Solo citytrip naar Valencia

Terwijl ik aan deze blog begin, zit ik heerlijk op het terras in het centrum van Valencia, op mijn laatste dag. Het is heerlijk warm en ik heb eigenlijk helemaal geen zin om weer terug te gaan naar het koude en stormachtige Nederland. De 5 dagen zijn voorbij gevlogen en ik wil langer blijven. Ik was enorm toe aan deze trip. Ik heb enorm genoten en in deze blog vertel ik jullie alles over mijn trip alleen naar Valencia. Lees je mee?

Zondag 10 oktober vloog ik vroeg naar Valencia toe, met KLM. Voor mij als stewardess, de allereerste keer dat ik met het grote blauw ging. Dat vond ik natuurlijk super leuk! Ik ging voor het eerst helemaal alleen op pad. Alhoewel, in 2018 ben ik ook al eens alleen weggeweest en dat was zelfs nog langer dan dit. Toen ben ik 2 weken alleen naar London voor een Engels Cursus van EF. Wellicht dat je je het nog kan herinneren. Toch was dat anders dan nu: ik was al eerder in London geweest, ik had van te voren al contact met meiden die tegelijkertijd gingen als mij en daar ging ik naar een school waar je standaard al mensen leert kennen. Nu ging ik helemaal alleen naar een wildvreemde stad!

Eerst even wat huishoudelijke info voor jullie, voordat ik jullie mee neem in mijn dagen:

Waar verbleef ik in Valencia?

Gedurende deze 5-daagse trip naar Valencia, verbleef ik in het DWO CHECK-IN HOTEL VALENCIA. Het hotel lag op zo’n 40 minuten reizen af van de luchthaven. Ik nam hiervoor de metro en de laatste 10 minuten moest ik nog een klein stukje lopen. Het hotel lag op een prima locatie. Dicht bij het strand en de haven: zo’n 15 minuten lopen. Maar wel iets verder weg van het centrum: 40 minuten lopen of 12 minuten fietsen. Ik nam vaak een taxi: 5-7 minuten rijden en tussen de €5,00-7,00 euro vanaf het centrum. Mijn gehele trip heb ik bij het reisbureau van TUI geboekt!

Hoe ging ik de stad rond?

Om het centrum van Valencia te verkennen is alles makkelijk te voet te doen. Dit is dan ook wat ik vaak deed. Ik heb kilometers gelopen… Met als hoogte punt maandag: 23 kilometer op één dag. Daarna heb ik ook zeker 3 dagen lang last gehad van mijn knie. Sommige bezienswaardigheden of pleintjes liggen toch wat verder weg dan je denkt, daarvoor vind je door de hele stad fietsen en fietsenstallingen van Valenbisi. Je kan hiervoor een week abonnement afsluiten van €13,30 met je CreditCard of PayPal. Je kan dan onbeperkt een fiets uit de stalling pakken en er 30 minuten gratis mee fietsen en op een willekeurige plek weer terugzetten in een stalling. Ga je over de 30 minuten heen? Dan komt er €1,04 bovenop. Naast de fietsen heb ik ook veel gebruikt gemaakt van de taxi’s. Liever lui dan moe zeggen ze toch? De taxi’s in Valencia zijn ontzettend goedkoop! Ze hebben geen Uber in Valencia maar wel Free Now. Toch raad ik je aan om gewoon een taxi langs de weg aan te houden omdat de taxi’s van Free Now de meter al starten wanneer ze onderweg zijn naar jou toe, dat is natuurlijk zonde van je geld!

Zondag  10 oktober 2021

Vroeg in de ochtend ging mijn wekker. Tijd om naar Valencia te gaan! Iets waar ik de laatste paar weken naar uitgekeken had. Mijn vakantie stond al even gepland, maar toen deze trip ook daadwerkelijk geboekt was kon ik niet meer wachten. Even het land uit en alles even achter laten. De zomer is enorm druk geweest, ik heb heel veel gevlogen en zoals sommige van jullie wellicht weten, is het sinds Juli ook uit met mijn relatie. Ik wilde gewoon even alleen weg, het was alleen eventjes te veel en ik wil mezelf weer vinden en me weer gelukkig voelen. Hoe vaak ik ook vrolijk oog, de afgelopen maanden was ik niet mezelf. I need this trip!

Eenmaal aan boord van het vliegtuig gooide ik alle zorgen van m’n schouders af en ging ik genieten. Eén keer koos ik even voor mezelf. De vlucht was zo voorbij en een uur na landing stond ik al in het hotel. Normaal gesproken ben ik altijd van het plannen. Je raad het vast wel, ik had nog helemaal niks opgezocht wat ik ging doen… Een planning? Ho maar, blindeloos ging ik het centrum in. Toevallig zat een vriendinnetje van mij ook in Valencia voor een maand. We hadden even contact en eigenlijk spraken we gelijk af. Kimberly liet mij een stukje van de stad zien. We bezochten haar appartement, liepen wat rond in de buurt van het grote welbekende plein met de grote fontein, maakte hier en daar wat foto’s en natuurlijk gingen we even shoppen. s ‘Avonds werd ik uitgenodigd door Kimberly en haar vriend om mee te gaan eten bij een heel leuk restaurant genaamd: Voltereta by Manhattan. Een restaurant helemaal in de style van New York in 1920. We hebben heerlijk Tapas gegeten en genoten van de Amerikaanse stijl en service in dit restaurant. Op mijn Instagram zie je hier meer over maar binnenkort komt er ook een leuke review blog online.

Maandag 11 oktober 2021

Mijn wekker ging om 08:30 uur. Ik wilde er redelijk vroeg uit zijn en een ritme voor mezelf creëren. Om 09:30 uur zat ik lekker aan het ontbijt en te bedenken wat ik vandaag ging doen. Nog steeds had ik geen plan gemaakt en opgezocht wat er allemaal te doen was in de stad. Dus tijdens het ontbijt heb ik hier even de tijd voor genomen! Ik besloot om deze ochtend als eerst naar Mercat Central te gaan. Een overdekte markt met alleen maar eten. Dit was enorm leuk en lekker. Ik heb voor mezelf een heerlijke salami worst gescoord en gedroogd fruit, m’n favoriet!

Na de Mercat Central ben ik weer richting de grote winkelstraat gegaan en heb ik lekker rondgelopen. Rond de klok van twee zocht ik een leuk terrasje op om even wat te eten. Ik kwam een terras tegen in een grote straat, in de zon met overheerlijke ‘mini’ pizza’s, waar ik lekker een uurtje heb gezeten. Genieten! Alleen, in een wildvreemde stad, met zoveel verschillende mensen en m’n eigen gedachtes. Ik was weer helemaal tot mezelf aan het komen.

Gisteravond had ik in bed heel spontaan besloten om na jaren weer eens uit m’n comfort zone te gaan en Tinder te downloaden. Je zal vast denken waarom… Een vriendin van mij rade dit aan wanneer je alleen in het buitenland bent, om ‘vrienden’ te maken. Er zitten veel jongens en meiden op deze app die alleen op reis zijn of studeren in het buitenland. Zo had ik dit dus ook gedaan en al snel kwam ik in contact met heel wat mensen. Ik kreeg wat berichtjes op Instagram om gezellig ergens een drankje en/of hapje te eten en uitnodigingen voor feesten.

Via Tinder had ik contact met een jongen om een drankje te doen tussen de middag. Hij was Nederlands, studeerde in Barcelona en was ook een paar daagjes weg met zijn huisgenoot die uit Oostenrijk komt. We hebben gezellig op het welbekende plein Plaza de la Virgen gezeten. Helaas gingen zij weer terug naar Barcelona deze middag, dus het was voor korte duur. Ik had weer contact met Kimberly en ze vertelde dat ze richting het Ciutat de les Artes y las Ciencias gingen lopen. Ik was van plan om naar mijn hotel te gaan en zo spraken we af dat ik een stukje met hen meeliep. We liepen een grote straat in, één met een lang pad die geleid werd door palmbomen. Wat was het er mooi en leuk! Ik liep hierna richting mijn hotel, met een klein ommetje door nog wat leuke straatjes in Valencia, tot ik besloot dat ik wel genoeg gelopen had voor vandaag. De teller stond al op 17 km. Ik nam een taxi en heb in mijn hotel even heerlijk een uurtje op bed gelegen.

Via Instagram had ik contact met een jongen die mij op Tinder had gezien. Ik kreeg in de ochtend een berichtje… ‘Hee! Ik ben tot woensdag in Valencia. Zin om een drankje te doen?’ Hier hou ik nou van! Lekker spontaan, gaan met die banaan. We hadden wat contact over de dag en besloten uit eindelijk om s’ Avonds een hapje te gaan eten bij het strand, you can call it a date! Sem en ik hadden bij mijn hotel afgesproken om vervolgens samen naar het strand te lopen, wat een rechte weg was vanaf hier. Ik dacht ik laat hem wel naar mijn hotel komen, want dalijk ga ik ergens heen en komt hij niet opdagen en dan sta ik daar… Hahaha, nou gelukkig was hij er wel en we hadden gelijk een goede klik! Het was supergezellig en we hebben volop gekletst. We kozen een leuk restaurantje uit aan de boulevard: Sabbia By Cabbeach. Het zag er zo leuk uit van binnen. Ook hier vind je op mijn Instagram in mijn highlights meer over!

Via Tinder werd ik door een groep uitgenodigd om s ‘Avonds mee uit te gaan. Ze studeerde in Valencia en een jongen van deze groep had mij een berichtje gestuurd of ik mee wilde naar de club Mya. De volgende dag (dinsdag) was een nationale feestdag in Valencia, dus de clubs waren op deze maandagavond gewoon open. Samen met Sem gingen we naar de locatie die ik doorgestuurd kreeg. Het was gelijk supergezellig, lekker gekletst en ingedronken voor het feest. Het was een super gezellige avond en rond de klok van 4 lag ik heerlijk in m’n bedje.

Dinsdag 12 Oktober 2021

Met een klein beetje hoofdpijn stapte ik rond 11 uur mijn bed uit. Tot zover mijn ritme… Wat was het een gezellige avond gister dacht ik bij mezelf. Ik was al maanden niet uit geweest zoals afgelopen avond. Omdat ik zo laat pas m’n bed uitging had ik ook het ontbijt gemist. Dus het eerste wat ik deed was een ontbijtje scoren bij een Patisserie. Ik besloot om weer naar het centrum te gaan en vanaf daar zag ik wel verder. Ik facetimde nog even met mama en dat ‘even’ is ruim 45 minuten geworden; oftewel ik heb vanaf mijn hotel naar het centrum gelopen met mama aan de telefoon. Heerlijk!

Eenmaal in het centrum liep ik door wat leuke, schattige, smalle straatjes. De zon scheen en de sfeer in de stad was heerlijk vanwege de feestdag. Ik kwam langs wat leuke pleintjes waar kleine marktjes met allemaal ‘rommel’ spulletjes verkocht werden. Ergens om de hoek, in een straat vond ik een vintage winkel van Levi’s. It was like heaven  Helaas hingen er alleen maar te grote maten van broeken en jasjes voor mij, maar goedkoop was het zeker! Nog geen €15,00 voor een broek, OMG! Ondertussen was het een uur of 1 en besloot ik een plekje op een terras op te zoeken om wat te eten. Ik vond een plekje bij een Patisserie in de straat die het grote plein met de fontein verlengd. In het zonnetje genoot ik van een heerlijk stokbroodje + jus de Orange.

Alsof ik nog niet genoeg kleding en schoenen heb, liep ik een winkeltje met allemaal leuke hakjes binnen. Ik was al een tijdje opzoek (ook in NL) naar lage hakken en ik zag een paar prachtige in de etalage staan. Gepast en meegenomen! Natuurlijk ook gelijk aan gedaan. Ondertussen had ik ook weer contact met Sem. Het was deze dinsdag enorm warm en we besloten nog even naar het strand te gaan. Heel toevallig lagen Kimberly en haar vriend ook op het strand dus we sloten bij hen aan.Om 18:00 gingen we weg van het strand, maar niet zonder een kijkje te nemen bij een leuk brasserie die langs de boulevard liep. Even wat souveniertjes meenemen voor de mensen thuis! Ik kleed mij om in het hotel voor het avondeten. Ik had weer met Sem afgesproken om een hapje te eten in het centrum. Bij een leuk Italiaans restaurant aan de Plaza de la Virgen genoten we van een heerlijke pasta onder het genot van een wit wijntje. We sloten de avond af bij een Irish Pub met een kan Aqua de Valencia.

Woensdag 13 Oktober 2021

Het was weer erg laat geworden vannacht, dus ook vandaag was ik weer te laat voor het ontbijt. De vorige dag zag ik dat er vlakbij mijn hotel een schattige Patisserie zat, dus hier heb ik mijn ontbijtje gehaald. Daarna pakte ik de fiets naar het centrum. Ik fietste langs de mooie bruggetjes die je in Valencia hebt, door naar Torres de Serranos. Eén van de oude uitkijk Torrens die heel, heel vroeger de stad beschermde. Ik had nog steeds last van mijn knie van het lopen van de dagen hiervoor, waar ik enorm van baalde! Toch nam ik de meters hogen trap naar boven, om van het uitzicht die je vanuit de toren hebt, te bekijken. Het was mega mooi en vanaf hier zag je hoe groot, mooi, oud maar ook weer nieuw de stad is.

Nadat ik er even over gedaan heb om weer beneden te komen (door m’n knie), liep ik door naar de wijk El Carme. In deze wijk vind je straten vol met muren Graffiti. De ene muur nog gekker en/of mooier dan de ander! Ik keek m’n ogen uit.

Ik vond dat ik wel weer genoeg gelopen had en pakte een fiets. Sem zou vandaag doorgaan naar Madrid, hij is 3 maanden op reis door Spanje. Toen ik op de fiets zat belde we even en besloten we nog als laatst samen te lunchen. Dit keer bij Voltereta by Bali. Een restaurant helemaal in de style van Bali, met heerlijke Aziatische gerechten. Ook hier vind je binnenkort een review online.

Sem ging door naar de bus en ik liep zoals gewoonlijk m’n ogen weer uit te kijken in de stad. Straatjes, pleintjes, terrassen, mensen. Wat was het heerlijk! Ik ging weer even terug naar het hotel en kleed mij om, om s’ Avonds lekker een hapje te eten en ik wist al precies waar. Bij het restaurant Haus ging ik in een kleine rij staan die buiten stond. Een Nederlands gezin stond voor mij, maar de eigenaar dacht dat ik hierbij hoorde. Niet iedereen gaat natuurlijk alleen uit eten. Het was enorm druk bij het restaurant, maar toen de eigenaar hoorde dat ik alleen was deed hij er alles aan en liet bij zijn medewerkers hard werken om buiten een extra tafel neer te zetten. De man kwam regelmatig langs om een praatje te maken en vertelde van alles over de gerechten. Ik kreeg zelfs een wijntje en shotje van het huis. Ik heb heerlijke garnalen met patatas bravas gegeten.

Via Tinder had ik weer contact met een jongen die heel toevallig een aantal straten verder bij mij in Rotterdam verder woont. We konden elkaar nog niet maar besloten af te spreken en een drankje te doen bij een Rooftop bar met uitzicht op de Ciutat de les Artes y las Ciencias. Helaas ging de bar al om 12 uur dicht, dus gingen we midden in de nacht op een scooter door naar een Iris pub. Het voelde net alsof ik in een film zat, deze hele reis zou zo gefilmd kunnen zijn. Ik had het zo naar m’n zin ❤️

Donderdag 14 Oktober 2021

De laatste dag alweer.. Wat vond ik het jammer! Maar ook wel weer prima eigenlijk. Ik had zoveel gelopen dat ik daar eigenlijk meer moe van was. Daarentegen was het ook heerlijk weer en gewoon 25 graden in Valencia, wat het wat meer vermoeiender maakte allemaal. Maar boeie, alles beter dan storm en 7 graden in Nederland.

Mijn wekker stond redelijk vroeg want ik wilde nog wat aan mijn dag hebben. Nadat ik in het hotel uitgecheckt had, pakte ik een fiets en ging ik naar Ciutat de les Artes y las Ciencias. Hier was afgelopen maandag ook club Mya waar we uit waren geweest. Naast de Artes ligt een leuk en schattig parkje. Eigenlijk het welbekende park met de hoge bogen. Hier liep ik wat doorheen en vervolgens ging ik door naar het water en het enorm grote gebouw van de Artes. Het was zo warm dat ik dacht ik kan dat water nu wel in springen…

Ik liep nog wat rond en bekeek alles op m’n gemakje. Het was zo indrukwekkend hoe zo iets moderns en groots in zo’n oude stad als dit staat. Als je er wel eens geweest ben, snap je denk ik wel wat ik bedoel! Na zo’n 2 uur pakte ik de fiets en fietste ik door het grote park van de stad. Vroeger liep hier een rivier, maar doordat de stad ooit bijna overstroomd was het ze de rivier laten uitdrogen en is het nu het grote en welbekende park van Valencia: Parque Jardi del Turia. Vervolgens heb ik nog even een klein half uurtje afgesproken en wat gedronken op een terras met de moeder en zus van een goed vriendinnetje van mij. Het was alweer even geleden dat ik hun gezien had en heel toevallig waren zij gisteravond aangekomen en leek het ons beide leuk om af te spreken!

Tegen de klok van half 3 ging ik weer terug naar mijn hotel om mijn spullen te halen en door te gaan naar de luchthaven. Mijn tijd hier zat er op en wat heb ik genoten. Vijf dagen alleen met mijn eigen gedachtes, op een wildvreemde plek en in nieuwe situaties. Wat voel ik me weer als mezelf, ik heb mezelf weer terug gevonden en voel me zoveel gelukkiger. Reizen is zo’n uitlaatklep en het geeft je een gevoel wat niets of niemand anders je ooit kan geven. Alles hoe ik hoopte me te voelen na deze trip, is hoe ik mij nu voel, I am me again ✨

Ik heb de tijd van mijn leven gehad vol met nieuwe mensen en nieuwe herinneringen! Een tijd om nooit meer te vergeten 🤍

– Op Instagram vind je in mijn Highlights een Q&A over alleen reizen.

 

Lees ook: 10x Hotspots in Valencia!

Volg:
0

1 Reactie

  1. Mark van Niel
    januari 9, 2022 / 5:07 pm

    Leuk geschreven weer en meid wat zie je er goed uit! Groot gelijk dat je zo lekker geniet/ Hopelijk kan dat hier in NL ook weer snel!

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts