10x Hotspots in Valencia

In mijn vorige blog kon je lezen wat ik per dag gedaan hebben in Valencia! Ook nu schrijf ik jullie weer met de leukste hotspots!

De 5 dagen zijn voorbijgevlogen en ik heb enorm genoten. Zoveel leuke mensen ontmoet en zoveel mooie dingen gezien! Daarom heb ik een lijstje voor je gemaakt met wat je zeker weten niet mag missen in Valencia! Lees je mee…

Valencia is een soort mini Barcelona om het even te vergelijken. Daarom om te beginnen heb ik hier wat tips voor je hoe je je het makkelijkst door de stad kan verplaatsen! Om het centrum van Valencia te verkennen is alles makkelijk te voet te doen. Dit is dan ook wat ik vaak deed. Ik heb kilometers gelopen… Sommige bezienswaardigheden of pleintjes liggen toch wat verder, daarvoor vind je door de hele stad fietsen en fietsenstallingen van Valenbisi. Je kan hiervoor een week abonnement afsluiten van €13,30 met je CreditCard of PayPal. Je kan dan onbeperkt een fiets uit de stalling pakken en er 30 minuten gratis mee fietsen en op een willekeurige plek weer terugzetten in een stalling. Ga je over de 30 minuten heen? Dan komt er €1,04 bovenop. Naast de fietsen heb ik ook veel gebruikt gemaakt van de taxi’s. Liever lui dan moe zeggen ze toch? De taxi’s in Valencia zijn ontzettend goedkoop! Ze hebben geen Uber in Valencia maar wel Free Now. Toch raad ik je aan om gewoon een taxi langs de weg aan te houden omdat de taxi’s van Free Now de meter al starten wanneer ze onderweg zijn naar jou toe, dat is natuurlijk zonde van je geld!

Dat vertelt hebbende, laten we maar beginnen met de top 10 hotspots!

Plaça de l’Ajuntament & Carrer de les Barques

Plaça de l’Ajuntament is het grootste plein, met de enorm mooie fontein, in Valencia. Er bevinden zich leuke winkeltjes en restaurantjes rondom dit plein. Vanaf hier is alles makkelijk te belopen, elk winkelstraatje en elk restaurantje. Aan dit grote plein vind je Carrer de les Barques. Als je het mij vraagt: de mooiste straat in heel Valencia! En dan zal je je vast afvragen, wat is er zo boeiend aan? Het gebouw op de achtergrond, de mooie palmbomen, just the view… Ik hou hier gewoon enorm van!

2. Sabbia By Cabbeach

Sabbia by Cabbeach is een enorm leuk en vooral lekker restaurant aan de boulevard bij het strand van Valencia. Een restaurant met veel verschillende tapas gerechtjes. Binnen zit je enorm knus en gezellig aan ronde tafels of een romantische twee zitter, maar je hebt ook de keus om buiten te zitten. Geniet onder het genot van een lekker wijntje van heerlijke oesters!

3. Voltereta by Manhattan & Voltereta by Bali

Eén van de leukste en misschien wel de beste restaurants van Valencia is Voltereta. Je wordt volledig ingeleid met een geweldige binnenkomt. Met een heerlijke verhaallijn, eet je hier in stijl en volledig in thema, geniet van de Tapas of een volledig Menu. Voor een uitgebreid verslag, raad ik je aan om mijn review te lezen over Voltereta: klik hier. En geloof me, de review is erg goed! Wil je een avondje uitgebreid uit eten? Dan raad ik Manhattan aan. Gezellig ergens lunchen tussen de middag? Ga dan naar Bali! Mijn beste tip voor een uiteten in Valencia!

4. Plaça de la Virgen

Plaça de la Virgin is een leuk pleintje met een kleine fontein aan de achterkant van de Kathedraal van Valencia. De bevind zich aan de Plaça de la Reina. Helaas was Plaça de Reina in constructie dus kan ik hier niet veel over vertellen, maar wat ik hoor is dit ook een plein wat op een lijstje als dit hoort! Dus bij deze. Zowel op Plaça de la Virgen als Plaça de la Reina vind je leuke restaurantjes om een drankje te doen in de zon of wat te eten. Ronden de pleinen en in de straten er omheen vind je allemaal leuke winkeltjes!

5. Mercat Central

Mercat Central is de grote overdekte markt in Valencia. Als je van eten houdt, is dit een plek die je zeker niet mag missen. Je kan hier allerlei soorten eten proeven en kopen. Om mee te nemen en om gelijk op te eten.

6. Ciutat de les Artes y las Ciencias

Wie aan Valencia denkt, denkt vaak aan Ciutat de les Arted y las Ciencias. Vraag me niet hoe je dit uitspreek, ik kort hem af: de Art. In een enorm mooie oude stad als Valencia, is de Art iets enorm moderns en dat allemaal als Museum en als wetenschapsgebouw. Dat is er ook best vanaf te zien! En als je vindt dat het er op foto’s al enorm groot uit ziet, wacht maar tot je het in het echt ziet. Ik heb hier enorm genoten: loop lekker rond, neem overal een kijkje en ga vooral naar binnen als je tijd hiervoor hebt (dit had ik helaas niet)

7. Club Mya & Umbarcle

Zin in een avondje uit? Lekker stappen en helemaal uit je plaat gaan? Er zijn zat leuke tenten in Valencia waar dat kan. Maar de grootste vind je hier: naast Ciutat de les Artes y las Ciencias vind je Club Mya. Hiervoor moet je de trap voor naar beneden. Op straatniveau vind je Club Umbracle. En geloof me als ik zeg, wanneer je van techno houdt, ga naar Umbracle! Wil je van lekker Nederlandse bollenschut muziek genieten? Dan raad ik Club Mya aan!

 

8. Parque Jardi del Turia

Vanuit Ciutat de les Artes y las Ciencias kan je eigenlijk heel de stad rond. Jaren geleden, en dan heb ik het echt over jaaaaren, liep er een rivier door Valencia. Door de warmte is deze opgedroogd en hebben de Spanjaarden een enorm leuk en mooi park weten te bouwen. Vanaf de Art loopt deze dus de stad rond, te vinden onder de naam Parque Jardi del Turia. Je kan hier lopen, fietsen, hardlopen en bij elke brug heb je de mogelijkheid om weer naar straatniveau te gaan en of naar de stad te gaan of richting het strand te lopen.

 

9. Torres de Serranos

Ergens in de vroegere jaren stond er een stadsmuur om Valencia heen. Deze stadsmuur had 12 poorten. Hiervan zijn er nog twee torens over die je nu nog steeds op kan. Ze geven je een prachtig uitzicht over de stad dus zeker een bezoekje waard! Kijk wel even wanneer je gaat. Op sommige momenten van de dag kan je gratis naar boven! PS. Ik raad je je loop schoenen aan te trekken met die trappen… ;P

10. El Carmen

El Carmen is een wijk dat noord-west van/in het centrum ligt. Je vind er veel leuke restaurantjes en barretjes, maar natuurlijk ook winkeltjes. Het is er s’ Avonds gezellig druk en je vind er talloze muren met veel graffiti wat het lopen door de stad enorm leuk maakt!

Ga jij binnenkort naar Valencia, dan wens ik je heel veel plezier en geniet ervan!

 

Lees hier nog meer hotspot tips over andere leuke steden!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts