Roadtrip door de Costa Blanca, Spanje

Samen met mijn vriend ga ik 5 dagen de Costa Blanca verkennen! Samen wonend in Valencia, maar eigenlijk zijn we nog niet eerder naar het zuiden gereden. Wij zijn heel benieuwd! Ga je mee?

Dag 1 

Woensdag 26 juli! Happy birthday to me! Deze hele reis is ontstaan omdat mijn vriend een nachtje weg had geboekt als verjaardagscadeautje. Hoe leuk is het om er dan gewoon een mini-roadtrip van te maken? We begonnen de trip in Alicante. Remo, mijn vriend, had een auto gehuurd in Valencia. Na zo’n 2 uur rijden kwamen we rond de klok van 1 aan in onze accommodatie: Hostel Ventura Premium. De ligging was perfect en alles was op loopafstand. We hadden na onze lange reis trek gekregen en zochten als eerste een restaurant. We kwamen uit bij Restaurant Spiga, in een supergezellige straat waar je het ene restaurant na het andere vindt!

Tijdens het eten hebben we het een en ander opgezocht en al gauw kwamen we tot de conclusie dat we naar het kasteel wilden. Maar niet in 35 graden… Gelukkig is er een lift, waar de entree aan de kant van het strand zit, die je in nog geen 10 seconden naar boven brengt. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de zee en de stad.

‘s Avonds hadden we een reservering bij een nieuwe hotspot in Alicante: Beach Club Punta Piedra, de nieuwste Beach Club die net een maand geopend is! (toen wij er waren dan hè) En wat was het er leuk en mooi. We genoten van heerlijk eten, een fles wijn en live muziek. Zeker de moeite waard als je eens in Alicante bent!

We sloten de avond af met een cocktail op het buitenterras van de Beach Club waar een DJ stond 🕺🏼

Dag 2

Vandaag gingen we vroeg ons bed uit, om lekker buiten de deur te ontbijten bij Santagloria Coffee & Bakery. Hierna pakten we onze spullen en gingen we naar de auto om naar de eerste stop van de dag te rijden: Calpe. Een badplaats, net iets verder dan Benidorm, die ook wel bekend staat om de grote berg die aan het water ligt. We namen een duik in de zee, even een lekkere Aperol Spritz op de vroege middag aan de boulevard en toen reden we door naar stop 2: Moraira. De weg naar Moraira ging langs allerlei leuke dorpjes en baaien. Het was er prachtig! Moraira is een van mijn favoriete plekjes van deze dagen! Deze badplaats ligt aan een klein haventje met heel veel leuke restaurants en een leuke straat met veel boetieks. Rond het plaatsje vind je talloze mooie, verborgen strandjes! Echt de moeite waard 😍

Voordat we weer doorreden, hebben we hier even geluncht. En verklaar me voor gek of niet… Maar als echte Nederlander, moest ik wel kiezen voor een lekker portie bitterballen. Dat was lang geleden! Want zo snel eet je dat niet meer als je in Spanje woont.

We reden door naar onze laatste stop van de dag en dat was ons verblijf voor de komende twee dagen. Een prachtig mooi agriturismo: Casa del Maco. Deze agriturismo ligt in de bergen met uitzicht op de zee en in de verte de berg van Calpe. ‘s Avonds hadden we hier een heerlijk 4-gangen diner. De eigenaren zijn Belgisch dus dat maakte het praten makkelijk! We kregen heerlijke gerechten met bijpassende wijn. It was the perfect night! – en dit was het nachtje weg dat Remo gepland had ✨

 

Dag 3 

We begonnen de dag met een heerlijk ontbijtje en daarna zijn we ons bedje aan het zwembad niet meer af geweest. Enkel om even te zwemmen natuurlijk! Een heerlijke zen dag.

‘s Avonds gingen we op pad en stond Altea op onze planning. We hadden gereserveerd bij Restaurant In Bocca Al Lupo. Voordat we gingen eten, liepen we door alle leuke straatjes van het oude centrum die Altea te bieden heeft. Het was er zo mooi! Een plaatje, midden op een berg, met allemaal witte huizen, straten, boetieks, restaurants en een prachtig uitzicht over de zee vanaf een uitkijkpunt. Wat een heerlijke avond weer!

Dag 4

Na een heerlijke chilldag gisteren, gingen we vandaag weer op pad! Onze eerste stop was Javea, ook wel Xabia genoemd voor wie de Spaanse taal niet kent. Javea is een leuke badplaats, met veel restaurants en boetieks. We maakten een stop om door de leuke straatjes te wandelen en om even een koffietje te drinken bij Beach Club The Beach House. Daarna reden we door naar onze laatste overnachting in Xativa, een plaatsje wat noordelijker en midden in de bergen. Het hotel: Mont Sant, was prachtig! Alsof we in een jungle zaten. Het was er super rustgevend!

We wilden graag in het hotel eten, maar het terras was volledig volgeboekt. Door Google Maps kwam ik terecht bij het meest leuke en schattigste Spaanse restaurantje: Restaurant El Ramallar. Een paar dorpjes verder kwamen we bij een superlokaal restaurantje uit waar we prachtig uitzicht hadden over de Spaanse landschappen. Het eten was basic, maar superlekker en lokaal!

 

Dag 5

Onze laatste dag alweer! Voordat we terug naar Valencia reden, zijn we nog even lekker naar het strand geweest. Op aanraden van een Engelse vrouw die in een boetiek in Moraira werkte, zijn we vandaag naar Oliva geweest. Een ander plaatsje aan de kust, waar je Oli Ba Ba Beach Club. vindt Hier hebben we nog een aantal uurtjes onder de Spaanse zon vertoeft om zo onze mini Road Trip door de Costa Blanca af te sluiten ❤️

 

Hieronder vind je alle hotspots uit deze blog en meer ✨

Deze lijst wordt aangepast zodra ik weer nieuwe hotspots heb voor jullie!
Voor het laatst aangepast op: 15 oktober 2023

Accomodaties

 • Hostal Ventura Premium, Alicante
 • Casa del Maco, Benissa
 • Mont San, Sativa

Restaurants

Alicante

 • Restaurant Spiga
 • Beach Club Punta Piedra
 • El Portal
 • SOHO PARC
 • La Casa De Lea
 • Manero Alicante
 • Nuzza Beach & Terrace Restaurant
 • Santagloria Coffee & Bakery
 • GIOELIA Cremeria (beste schepijs van de stad)

Altea

 • Restaurant In Bocca Al Lupo

Javea

 • Beach Club The Beach House

Xativa

 • Restaurant El Ramallar

Oliva

 • Oli Ba Ba Beach Club

 

 

GOOGLE MAPS LIJSTEN

Bekijk hier onder mijn Google Maps lijsten voor Restaurant Hotspots en Bar/Cafes spots door heel Europa! Als je op de link klikt, word je gelijk naar Google Maps geleidt en zie je alle hotspots door middel van een pin op de kaart!

🥥Food🥑 Hotspots on Route 🍳 · Demi Bonita

Let’s get a drink! 🥂 · Demi Bonita

LEES MEER OVER MIJN TRIPS!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Abonneer nu!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe blogposts