens soort extra kamer (in gedachten). Dit zie je in een volgende blog!

‘s Middags kwam mijn moeder nog om te helpen met de boel op te ruimen. En zo hadden we in anderhalve dag gewoon alles geverfd! Een totale oppervlakte van 65 m2. Het zag er al zoooo mooi uit na het verven, enorm trots hoe we dit gedaan hebben.

 

Woensdag 3 maart en alles kwam steeds een stapje dichterbij. Vandaag gingen we de meubels halen! Mijn moeder en haar vriend Jan-Willem hebben twee jaar geleden de woonkamer thuis verbouwd en alle meubels hebben we toen opgeslagen bij mijn vader in Zeeland. Hij had er zat plek voor en zo had ik al heel wat meubels voor mijn uitzet en was de keuze een stuk makkelijker om uit huis te gaan. Dit heeft enorm veel geld gescheeld met verhuizen!

We hadden een grote verhuis bus gehuurd en samen met mn beste vriend Kevin ben ik heen en weer naar Zeeland gereden. Ik durfde niet alleen in zo’n grote bus te rijden en Jochem moest deze ochtend naar zijn stage. Hij zit in z’n laatste jaar en is nu met z’n eindstage bezig, dus daarom ging ik gezellig een ochtendje met Kev op pad! Al vroeg, 08:00 uur om precies te zijn, reden we de snelweg op. Zingend op Andre Hazes en Gerard Joling, waren we met een uur bij papa, waar hij de meubels al had klaargezet. Snel inladen, nog even op de koffie en daarna weer terug naar Rotterdam. We waren eerder terug dan verwacht, dus na het uitladen van de meubels, zoals de eettafel, zes eettafel stoelen, een dressoir en twee woonkamer stoelen, zijn we doorgereden naar mama’s huis en hebben we ook gelijk mijn bed, het tv-meubel, de grote spiegel en de koelkast meegenomen! Ondertussen was Joch klaar met stage en kon hij ook komen helpen.

Kev moest in de middag werken en Joch was er ondertussen ook. Daarom maakte ik het derde ritje met de bus samen met Joch naar de Ikea in Utrecht. We hadden een hele mooie bank gezien, maar helaas was Utrecht het dichtstbijzijnde filiaal waar deze nog beschikbaar was. Dit was allemaal zo gebeurd gelukkig en je raad het misschien al. Na ritje 3 komt ritje 4! We hadden dit goed gepland en konden gelijk door vanuit Utrecht naar Bergschenhoek. Via Marktplaats hadden we onze te gekke Ikea Pax kledingkast van 2,36 meter hoog gekocht voor enorm weinig geld! Een aanwinst waar ik echt mega blij mee ben. Een nieuwe Pax Kast is gewoon superduur en Marktplaats (of Facebook Marketplace) staat er vol mee. Echt een aanrader om deze platforms af te gaan als je hier ook naar opzoek ben! We moesten de kast helaas wel nog even zelf uit elkaar halen bij de mensen thuis. Top nadat je al 5 uur in een bus gezeten hebt, het al rond avondetenstijd was en niet te vergeten dat het een Ikea Kast is en daar komt veel bij kijken. Dit is echter geen aanrader, doe dit ook echt nooit! I swear! Jochs armen lagen helemaal open met wondjes toen we klaar waren…

Rond de klok van 7 waren we eindelijk eens thuis. Alle meubels waren er en we waren zo blij! Ik zag het hele huis al voor me en kon niet wachten om alle kleine details ook neer te gaan zetten; kaarsen, fotolijstjes, lampen, vazen… So excited!

Joch en ik gingen snel de bus weg brengen en in de tussentijd waren mama en Jan-Willem ook bij ons nieuwe huisje. Toen we terugkwamen waren ze alvast begonnen aan het in elkaar zetten van de kledingkast. Helaas werd het al snel donker en hadden we nog geen licht, dus morgen weer een nieuwe dag & deze dag vind je in de volgende blog! Lees hem hier.

Liefs,

Demi Bonita

 

Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts