Onze wereldkaart van City Shapes

Ondertussen wonen mijn vriend en ik alweer 2 maandjes in ons nieuwe huisje en beetje bij beetje wordt het steeds meer af! We zijn nog steeds helemaal verliefd op de grote, lichte ramen en onze 3 meter hogen muren. Eén van de redenen waarom ik ook heel graag een mooie wanddecoratie op onze muur wilde! Ik hoefde er niet lang over na te denken. Want als je mij een beetje kent, had je zelf, voordat ik hier zelf überhaupt over na zou moeten denken, al kunnen weten dat er een wereld kaart aan de muur zou komen! In deze blog neem ik je mee naar onze eigen wereldkaart.

De mooie 3D wereldkaarten komen van City Shapes. ‘Wij zorgen voor beleving aan de muur’. Zeg dat wel! Het geeft een sfeer op zich en maakt je huis helemaal af. Maar hoe werkt het nou precies? Ik zal het je vertellen!

De wereldkaarten van City Shapes worden van verschillende soorten hout gemaakt. Wij hebben gekozen voor de Noten Houten. De prachtige noten wereldkaart is een donkerbruine variant in de selectie van City Shapes. Dit houtsoort past vrijwel in elke ruimte, aangezien veel meubels worden gemaakt van notenhout. Het hout wordt netjes opgeschuurd en afgewerkt met natuurlijke olie die ervoor zorgt dat de houtnerf en kleurverschillen nog meer tot zijn recht komen.

De wereldkaarten zijn beschikbaar in 2 formaten: 160cm x 86cm en 216cm x 117cm. Wij kozen voor de kleinste afmeting!

Wanneer de wereldkaart gemaakt en behandeld is door City Shapes, wordt het zorgvuldig verpakt in een stevige kartonnen doos met handvat. De wereldkaart wordt geleverd in een mal waardoor de kaart optimaal beschermd is tijdens transport. In de doos wordt de wereldkaart beschermd met beschermfolie en opvulling om beschadiging te voorkomen. Bestel je jouw kaart voor 15:00 uur? Dan heb je hem de volgende werkdag al in huis!

Maar hoe gaat het ophangen nou in z’n werk? 

Dit werkt net wat lastiger! Bij de wereldkaart ontvang je een Montagehandleiding, papieren sjabloon voor het ophangen, magneet ophangsysteem, schroeven & pluggen en houten afstandhouders + montagekit. Verder heb je zelf een waterpas, potlood, dikke viltstift, een boor en een accutol nodig.

Voor je de gaten in de muur gaat boren, bedenk je eerst goed waar je de kaart wilt helpen. Hier gebruik je het papieren sjabloon voor. Deze hang je op aan de muur! Mijn tip is om dit te doen met plak buddy en niet met tape of plakband. Zo voorkom je dat je kaart gaat verschuiven of van de muur valt. Gebruik ook een waterpas bij het ophangen van het sjabloon, want je wilt niet dat je kaart dalijk schreef hangt!

In het sjabloon vind je meer dan 30 gaatjes. Er bevinden zich in totaal 8 grote gaten, deze zijn zo voor de gaten in de muur, dus teken deze in met je viltstift. De andere kleine gaatjes zijn voor de referentiepunten. Als de wereldkaart hangt, weet je precies waar het uiterste punt moet komen. Daarom teken je deze met potlood, zodat je het later kan uitgummen. Take it from me, gebruik een potlood! Wij gebruikte pen…

Als je alle gaten gehad hebt, en kijk dit goed na! Kan je het sjabloon van de muur afhalen. Maak de plekken van de viltstift eventueel nog wat duidelijker en dan kan je beginnen met het boren op deze 8 plekken. Vervolgens kan je de pluggen erin doen, een magneet pakken en daar de schroef doorheen doen. De schroef kan je nu samen met de magneet in de muur schroeven.

De wereldkaart bestaat uit 5 grote delen met een platte magneet aan de achterkant:

  • Noord-Amerika
  • Zuid-Amerika
  • Groenland
  • Europa, Afrika en Azië
  • Australië

En een stuk of 15 kleine eilandjes die opgehangen worden doormiddel van de houten afstandhouders en montagekit.

De grote werelddelen plaats je op de plek van de magneten op de muur. Aan de hand van de referentiepunten zie je of het werelddeel recht hangt. Nu raad ik je aan om het sjabloon van eerder, op de tafel of grond te leggen. Pak alle kleine eilandjes en leg deze op de plek waar ze horen op de kaart. Vervolgens kan je op de eilanden de houten afstandhouders plakken met montagekit. De houten afstandhouders zijn kleine, zwarte, houten cilinders van 1 centimeter diep die voor het 3D effect zorgen. Deze kit je als eerst op alle houten eilanden. Laat het even 5-10 minuten drogen. In de tussentijd kan je natuurlijk de andere houders op de eilanden doen. Daarna pak je eiland voor eiland. Doe wat kit op de andere kant van de houder, kijk goed op het sjabloon waar deze hoort op de muur en gebruik de referentiepunten die je met potlood hebt aan gestipt voor de juiste plek. Zo ga je door tot je elk eiland gehad hebt.

Controleer de hele wereldkaart aan het einde nog een keer. Klopt elk referentiepunt? Komt het overeen met het sjabloon? Als je te vrede bent, kan je de referentiepunten van potlood weggummen. Ben je net als ik en heb je gebruik gemaakt van een pen? Pak dan wat verf en stip je punten aan 🙂

Zie hieronder het eind resultaat!

Tekst gaat door onder de foto’s

 

Waar worden de wereldkaarten van gemaakt?

De wereldkaarten van City Shapes worden gemaakt van de mooiste houtsoorten. Ze zijn maar liefst 10mm (duurzaam) gefineerd en er zijn verschillende soorten hout waar de wereldkaarten van gemaakt worden:

  • Amerikaans notenhout
  • Eikenhout
  • Palissander
  • Populieren
  • Bamboe

Klik hier om bij de wereldkaarten van City Shapes te komen!

Hoe worden de wereldkaarten gemaakt en voorbereid?

De Wereldkaarten van City Shapes worden gemaakt middels een geavanceerde lasertechniek waardoor de gedetailleerde landgrenzen in het hout worden gegrafeerd. De aangebrachte olie zorgt ervoor dat de houtnerf nog meer tot zijn recht komt. Met het bijgeleverde magneetsysteem, hangt de wereldkaart een centimeter van de muur. Dit maakt het een echte eye catcher aan de muur!

 

Wat voor producten heeft City Shape nog meer?

Naast de wereldkaarten verkoopt City Shapes ook Skylines. Zo kan je in plaats van een wereld kaart, de skyline van jouw favoriete stad aan de muur hangen. Klik hier voor de link. Ook beschikbaar in een kleine variant: City Shapes Mini’s

Ook verkopen ze Citymaps die supermooi zijn om neer te zetten of op te hangen!
Daarnaast verkopen ze ook Iconen van jouw favoriete bezienswaardigheid als aandenken aan jouw favoriete stad.

Voor meer informatie over City Shapes verwijs ik je graag door naar de website!

Wij zijn mega blij met onze wereldkaart! Het heeft ons twee uur geduurd met ophangen, maar het is wel een echte eye catcher bij ons in huis en een echte must have voor ons als reizigers. Wil jij ook zo’n mooie wereldkaart? Neem dan een kijkje op www.cityshapes.nl!

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts