Onverwachtse overnachting op Kreta!

Het is mijn derde avondvlucht op rij. Hierna had ik nog twee standby dagen en dan heerlijk twee dagen weekend. We vlogen vandaag naar de luchthaven Heraklion op Kreta. Zo’n twee en een halfjaar geleden was Heraklion ook de allereerste luchthaven waar ik met mijn allereerste vlucht als stewardess heen vloog. Altijd als ik naar deze luchthaven vlieg denk ik hieraan: dit was mijn allereerste bestemming waar ik mijn droom waarmaakte. Soms voelt het nog steeds zo ongelofelijk dat ik dit werk alweer twee en een half jaar doe… Time litterly flies when you’re having fun!

Ik hoefde mij pas om 17:00 uur te melden op Schiphol. Voor het eerst na een lange tijd deed ik mijn lange broek weer eens aan. Het is nacht op de terug vlucht en we vliegen op onze mooie Boeing 737-MAX. Maar dat betekent wel: KOU! Ik heb het altijd zo enorm koud als ik ‘s nachts terugvlieg. Dus lange broek it is! De middag voor de vlucht liep niet echt lekker, ik moest terug naar de nagelsalon omdat mijn nagels niet mooi gedaan waren en dat moest gewoon gefixt worden… Enorme drama! Hierdoor ging ik nog bijna te laat weg thuis, maar gelukkig heb ik een zware rechtervoet die het gaspedaal van de auto goed kan intrappen. Dus ik was gewoon op tijd op Schiphol!

Ik kwam aan bij de gate en de sfeer was gelijk raak! Met een enorm leuke crew die bestaat uit: twee flight crew (piloten) en vier cabin crew (stewardessen) gingen we deze vlucht doen. De briefing deden we bij de gate. Alle taken en safety gerelateerde onderwerpen werden besproken. Ik zou deze vlucht achter in het vliegtuig werken. We konden niet direct aan boord omdat de schoonmaak van het vliegtuig nog bezig was, dus we stonden met z’n zessen te wachten, te kletsen en te lachen in de slurf (de brug oftewel: aviobrug) die aan het vliegtuig vast stond. Toen de schoonmaak klaar was konden we aan boord en beginnen aan de vlucht!

Eenmaal rond de klok van 9 kwamen we aan op Heraklion, Kreta. Alle passagiers stapte uit en we deden onze checks. Net als de flight crew. Eén van de piloten maakte het standaard rondje om het vliegtuig, zoals dat bij hun checks hoort, om te zien of alles nog naar behoren is. Helaas werd er iets opgemerkt bij de band. Er werd direct door de technische dienst gekeken naar de situatie en of wij hiermee door mogen vliegen. Het duurde ongeveer een uur tot we meer wisten, in Griekenland was het ondertussen rond de klok van 23:30 uur. Helaas kregen we te horen dat we vanavond niet terug mochten en konden vliegen en dat er morgenochtend met de eerstvolgende vlucht een nieuwe band en twee collega’s van de technische dienst mee zouden vliegen, zodat ze dit morgenochtend vroeg kunnen maken voor ons!

Rond 01:30 uur (Griekse tijd) verlieten wij na een tijd wachten, na het verslepen van het vliegtuig naar de parkeerplek en na alles afgesloten te hebben ook de luchthaven richting het hotel: Hotel Creta Maris Beach Resort. Ik had nog nooit eerder in deze situatie gestaan, dat ik moest blijven op een bestemming waar je normaal alleen maar de luchthaven ziet. Het voelde heel raar, vooral omdat het zo onverwachts was maar aan de andere kant stiekem ook best leuk en spannend. Het is de allereerste keer dat ik op een Grieks eiland ben!

Wij als crew krijgen vaak de vraag: ‘waarom hebben jullie altijd een koffer mee?’ Nou, voor dit soort situaties dus! In mijn koffer heb ik altijd een setje kleding, ondergoed en een bikini zitten, slippers, mijn toilettas, een haar borstel en mijn make-up. Altijd voor de zekerheid en voor in het geval we dus niet terug kunnen… Wat ben ik blij dat ik alles mee had! Op een bikini na, helaas was ik deze dit keer vergeten.

Het hotel was enorm mooi. Ik kreeg direct de Griekse vibe toen we binnenstapte. Een super cosy kamer met de Griekse stijl. Het was even snel douchen en omkleden, want samen met twee andere collega’s gingen wij nog even het nachtleven in Chersonisos bekijken. De strip was op loopafstand en wat was het er druk! Het stond helemaal vol, vooral rondom de club: Bio Bio. Ik was nog nooit in ‘Cherso’, zoals ze dat noemen, geweest, maar mijn broertje zelfs twee weken geleden nog wel en ik zie het al helemaal voor me hoe hij erbij gelopen heeft. Ik weet nou niet zo goed of ik hier blij van word of niet… ;-P

De volgende ochtend had ik de wekker al vroeg staan om als eerst even heerlijk mijn haar te wassen en ja! Dit was echt nodig. Het was 42 graden op Kreta, mega hittegolf! En dan had ik ook nog eens geen bikini mee… Samen met een collega besloten we om na het ontbijt een kijkje te nemen in Oud-Chersonisos. Met een taxi waren we in 7 minuten op het welbekende plein van deze wijk. Het was enorm schattig! Rondom het plein vond je allemaal terrasjes en ook hier kreeg ik geen genoeg van de Griekse vibe die er rondhing. Bekijk de foto’s maar voor jezelf!

Vanwege de extreme warmte besloten we, nadat we wat straatjes door waren gelopen, terug te gaan naar het hotel zodat we nog even van de zon konden genieten en konden zwemmen! Maar ik zat nog steeds met het probleem dat ik geen bikini had… Daar was maar één oplossing voor natuurlijk. Een bikini kopen! Zogezegd, zo gedaan. In een leuk winkeltje aan het strand kocht ik een kleurrijke bikini voor nog geen €15! Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik eerst bij een andere winkel een andere leuke bikini zag… Dat wordt dan €70,00 euro zei de mevrouw… Haha ik sla even over!

We gingen door naar het hotel om snel om te kleden. Bikini aan en liggen! Al duurde dat liggen niet heel lang, want daar was het veeeelte warm voor! Het water van het zwembad was heerlijk en die van de zee was nog beter te vertoeven. Daarnaast was het water zo mooi en helderblauw! Je kan wel raden hoeveel foto’s en video’s ik gemaakt hebt! Ik bespaar ze je hoor ;-P

Rond de klok van 12:30 uur ging ik naar mijn hotelkamer om mij voor te bereiden op de terug vlucht. Het was stiekem best relax om gister 3 uur te vliegen en vandaag 3 uur. Zo mogen ze wel vaker zijn! Maar dan niet op de manier als hoe het nu gegaan is natuurlijk… We kregen van de passagiers te horen dat ze goed op de hoogte waren gehouden en het was gelukkig een prettige terug vlucht!

Dit was voor mij de eerste keer op een Grieks eiland en wat vond ik het mooi! En dan hoorde ik zelfs dat Kreta niet eens het mooiste eiland is… Wie weet ben ik in Oktober tijdens mijn vakantie wel op een ander Grieks eiland te vinden om mijn Mamma Mia droom na te leven ;-P

Onverwachts Kreta was stiekem toch wel heel leuk! Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende.

Liefs,

Demi Bonita

Volg:
0
Delen:

3 Reacties

 1. Corrie
  september 12, 2021 / 12:35 pm

  Wat leuk geschreven Demi!

  • demibonitax
   Auteur
   september 12, 2021 / 3:51 pm

   Super lief! Dankjewel 🤍

 2. Mark
  september 12, 2021 / 8:19 pm

  Mooi verhaal weer en leuk om te lezen

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts