Ik woon nu twee maanden in Spanje

Op 1 februari ben ik naar het buitenland verhuisd. Ik kreeg talloze vragen over hoe ik het vind, of ik het naar mijn zin heb, hoe ik het combineer met werk, en nog veel meer. In deze blog beantwoord ik al deze vragen ❤️

Allereerst: ik heb het hier geweldig naar mijn zin!!!!!!

Ik zeg altijd ✨ so far, so good! ✨

 

Hoe is het om in Spanje te wonen?

Ik denk dat bijna iedereen in zijn of haar leven wel eens zegt of heeft gezegd: ‘ik wil in het buitenland wonen’, maar het daadwerkelijk doen is weer iets anders… In een vorige blog kun je lezen hoe dat allemaal werkt. Lees de blog hier. Maar hoe is het nu echt om in het buitenland te wonen? In mijn geval, Spanje?

We kennen bijna allemaal wel de Spaanse cultuur: de dag rustig starten, een siësta tussen de middag en pas om 22:00 uur ‘s avonds eten. Ook ik ben nu zo gaan leven. Het is zo apart hoe snel je je kunt aanpassen aan een nieuwe cultuur! Mijn dag begint meestal tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends. Vaak blijf ik nog even lekker liggen in bed en dan ga ik ontbijten. Sinds ik in Spanje woon, probeer ik zo’n 3 tot 5 keer per week naar de sportschool te gaan. Tot nu toe gaat dat best goed! Tijdens mijn werk heb ik ook de mogelijkheid om op de plaats van bestemming te sporten. Sinds ik dit probeer, merk ik dat ik veel energieker ben en minder snel moe.

‘s Middags ga ik vaak even het centrum in, naar het park om een rondje te lopen, op het strand liggen of lekker thuis ontspannen. Het is zo fijn dat ik nu een balkon heb, en dus niet meer ‘verplicht’ ben om er echt uit te gaan als ik wat frisse lucht wil, want nu heb ik thuis gewoon een buitenruimte. Iets wat ik in Nederland niet had. En omdat je hier zo’n 300 dagen per jaar zon hebt in Valencia, leeft meer dan de helft van de bevolking buiten. Iedereen is altijd op pad, even een koffie ergens drinken, naar het park, naar de markt, enzovoort.

‘s Avonds ga ik ook lekker mee met de Spaanse cultuur en eet ik meestal pas rond 22:00 uur. Door dit ritme is je dag zoveel langer. In Nederland denk je vaak om 17:00 uur al ‘oh, we gaan zo al eten’, maar hier heb je gewoon nog de hele avond voor je. Het fijne is ook dat alle winkels pas tussen 21:00 en 22:00 uur sluiten. Ik vind het allemaal helemaal geweldig en ik kan hier zeker aan wennen!

 

Hoe vind je het heen en weer vliegen naar Amsterdam voor je werk?

Zoals velen weten, ben ik werkzaam als stewardess voor KLM Cityhopper. Daarom heb ik de mogelijkheid om in het buitenland te wonen en in Nederland te werken. Voordat mijn werkweek begint, vlieg ik terug naar Amsterdam, dankzij een regeling binnen KLM. Sinds mijn verhuizing ben ik van een 100% vliegschema naar 80% gegaan. Lekker parttimen, anders is het niet te doen. Dit betekent dat ik de ene week 3 dagen vrij ben en de andere week 4 dagen. Soms werk ik ook 5 of 6 dagen en heb ik daarna iets langer vrij. Het compenseert zich zo met elkaar! Nu heb ik wat meer tijd om thuis in Valencia te zijn, in plaats van de 2 dagen vrije tijd die je hebt met een 100% rooster.

Vooralsnog heb ik geen problemen met het heen en weer vliegen. Ik kijk er altijd enorm naar uit om weer terug te gaan naar huis. Het voelt echt als thuis en dat vind ik heel fijn! Ik weet wanneer ik terugvlieg naar Amsterdam en wanneer ik weer naar Valencia vlieg. Ik bereid me erop voor en ik weet dat ik misschien een paar uur moet wachten op Amsterdam bij vertrek of aankomst. Maar gelukkig heb ik altijd wel iets te doen of verzin ik wel iets. Tot nu toe gaat alles dus prima!

 

Voel je je vaak alleen?

Een vraag die ook vaak gesteld wordt op Instagram: ‘Voel je je niet vaak eenzaam in Valencia?’ Eerlijk gezegd, absoluut niet! Maar ik moet ook zeggen dat ik hier al veel mensen heb leren kennen waarmee ik dagelijks afspreek om de stad in te gaan, iets te drinken of ‘s avonds samen te eten. Bovendien heb ik hier een vriend ontmoet! We hebben elkaar afgelopen november in Valencia leren kennen, toen ik hier was om huizen te bezichtigen. Sinds 1 februari zijn we geen dag meer zonder elkaar geweest. Ik ben helemaal verliefd 🙈

 

Wat vinden je familie en vrienden in Nederland van je verhuizing?

Haha, goede vraag! Ik denk dat ze vooral heel blij voor mij zijn. Het is soms wel even wennen dat we niet meer binnen no-time bij elkaar op de stoep staan. Maar ik heb nu veel meer contact via de telefoon met iedereen. Iedereen kijkt er enorm naar uit om snel langs te komen in Valencia, en ik kan ook niet wachten! Als er echt iets aan de hand is, is dat wel wat moeilijker… Vooral om er echt voor iemand te zijn; op dat moment gaat dat helaas niet. Dat is soms wel heel jammer en verdrietig.

 

Waarom ben je verhuisd naar het buitenland?

Al jaren zeg ik dat ik heel graag naar het buitenland zou willen. Nooit wetende dat ik het eigenlijk daadwerkelijk zou doen. Want ik had geen idee hoe zoiets werkt, en ik ben nooit een stad tegengekomen waarvan ik dacht: hier wil ik wonen. Tot ik in oktober 2021 voor het eerst alleen een tripje naar Valencia maakte. Ik voelde het meteen en zei het ook direct: hier wil ik wonen! Ik zag het al helemaal voor me.

Toen ik thuiskwam van de trip, vertelde ik dit aan mijn ouders. Ze waren natuurlijk niet meteen enthousiast, maar ze zeiden wel dat ze zoiets wel hadden verwacht. Ik werkte toen nog bij TUI als stewardess, en daar was geen mogelijkheid om in het buitenland te wonen en tegelijkertijd te blijven vliegen. Destijds was mijn moeder ook ernstig ziek. Daarom wist ik en wilde ik ook niet verhuizen. Onze tijd samen was erg kostbaar. Wel heeft ze altijd tegen mij gezegd: ga en doe het! Als ik er niet meer ben, wil ik dat je gaat… In juni 2022 overleed ze, sneller dan verwacht, en plotseling werden we in een rollercoaster van het leven gezogen. Na lang nadenken en mezelf hier en daar kwijtraken – ik merkte vooral dat ik elke week van donderdag tot zondag op pad wilde, al mijn vrije tijd vol plande en lekker wilde feesten tot in de late avonduren. Ze noemen het ook wel vluchten van de realiteit – besefte ik na de zomer hoe ongelukkig, gebroken en verdrietig ik was. Het is niet niets om je moeder te verliezen, en dan zoek je afleiding in dingen waardoor je er niet aan hoeft te denken. Daarom was het tijd om voor mezelf te kiezen en ging ik op zoek naar hoe een verhuizing naar het buitenland in elkaar zit. Mama heeft ooit tegen haar beste vriendin gezegd dat ik binnen een jaar weg zou zijn… En ze had altijd gelijk ❤️

 

Hoe gaat het nu met je?

Last but not least en zeer belangrijk. Want voor mijn eigen geluk ben ik uit Nederland vertrokken. Het leven blijft soms nog steeds moeilijk. Ik ben nu 23 jaar oud en je moeder verliezen op zo’n jonge leeftijd… Ik heb er geen woorden voor. Er is een leegte die nooit meer gevuld kan worden, de pijn verzacht, maar de leegte zal er altijd zijn. De momenten waarop je juist je moeder even nodig hebt voor advies, om gewoon even te lachen en bij te praten of juist om te huilen, die zijn er niet meer. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk en haar niet nodig heb. Zelfs met de kleinste dingen, maar vooral bij de grote, leuke en moeilijke momenten zou ik haar zo graag even willen spreken. Iedereens leven gaat door en voor velen kan de leegte misschien wel gevuld worden, na verloop van tijd natuurlijk, en ook daar verzacht de pijn. Maar ik zal altijd met het gemis van mijn mama leven. Daarom is de ene dag makkelijker dan de andere. Ik ben vooral heel blij dat ik mijn droom om naar het buitenland te verhuizen, heb gevolgd. Ik leer mezelf nu op een hele andere manier kennen, en dat gaat met zowel een lach als een traan. Ik zie mama heel veel terug in mezelf en in de dingen die ik doe. Dit wordt ook vaak gezegd, bijvoorbeeld alleen al bij het inrichten van mijn huis: ‘Ik zie je moeder er helemaal in terug’.

Mama was echt een gezelligheidsmens, en ik merk dat ik dat (gelukkig) ook van haar heb geërfd. In deze korte tijd heb ik al zoveel mensen leren kennen. Dus hier kom ik weer terug op de vraag of ik me vaak alleen voel, gelukkig niet. Ik heb al heel veel lieve en leuke mensen ontmoet 🫶🏼

Verder voel ik me helemaal gelukkig. Ik heb geen sombere dagen meer gehad, iets wat ik het afgelopen jaar, vooral in het najaar en in januari, in Nederland, wel veel had. Sinds december liep ik ook bij een psycholoog, omdat ik zelf niet meer wist hoe ik me gelukkig moest voelen en hoe ik mijn dagen moest doorkomen. Halverwege februari hadden we ons laatste gesprek en hebben we de behandeling afgesloten. Maar als er ooit een terugval komt of als ik weer behoefte heb aan praten, kan ik altijd bellen.

Of ik mijn volledige geluk al teruggevonden heb, werd me een maand geleden gevraagd, en ik had gezegd dat ik dat nog niet durfde te zeggen. Maar ik zit zoveel beter in mijn vel, dat merk ik heel erg aan mezelf en ik denk dat het ook zeker te zien en te merken is voor anderen. Misschien komt het door mijn 80% werkrooster waarbij ik wat minder vlieg en nu meer rust heb. Het voelt als een last die van mijn schouders is gevallen, nu ik wat meer vrije tijd heb en me meer op mezelf kan focussen, waaronder dagelijks sporten. Sporten helpt enorm als een soort helingsproces, heb ik ontdekt, een manier om alle energie, woede en verdriet eruit te gooien. Ik kan ‘s ochtends weer uit bed komen en heb elke keer zin om even de deur uit te gaan. Het lekkere weer helpt natuurlijk ook! Sinds maart heb ik een nieuwe vriend. Het kwam heel onverwachts en heeft me echt overvallen. Ik had nog nooit eerder zo snel, binnen zo’n korte tijd, zo’n mooie, fijne en sterke band met iemand ontwikkeld. In eerste instantie wist ik niet zeker of ik het wilde, omdat ik net verhuisd was en alles nieuw was, en ik alles zo graag zelf wilde ontdekken. Hij woont ook in Valencia en is een Nederlander. Maar ik merkte steeds weer dat ik naar hem toe getrokken werd en dat ik alles graag met hem wilde delen en samen ontdekken. Hij is er voor me, zowel in moeilijke als in mooie momenten. We ontdekken heel veel samen, en ik had deze tijd met niemand anders willen delen ❤️

Alles valt eindelijk op zijn plek. Ik heb een geweldige baan, een prachtig huis, een vriendje <3 en ik leef het leven dat ik altijd al wilde. Helaas moet ik mijn allerliefste mama missen, en dat doet soms ontzettend veel pijn. Hoe mooi het leven soms ook kan zijn… Maar het leven bestaat uit lachen en huilen, en nu pas begrijp ik de betekenis daarvan ✨

 

GOOGLE MAPS LIJSTEN

Bekijk hier onder mijn Google Maps lijsten voor Restaurant Hotspots en Bar/Cafes spots door heel Europa! Als je op de link klikt, word je gelijk naar Google Maps geleidt en zie je alle hotspots door middel van een pin op de kaart!

🥥Food🥑 Hotspots on Route 🍳 · Demi Bonita

Let’s get a drink! 🥂 · Demi Bonita

LEES MEER OVER MIJN TRIPS!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts