Valencia: vakantie, emigreren en alles er omheen! Dag 1

AAAAH! Jonges! Ik ga verhuizen naar het buitenland! Mega excited schrijf ik de inleiding van deze blog terwijl ik onderweg ben naar Valencia. Ik ga een paar daagjes weg om huizen te bezichtigen, alles te regelen voor het emigreren maar ook om toch ook een klein beetje vakantie te vieren! Elke dag zal er een blog online staan over onze dag en neem ik jullie in alles mee. Ook op TikTok staat er elke dag een vlog online en op Instagram kan je alles direct volgen via mij story’s ❤️

Dag 1: 02 November 2022

Om 10 over half 3 s ‘Middags vertrok onze vlucht vanaf Rotterdam Airport. Samen met de moeder van mijn beste vriendin, ook wel mijn tweede moeder aka m’n peetmoedertje <3 stappen we het vliegtuig in. We vliegen met m’n groene collega’s naar het zonnige spanje.

Momenteel zit ik heerlijk te relaxen aan boord. Daar waar ik normaal nu bezig ben met het voorbereiden van de service, schrijf ik jullie nu deze blog. Ik vind het een mooie gelegenheid om jullie wat meer uit te leggen over het verhuizen naar Spanje en hoe het dan zit met mijn werk! Daar kwamen veel vragen over binnen en ik leg het jullie graag uit!

Al jaren roep ik dat ik super graag in het buitenalland wil wonen, naast het Stewardess worden is dit ook altijd al een droom van mij geweest. Toen ik vorig jaar alleen 5 dagen naar Valencia ben geweest voor een citytrip, wist ik gelijk dat ik hier wilde wonen! Mijn moeder was toen al ziek en even een side note voor de gene die dit wellicht niet weten: Afgelopen Juni is mijn moeder overleden aan uitzaaiingen van kanker. Als grapje zei mama vorig jaar: ‘je wacht maar tot ik dood ben’, waar we toen nog erg om moesten lachen en niet wetende dat het zoveel sneller zou zijn dan we hoopten en dachten. Enkele dagen voor het overlijden kwam ze erop terug en benoemde ze nog even: ‘wel echt gaan hè!’ Waarop ik zei: ‘waar heb je het over mam?’ ‘Verhuizen naar Valencia, beloof je het me?’ And here we go! Sneller dan ik dacht, ben ik nu onderweg om er 12 hele mooie dagen van te gaan maken. Sneller omdat ik aan mezelf merk dat ik in Nederland momenteel niet gelukkig ben. Ondanks dat ik allemaal lieve mensen om me heen heb, een geweldige baan heb en een super leuk huis, voel ik me niet altijd gelukkig en de vrolijke ik die ik altijd geweest ben. Het is niet vluchten, maar even weg gaan van alles en iedereen om mezelf weer terug te vinden en ik hoop dat dat in Valencia zal gaan lukken, om weer de beste versie van mezelf te kunnen zijn!

Binnen KLM is er een regeling dat je als cabine personeel in het buitenland kan wonen en voor KLM kan werken. Hoe de regeling precies werkt is ingewikkeld uit te leggen. Een makkelijke versie: normaal gesproken krijg je reiskosten vergoeding, nu krijg ik vluchten van en naar Amsterdam om op mijn werk te komen. Valencia zal niet mijn thuis basis worden en daarom zal ik voordat mijn werkweek begint, terug naar Amsterdam vliegen en als mijn werkweek afgelopen is, vlieg ik weer terug naar Valencia. Hierdoor ga ik ook parttimen (80% vliegen) om meer thuis in Valencia te zijn!

Wat ik met mijn huidige huis gaat doen, ben ik nog niet helemaal overuit! 😊

Rond de klok van 5 landen we op Valencia Airport en kan de vakantie + zoektocht naar huisjes eindelijk beginnen! Met een taxi gingen we naar ons hotel, die zich midden in het centrum bevind: Jerro Rooms. Een straat achter de arena, het station en het grote mooie plein Placa de l’Ajuntament.

Rustig pakte we al onze spullen uit en chillde we nog even op de kamer. Aangezien alles in spanje tranquillo is en ze hier altijd laat eten, liepen we om 20:00 het hotel uit, opzoek naar een restaurant. Over Placa de l’Ajuntament, Placa de la Reina en Placa de la Virgen, liepen we weer terug om bij restaurant Haus te gaan eten. Uiteraard Tapas! En niet te vergeten met Patats Bravas en Gambas, dat vind ik toch zo lekker!

Tot zo ver dag 1! Morgen gaan we opzoek naar Makelaars en kijken waar we hier en daar wellicht al een bezichtiging kunnen doen of een afspraak kunnen maken. Tot morgen 🤍

Instagram: https://www.instagram.com/demibonita/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@demibonita

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts