IT’S TIME! Let’s go ✈️

Hi lieve lezers!

Het is alweer eventjes geleden en volgens mij had ik jullie nog een aantal blogs beloofd… Zoals een home details blog, één over het beginnen van mijn eigen webshop, hoe gaat het nu net mij nu ik niet meer vlieg? Deze staan allemaal in concepten en stonden zeker gepland. Maar soms, eigenlijk altijd, maak ik het mezelf te druk met andere dingen en vergeet ik het bloggen… Stom hè? Ja, dat vind ik nou ook : (

Anyways! Gezien de titel van dit blog, kan je wellicht al raden dat ik jullie iets heeeel leuks te vertellen heb… IK MAG WEER VLIEGEN!!!!!!

Eind April kreeg ik het belletje. ‘Hi Demi, met ‘…’ van TUI! Bel ik gelegen?’ JAAA HALLO JA DUH! ‘Je raad wellicht al waarvoor ik je bel, maar we willen je graag weer terug bij ons aan boord zien deze zomer! Heb je zin om weer te vliegen?’ NOUUUU IK DACHT DAT IK GEK WERD!!!! Dit was HET belletje waarop ik aan het wachten was. En ik heb het nog even stil op de blog gehouden en ja het was wel al te lezen op mijn Instagram, maar ik wilde er gewoon 1000% zeker van zijn dat het door ging! Je weet het maar nooit deze tijden…

Toen ik eind Mei eenmaal mijn contract getekend had, konden we niet meer terug! Ik ging eindelijk weer vliegen en dat moest iedereen natuurlijk weten. Instagram stond weer volgespamd en ook m’n vriend kon alle verhalen na een dag al niet meer aanhoren : )

Op 3 Juni mocht ik mijn uniform ophalen. Ook kreeg ik mijn iPad weer mee, wat betekende dat ik weer vol aan de bak mocht! Ik moest weer gaan leren. Vandaag, 17 Juni, begint namelijk mijn Recurrent. Omdat ik een half jaar, om precies te zijn 200 dagen, niet gevlogen heb moet ik deze recurrent afronden. Het is niet een training van 6 weken zoals wanneer je net begint met vliegen, maar één van 3 dagen. Je kan het ook wel een refresher noemen. We krijgen alle (nieuwe) procedures/info te horen die, vanaf het moment dat wij uit dienst gingen, veranderd zijn en we gaan weer een leuke dag praktijk examen te gemoet in het KLM Trainingscentre met de simulators. Verder krijgen we veel theorie training over onder andere: Dangerous Goods, First Aids, Normal Procedures, Emergency Procedures, al het Equipment en Type Specific: Boeing 737 en Boeing 787. We herhalen alles, leren alle drills weer uit ons koppie en aan het eind krijgen we een final exam die weer met 80% behaald moet worden. Easy right? : )

Vandaag is dus de aller eerste dag! We beginnen met een online meeting waar de training uitgelegd wordt en vandaag is ook het eerste examen: Dangerous Goods. Morgen begint dag 1 en zullen we met de training op het hoofdkantoor beginnen.

Op 29 November 2020 kwam ik terug van mijn laatste vlucht Curacao en wat heb ik het sindsdien gemist! Op 29 Juni 2021 staat mijn eerste vlucht van dit jaar weer gepland. Een op en neertje naar ACE, Lanzarote. Ik sta al helemaal te popelen en kan niet wachten om weer aan boord te stappen. Ook heb ik mijn rooster van Juli al ontvangen en deze staat weer helemaal vol gepland. Het ziet eruit als een zomer, zoals die van 2 jaar geleden! We gaan weer vol op vliegen, met onder anderen bestemmingen als Bonaire (first time!!!!!) en weer Curacao!

Mocht je me de komende dagen kwijt zijn, dan ben ik hard aan het leren! ; P

Met deze blog wilde ik jullie weer even op de hoogte brengen en dit mega leuke nieuws met jullie delen! Ik kan niet wachten om jullie de komende maanden weer te schrijven met mijn vlieg verhalen.

En weet je wat pas echt leuk zou zijn! Als ik één van jullie, of meerdere, nog leuker, deze zomer aan boord tegen zou komen. Dus vlieg je nou met TUI deze zomer? Stuur me even een berichtje en misschien komende we elkaar wel tegen!

Tot snel weer! Of wie weet, tot aan boord ❤️

Liefs, Demi Bonita

 

 

*De foto’s in deze blog zijn van 2019. Deze zijn voor het COVID-19 Virus gemaakt.

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts