Roadtrip Kroatië: Split, Brac & Hva

Summer 2023! En dit jaar gaan we naar Kroatië! Misschien heb je er al het een en ander over gehoord, maar wat is Kroatië super mooi. In deze blog neem ik je mee in onze dagen en geef ik je onze hotspots cadeau. Let’s go!

Dag 1

Met mijn vriendin Lisa, tevens mijn collega bij KLM, vloog ik op maandagochtend naar Split, Kroatië. Het weer voor de komende week zag er niet al te best uit en bij aankomst was dat helaas duidelijk te zien. Donkere wolken en regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf de luchthaven namen we de bus naar Split. Vanaf de luchthaven namen we een bus naar Split. Zo’n 30-40 minuten rijden en voor €8 kochten we een kaartje bij de bus zelf. Met de bus werd je afgezet aan het begin van de haven, dit was zo 10 minuutjes lopen vanaf het oude centrum. Op Google Maps zagen we dat onze AirBnB aan de overkant van het water lag, wat 13 minuten lopen was. We dachten dat het niet te doen was met onze koffers, dus besloten we een Uber te bestellen. Dit was maar €4,50 maar duurde wel 25 minuten… Dat omdat er geen auto’s door het oude centrum van Split mogen rijden, dus de reistijd was twee keer zo lang als lopen naar onze AirBnB.

We hadden een leuk appartement gevonden op Airbnb. Het was niet al te duur voor deze tijd van het jaar! Een enorme aanrader voor een verblijf in Split. Ons appartement lag aan de linkerkant van het centrum en onze straat liep omhoog richting het uitkijkpunt. Alles was op loopafstand, dus we konden de stad gemakkelijk te voet verkennen.

In de middag hebben we gegeten bij een heerlijk restaurant genaamd Fig. We hadden van tevoren veel hotspots opgezocht waar we wilden eten en dit was er een van! Het personeel stelde zich voor en legde het menu uit. Ik was helemaal verrast en vond het zo leuk! Dat gebeurt echt niet overal. Iedereen die we tegenkwamen in Kroatië spreekt super goed Engels en op één of andere manier had ik dat niet verwacht. Ik vond het geweldig!

Dag 2

Ook vanochtend was het weer niet goed. Het regende hard, maar gelukkig begon het pas te regenen toen wij lekker zaten te ontbijten bij het bekende ontbijttentje Ciri Biri Bela. Omdat het zo hard regende, bleven we langer zitten dan gepland en bestelden we na ons ontbijt nog een taartje. Heerlijk!

Toen het weer opklaarde, liepen we, net als gisteren, door de leuke straatjes van het oude centrum. We liepen ook naar het dichtstbijzijnde strand en zaten even lekker aan de waterkant.

Onze avond begonnen we met een boottocht, te boeken aan de waterkant tegenover het oude centrum en de boulevard. Daar zijn veel tentjes waar je boottochten kunt boeken. De prijs ligt ongeveer rond de €30,00 per persoon. Met ongeveer 10 anderen genoten we van de zonsondergang, dronken we wat wijn en luisterden we naar muziek. Het was prachtig!

Na de boottocht sloten we de avond af in het gezellige restaurant Bokeria Kitchen & Wine, waar we genoten van een heerlijke fles witte wijn en een heerlijke witvis.

Dag 3

Vandaag was het tijd om verder te reizen, op naar ons eerste eiland! In de afgelopen dagen was onze planning wat veranderd. Het was de bedoeling om naar het eiland Brac te gaan en te overnachten in het plaatsje Supetar. Maar al snel, tijdens het boeken van de ferrytickets bij de haven van Split, kwamen we erachter dat er vanaf Supetar geen boot naar het volgende eiland ging. Dus hadden we maar één optie! In plaats van Supetar besloten we om naar Bol te gaan, aan de andere kant van hetzelfde eiland. Vanaf Split namen we de ferry naar Supetar en vervolgens de bus naar Bol, een rit van ongeveer 45-60 minuten. Vanaf de bushalte was het nog 7 minuten lopen naar onze Airbnb: Apartments & Rooms Pierino. Helaas had Google Maps niet aangegeven dat het op een heuvel lag, dus het was flink sjouwen met onze koffers…

Nadat we ons helemaal hadden geïnstalleerd in onze Airbnb, besloten we als eerste een scooter te huren. Met die scooter reden we naar een van de mooiste stranden van Europa: Zlatni Rat. Het water was er prachtig! Het strand zelf bestond uit stenen, niet zo comfortabel, maar ieder zijn favoriet. Hier brachten we de hele middag door en genoten van een heerlijke pizza.

‘s Avonds stond de haven van Bol op het programma. Daar hadden we gereserveerd bij een van de schattigste restaurants: Loggia 1884. We waren hier ’s middags langs gelopen en mochten onze eigen tafel uitzoeken, die stond de hele avond op ons te wachten! De bediening was wederom enorm goed. Het eten was super lekker en misschien wel mijn favoriete van onze hele vakantie. We kregen een grote plank met verschillende soorten vis en hapjes. Er was live muziek geregeld, een schattige lokale artiest met zijn gitaar die prachtig zong! Het was een heerlijke avond ❤️

Dag 4

Vandaag was het tijd om naar het volgende eiland te gaan: Hvar! Maar voordat we de ferry namen, hadden we al een hele dag achter de rug. Vanmorgen begonnen we met een heerlijk ontbijt bij Taverna Riva, aan de haven. Vervolgens gingen we naar het hoogste punt van het eiland, met een adembenemend uitzicht over Bol en Zlatni Rat. Het was ongeveer 45 minuten rijden op de scooter naar dit punt, en nog eens 45 minuten terug. Bij terugkomst in Bol was het nog geen tijd om naar de ferry te gaan, dus besloten we een tussenstop te maken bij het strand Martinica Beach, waar we met een sub huurden voor in het water.

Toen was het tijd om naar de ferry te gaan. Binnen 30 minuten waren we in Hvar. Vanaf de plek waar de boot aankwam, was het 5-10 minuten lopen naar de taxistandplaats. Ook hier mochten auto’s niet in het centrum komen. De keien waar we met onze koffers overheen moesten rollen waren echt geweldig, #not…

We hadden een schattige Airbnb, die twee straten hoger lag dan het centrum. Het was slechts 5 minuten lopen naar beneden. Hvar is echt een schattig en prachtig stadje. Naar mijn mening was dit de mooiste plek van onze hele vakantie!

‘s Avonds gingen we eten in een van de leukste straatjes van Hvar, bij Black Pepper Restaurant. Ook hier werden we weer ontzettend leuk geholpen! De bediening was enorm vriendelijk en het eten was zo goed. Bij elk gerecht dat op ons bord lag, kregen we een uitleg. We hebben enorm genoten!

We sloten de avond af in het uitgaansgebied, dat eigenlijk onderaan de straat lag waar we hadden gegeten. Bij Cafe Lola werden we ook weer vriendelijk geholpen door een jonge die daar werkte. Hij kwam regelmatig bij ons zitten en lekker kletsen. Regelmatig kwam hij bij ons zitten, wat misschien vreemd klinkt, maar dat was eigenlijk zo gezellig! Hij maakte meerdere keren een praatje met ons en gaf ons tips over Hvar. We sloten de avond af met heerlijke cocktails en veel gezelligheid!

Dag 5

Vandaag stond volledig in het teken van ontspannen! We wilden bij een Beach Club gaan liggen en hadden er een paar opgezocht. Uiteindelijk belandden we bij Hula Hula Beach Club, op ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf het centrum. Hier betaalden we €40,00 voor een ligbed, per persoon, zonder eten of drinken.

We brachten de hele dag heerlijk door aan het water, met een drankje en muziek. Voor we teruggingen naar onze Airbnb, hebben we hier nog wat gegeten.

‘s Avonds was het tijd om het nachtleven te verkennen. Hvar staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven! Via mijn nichtje kregen we een adres voor een kroegentocht. We begonnen onze avond om 20:00 uur en bezochten 3 verschillende tenten, waar we gratis drankjes en shots kregen. Het kaartje voor het bekende feesteiland Carpe Diem was ook inbegrepen. We namen een boot vanaf Hvar Eiland naar Carpe Diem Eiland. De boottocht op zich was al een groot feest! We zongen samen en raakten in gesprek met mensen om ons heen. Op Carpe Diem was een DJ en het was geweldig! Alles wat we gehoord hadden over de sfeer, de muziek, de show, de uitrusting, de locatie, de drankjes… het was echt een party eiland! Bizar! We genoten van onze avond, ontmoetten nieuwe mensen en rond 4 uur ‘s nachts namen we de boot terug naar Hvar en zo sloten we onze avond af.

Dag 6

Onze laatste dag alweer… Vandaag was het weer iets minder goed, eigenlijk zoals voorspeld voor de hele week zoals ik al zei, maar het weer was de hele week fantastisch, behalve vandaag! Toch wilden we naar een verborgen strandje gaan. We besloten om naar Pokonji Dol Beach te gaan, ongeveer 20 minuten lopen. We wisten niet dat het pad er naartoe niet geschikt was voor slippers… Het pad veranderde in rotsen die naar beneden leidden, waar we op het stenen strand aankwamen. Het voelde als een enorme hike, maar dan op slippers. Gelukkig was er bij het strand ook een pier, dus konden we daar onze handdoek neerleggen. Ik ben geen fan van stenenstranden. Heel veel zon hadden we niet, maar desondanks was het er prachtig!

‘s Avonds gingen we uit eten bij een restaurant dat zich op een binnenpleintje bevond: Medeterranea Dine & Wine. Opnieuw hebben we hier heerlijk gegeten. Ik blijf me verbazen over de gastvrijheid in de restaurants. De ober stelde zich voor, legde het menu en de wijnkaart uit en bij elk gerecht werd precies verteld wat er op ons bord lag. De locatie was prachtig en we hadden opnieuw een heerlijke avond! We eindigde de avond met een cocktail bij BackLane Craft Bar.

 

Dag 7

Al vroeg ging de veerboot terug naar Split, om precies 07:45 uur. De avond ervoor hadden we een taxi geregeld die ons en onze zware koffers naar het centrum zou brengen. Daar liepen we weer met onze koffers over die heerlijke keien naar de ferry…… Vanaf de haven van Split namen we de bus naar de luchthaven. We hadden alles ruim gepland, want op de luchthaven hadden we nog 2,5 uur voordat onze vlucht naar huis vertrok.

Hiermee sloten we onze vakantie af en hebben we heerlijke dagen gehad in dit prachtige land! Ik ben echt verliefd geworden op de omgeving, de mensen en het eten. Het was alles boven verwachting en ik ga zeker nog eens terug om ook andere eilanden van Kroatië te ontdekken!

 

Hieronder vind je alle hotspots uit deze blog en meer ✨

Deze lijst wordt aangepast zodra ik weer nieuwe hotspots heb voor jullie!
Voor het laatst aangepast op: 15 oktober 2023

Accomodaties

Restaurants

Split

 • Fig Split
 • Ciri Biri Bela voor ontbijt
 • Bokeria Kitchen & Wine
 • Boksmorra Haute Couture
 • MakaMaka Acai & Poke Bar
 • ZOI
 • Kavala Beach Bar Bacvice

 

Bol

 • Loggia 1884
 • Taverna Riva

 

Hvar

 • Black Pepper Restaurant
 • Medeterranea Dine & Wine
 • Sweet Republic Hvar
 • Dalmatino Hvar
 • Giaxa
 • Fig Hvar
 • 4 Palme
 • Vita Health Food Bar

Barretjes

Hvar

 • Lola Bar
 • Vintage Wine Bar
 • Kiva Bar
 • Ka’lavanda Bar
 • BackLane Craft Bar
 • Pink Champagne Hvar

Beach clubs

Hvar

 • Hula Hula Beach Club
 • Carpe Diem
 • FALKO Beach Bar
 • Lagini Lounge
 • Zori Timeless

 

Stranden

 • Zlatni Rat
 • Martinica Beach
 • Pokonji dol Beach

 

GOOGLE MAPS LIJSTEN

Bekijk hier onder mijn Google Maps lijsten! Als je op de link klikt, word je gelijk naar Google Maps geleid en zie je alle hotspots door middel van een pin op de kaart! ps. deze lijst heeft hotspots door heel Europa!

🥥Food🥑 Hotspots on Route 🍳 · Demi Bonita

Let’s get a drink! 🥂 · Demi Bonita

LEES MEER OVER MIJN TRIPS!

Volg:
0
Delen:

1 Reactie

 1. Mark
  oktober 19, 2023 / 7:07 pm

  Mooi geschreven weer dame en zo te zien heb je genoten! Prachtige foto’s van mooie natuur

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts