Valencia: vakantie, emigreren en alles er omheen! Dag 2

AAAAH! Jonges! Ik ga verhuizen naar het buitenland! Ik ga een paar daagjes naar Valencia om huizen te bezichtigen, alles te regelen voor het emigreren maar ook om toch ook een klein beetje vakantie te vieren! Elke dag zal er een blog online staan over onze dag en neem ik jullie in alles mee. Ook op TikTok staat er elke dag een vlog online en op Instagram kan je alles direct volgen via mij story’s ❤️

Lees hier de blog over dag 1

Dag 2: 03 november 2022

We begonnen de dag relax. Rond de klok van half 11 liepen we ons hotel uit, naar een van de lekkerste ontbijt zaken in Valencia: Dolce de Leche. Een collega van mij was ook in Valencia, voor werk, dus zij kwam gezellig mee een koffietje en taartje drinken bij Dolce. Dolce bevind zich in de wijk Arrancapins. Een kleine 12 minuten lopen vanaf ons hotel. Terwijl naar deze wijk toe liepen, keek ik wat in het rond om te zien hoe ik het hier zou vinden, mocht ik hier een appartement zien. Mijn mening: rustiger dan het centrum, fijne sfeer!

Tijdens het ontbijt (meer brunch) besloten we om vandaag de tijd te nemen om langs verschillende makelaars te lopen. Op google maps typte we ‘Real Estate’ in en zo kwamen er al veel verschillende makelaars uitgerold. Ene gebouw in, andere eruit. Ze waren niet allemaal even makkelijk te vinden, vooral niet als ze niet op de begane grond zitten. In de winkel straat bevond zich ‘Real Estate Elephant’, waar we op de zesde verdieping zo binnen konden lopen en ze ons heel vriendelijk hielpen. Een lieve vrouw genaamd Zilda, hielp ons in het Engels. Ze schreef al mijn wensen op en ging haar best doen om iets te vinden wat echt bij mij paste!

Zilda gaf tips wat als volgende te doen. Als je in Spanje woont, heb je NIE nummer nodig, in ieder geval in mijn geval, want ik moet uitgeschreven worden in Nederland om van de KLM regeling genruik te kunnen maken. Een NIE nummer aanvragen kan pas als ik een woning gevonden heb, maar bij veel huurders is het ook verplicht om een spaanse bankrekening te hebben. Dit konden we wel al doen! Gelukkig werkt een vriendin van Zilda bij de bank, ze gaf haar een belletje en we konden gelijk langs komen! Ook hier heb je normaal gesproken een adres voor nodig waar je woont, maar Zilda was zo lief dat ik het adres van de Real Estate mag gebruiken omdat ik hier toch nog wel eventjes ben! De bankpas kan dan daar afgeleverd worden. Bij de bank hebben we een afspraak gemaakt om morgen om 16:00 terug te komen, voor het aanvragen van een bankpas + account. 

We besloten even lekker een terrasje op te zoeken op Placa del Col-legi del Patriarca. Even lekker een drankje tot we weer door gingen, fietsen! We fietste door de wijk Russafa, wat enorm populair, leuk en druk is. Even de sfeer proeven hoe ik deze wijk zou vinden als ik hier een houdje vind. Mijn mening: erg druk maar wel gezellig!

Door Russafa fietsten we door naar Jardi del Turia, het grote park om Valencia heen. Door het park naar Ciutat de les Artes i les Cientes. Oftewel het grote wetenschapgebouw. Elke keer sta ik hier weer versteld over hoe groot het is! Zo apart en bijzonder <3

We hebben hier even lekker gezeten in het zonnetje die eindelijk door kwam vandaag. Daarna fietste we door naar het mooie Umbracle park met de bogen en weer terug naar het hotel waar we tot 20:00 even lekker hebben gechilld op de kamer.

Vanavond eten we bij Voltereta by Manhattan. Een van de leukste restaurants als je het mij vraagt. Een restaurant helemaal in thema van Manhattan in 1920. Vorige jaar heb ik hier al een blog over geschreven met een review!

Met heerlijke pina colada’s, genoten we van de avond in deze sfeervolle zaak 🤍

Instagram: https://www.instagram.com/demibonita/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@demibonita

Delen:

Geef een reactie

Booking.com
Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts